Hero

2022. ápr. 20.

Centaya-C kombinált vetéshez

Médiacsomag letöltése




Az AMAZONE az új Centaya-C típussal bővíti a pneumatikus ráépített vetőgépek termékcsaládját. A kombinált vetőgép különlegessége az új, 2000 l-es, 2 kamrás tartály. Ez lehetővé teszi többféle vetőmag egy menetben történő kijuttatását. Az új Centaya-C Super 3, 3,5 és 4 m-es munkaszélességben kapható.

Széleskörű alkalmazási terület

A professzionális növénytermesztés egyre növekvő kihívásai miatt folyamatosan nőnek az igények a legmagasabb hozamok alapját jelentő modern vetéstechnikával szemben. Ezért a pontos vetőmag-adagolás és a pontos vetési mélység elsődleges fontossággal bír. Különös figyelem jut a különböző vetőmagok egyidejű kijuttatásának vagy a vetéssel párhuzamos műtrágyázásnak. Az új Centaya-C Super a 2 kamrás tartályával mostantól lehetővé teszi a főnövény mellett a kísérő- és felsővetésű magok kijuttatását is, amelyek rendkívül előnyösek a gyomelnyomás, az erózióvédelem és a biológiai sokféleség növelése szempontjából. Ezenkívül a műtrágya egyidejű kijuttatása hatékony megoldás, amely a fiatal növények gyors fejlődéséhez és gyors keléshez vezet. A gazdálkodó és a bérvállalkozó számára ez a vetési technika különböző szántóföldi gazdálkodási módszereket és nagyfokú rugalmasságot eredményez a vetőmag és a műtrágya kombinációjában. Ezenkívül a munkamenetek számának csökkentésével üzemanyag és idő takarítható meg.


Akár három különböző kijuttatási hely

Centaya3000-C-Super_d0_kw_P2280788_d1_220809_CMS
A második szállított közeg egy külön útvonalon a TwinTeC-csoroszlyánál egy további kivezetéshez továbbítódik, és a mélységhatároló görgő előtt kerül a talajba

A Centaya-C Super felszerelhető RoTeC pro egytárcsás csoroszlyával vagy TwinTeC kéttárcsás csoroszlyával.

A 400 mm-es RoTeC pro csoroszlya lehetővé teszi két közeg kijuttatását a Single Shoot eljárással. Ebben az esetben az egyedileg adagolt közegek ugyanazon a szállítási útvonalon keresztül együtt továbbítódnak az egytárcsás csoroszlyába egy kijuttatási helyre. Például egy kis mennyiségű műtrágya közvetlenül a mag mellé helyezhető.


Aussaatmethoden_XXX_02_d1_20220414_CMS
Két példa vetés megvalósítására Centaya-C géppel


A TwinTeC kéttárcsás csoroszlyával együtt akár két különböző vetőmag vagy vetőmag és műtrágya is kijuttatható Double Shoot eljárás során két különböző kijuttatási helyen. Ennek során az első közeg a TwinTeC-csoroszlyán keresztül a talajba kerül, a második szállított közeg pedig egy külön útvonalon a TwinTeC-csoroszlyánál egy további kivezetéshez továbbítódik, és a mélységhatároló görgő előtt a talajban kerül elhelyezésre. A különválasztott kijuttatásnak köszönhetően például műtrágya juttatható le célzottan a növény teljes körű optimális ellátásához.

Centaya3000-C-Super_d0_kw_P2280765_d1_220812_CMS
A nagy teljesítményű elektromos adagolóegységek fokozatmentesen állíthatók

Köztes termények vagy apró vetőmagok egyidejű vetéséhez a Centaya-C Super a GreenDrill 200-as köztestermény-vetőgéppel is kombinálható. Ezzel a kombinációval egy harmadik közeg is kijuttatható a talajfelszínre az ütközőtányérokon keresztül. A vetőmag ennek során a 200 l-es ráépíthető tartályból közvetlenül a vetőgép mögötti ütközőtányérokhoz kerül.


Precíz, intelligens és erőteljes

Az ISOBUS-vezérlésű Centaya-C Super esetében a különböző szállított közegek adagolása különválasztva és pontosan történik a fokozatmentesen állítható elektromos adagolókon keresztül, 0,5 - 400 kg/ha kijuttatási mennyiséggel. A 12,5 és 15 cm-es sortávolságokkal a Centaya-C Super akár 12 km/h munkasebességet is elérhet.

A nagy tartálynyílásnak köszönhetően a feltöltés kényelmesen elvégezhető. A rakodóstégen keresztül a vetőmagtartály és az egyes adagolóegységek könnyen hozzáférhetők. A kalibrálás és a gépbeállítások felhasználóbarát és precíz módon, a SmartCenter segítségével végezhetők el. Az AMAZONE AmaTron 4 nevű ISOBUS-terminálja átláthatóan mutatja a kiszórási mennyiségeket és a fordulatszámokat.

A vetőmagmennyiséget a vezető munka közben gond nélkül, a traktor vezetőüléséből módosíthatja.

A munka közbeni gyors vetőmagcsere érdekében a vetőgép gyorsürítéssel is felszerelhető. További vetőmagzsákok tárolásához egy opcionális tárolórekesz is rendelkezésre áll.

A 2000 l-es, 2 kamrás tartálynak köszönhetően a Centaya-C Super különösen nagy teljesítményű. A tartályok a vevő igényei szerint egyedileg 60:40 vagy 70:30 arányban is feloszthatók. A fémből készült tartály különleges formája és a traktorhoz közeli elhelyezése alacsony emelőerő-szükségletet biztosít.


QuickLink gyorscsatlakozó rendszer

icon_quick_link_CMS

A Centaya-C Super ráépített vetőgép a QuickLink gyorscsatlakozó rendszer segítségével nagyon egyszerűen, gyorsan és szerszám nélkül csatlakoztatható különböző Amazone talajművelő gépekhez. A talajviszonyoktól függően KE 02 típusú forgóboronával vagy KG és KX forgó lazítókkal kombinálható. Nagyon könnyű munkaterületeken a Centaya-C Super CombiDisc rövidtárcsával is használható.


Presse (1) Centaya3000-C-Super_d0_kw_DJI_0011_d1_220307
Centaya-C második elosztófejjel egy további szállított közeg egyenletes elosztásához

Presse (2) Centaya3000-C-Super_d0_kw_P2280773_d1_220307
2000 l-es, 2 kamrás tartályának hála az új AMAZONE Centaya-C Super géppel többféle közeg is kijuttatható.


Centaya-C Super médiacsomag letöltése (10 MB)