2024. aug. 26.

  1. helyezés a 2024. évi Innovation Champions (innovációs bajnokok) rangsorban

Az AMAZONE Németország leginnovatívabb kkv-ja  

 Az AMAZONE Németország leginnovatívabb kkv-ja Ez derült ki a Munich Strategy és a WirtschaftsWoche által közösen készített tanulmányból. A nemrégiben felállított rangsorban az Amazone családi vállalkozás az első helyen végzett.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Amazone az 1. helyet szerezte meg ebben a jelentős rangsorban. Ez elismerése azon erőfeszítéseinknek, hogy mindig innovatív termékeket kínáljunk ügyfeleinknek”- nyilatkozta örömmel az Amazone két vezérigazgatója, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre, valamint a gazdálkodókkal és alvállalkozókkal való együttműködésre, és célja, hogy elősegítse a mezőgazdasági vállalkozások tartós jövőbiztosságát és fenntarthatóságát. Ennek érdekében az Amazone folyamatosan arra törekszik, hogy továbbfejlessze termékeit és innovációkat találjon a mezőgazdaság nagy kihívásaira. A műszaki fejlődés mellett a vállalat olyan digitális és mesterséges intelligenciával támogatott technológiákra támaszkodik, amelyek lehetővé teszik az optimális alkalmazkodást az éghajlathoz, a talajhoz és a növények körülményeihez. A modern mezőgazdaság és így az Amazone esetében is a legfontosabb cél a drága erőforrások megóvása és a nyersanyagok felhasználásának csökkentése, ugyanakkor a magas terméshozam biztosítása. Ennek az igénynek a teljesítése érdekében az Amazone sok energiát és know-how-t fektet innovatív ötleteinek megvalósításába.

A számos innováció azt mutatja, hogy az Amazone folyamatosan új utakat keres a világ élelmiszerellátásának részét képező mezőgazdaság fejlesztésére. Az innováció a vállalat DNS-ében mélyen gyökerezik, és több mint 140 éve viszi előre a vállalatot. „A tanulmány eredményei arra ösztönöznek bennünket, hogy még tovább fokozzuk innovációs képességünket. Őszinte köszönet illeti munkatársainkat, akik kreatív ötleteikkel folyamatosan új lendületet adnak és a gyakorlatba ültetik azokat. Emellett nagyra értékeljük a bizalmi együttműködést ügyfeleinkkel és partnereinkkel, akik praktikus javaslatokkal látnak el minket” - hangsúlyozza a két Dreyer.


A tanulmány leírása

A rangsor összeállításához a neves Munich Strategy tanácsadó cég 4000 német vállalat innovációs teljesítményét elemezte. Az innovációs pontszám a vállalatok innovációs képességét és gazdasági teljesítményét értékeli.


További információk