Visszatekintés a budapesti AGROmashEXPO-ra

Nagy kereslet és sok látogató

agromash-1
A díjátadón, balról jobbra: Nagy István (Magyarország mezőgazdasági minisztere), Josef Hirtler (AMAZONE exportmenedzser), Kovács Tamás (AMAZONE Kft. ügyvezető) és Ganczer Gábor (HUNGEXPO Magyarország ügyvezető).

A budapesti AGROmashEXPO idén január 24. és 2024. január 27. között várta az érdeklődőnek 36 000 m²-en, és teljes sikert aratott a 12 országból érkező 300 kiállító számára. A szerdai hivatalos megnyitó ünnepség azonnal pozitív hangulatot teremtett, mivel a mezőgazdasági miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy 2027-ig mintegy 7 milliárd eurónyi támogatás áll majd a gazdák rendelkezésére. Ezzel is arra ösztönözte őket, hogy fektessenek be új gépekbe és technológiákba.

Az ünnepségen nagy sikert aratott a AMAZONE Kft. Számos díjat és oklevelet is kaptunk:

1. Különdíj a hazai termékfejlesztésért Gépesítés kategóriában:

  • Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

2. Prémium tanúsítvány „International Product Development” területen, Digitalizálás kategóriában:

  • Precea vetőgép CurveControl rendszerrel
  • CurveControl rendszer a ZA-TS műtrágyaszórón
  • Amatron 4 multifunkciós kezelőterminál ScenarioControl rendszerrel

3. Prémium tanúsítvány „International Product Development” területen, Gépesítés kategóriában:

  • Venterra VR2 kultivátor a Schmotzer vállalattól

agromash-2
Balról: Nagy István Magyarország mezőgazdasági minisztere Kovács Tamással (AMAZONE Kft. ügyvezető)

Az AMAZONE Kft-nél és a Schmotzernél dolgozó kollégáink egy impozáns, 500 m²-es területen képviseltek minket. A korábbi években növényvédelmi permetezőgépeink és műtrágyaszóróink gyakran a vásár legnépszerűbb gépei voltak. Ezúttal termékpalettánk összes gépe kimagasló érdeklődésben részesült. Külön említésre méltó közülük a Precea szemenkénti vetőgép, a Cobra vontatott sekély kultivátor, a Catros függesztett rövidtárcsa, a Cirrus vontatott kombinált vetőgép, a Tyrok félig függesztett váltvaforgató eke és a Schmotzer kultivátoros technológia. 

A nagy érdeklődés és a Tyrok 400 Onland speciális ára végül azt eredményezte, hogy maga a mezőgazdasági miniszter is eljött az AMAZONE standjára, hogy többet megtudjon termékeinkről.