2021. okt. 20.

Simítózás az AMAZONE C-Mix lúdtalpkapa segítségével

Médiacsomag letöltése




Mostantól fokozottan kopásálló HD változatban is kapható

A sekély talajművelés jelentősége a szántóföldi higiéniával, valamint a talajvíz kíméletesebb kezelésével kapcsolatos elvárások szigorodása miatt egyre nő. Egyfelől meg kell előzni a gyomnövénymagvak kihullását és az árvakelést, másfelől pedig a tarló gyökérzetét teljesen el kell vágni. A teljes felületre kiterjedő, sekélyen végzett vágás emellett nemcsak a gyomokat irtja ki, hanem a kapillaritást is megszakítja a felszín közelében. Ezzel értékes talajvíz tárolható el a következő kultúra számára.

Ezen igények teljesítésére az ipar folyamatosan újabb és újabb talajművelő eszközöket fejleszt ki. Szántóföldi kultivátorok esetében a teljes felületre kiterjedő sekélyművelés legalkalmasabb eszköze a lúdtalpkapa. Az oldalszárnyakkal szerelt kapához képest a lúdtalpkapa jóval sekélyebben képes dolgozni. A Cenio és Cenius sorozatú kultivátorokhoz az AMAZONE a 320 mm széles C-Mix lúdtalpkapát kínálja. A 30 cm-es maximális osztás esetén ezáltal 2 cm-es átfedés marad a kapák között. Ez minden körülmények között teljes felületre kiterjedő, egyenletes tarlóhántást garantál. Emellett a C-Mix lúdtalpkapa további előnye, hogy teljes szélességében nagyon lapos szögben áll, így teljes felületén párhuzamosan fut a talajfelszínnel, aminek köszönhetően egyenletesen sekélyen dolgozik. A gyomokat és a tarlómaradványokat nagyon szépen elvágja, így ezek később gond nélkül kiszáradhatnak.

Az optimális eredmény elérését nagyban befolyásolja a kapa kopottsága. A hosszú élettartam érdekében az AMAZONE immár fokozottan kopásálló HD változatban is kínálja a lúdtalpkapát. Erre a kivitelre kiegészítésként keményfém lemezeket forrasztanak rá, amelyek a talajművelés során folyamatosan önélező hatásúak. Ez jelentősen meghosszabbítja a kapák élettartamát, illetve állandóan kitűnő munkaminőséget biztosít.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.