Contour vetőegység

ED03_04.jpg

Nyugodt futás a pontos lehelyezéshez

Az AMAZONE Contour vetőegység a mulcsvetéshez és a hagyományos, szántás utáni vetéshez ideális. Az AMAZONE Contour vetőegység kiemelkedő jellemzője az alacsonyan fekvő, mindössze 140 mm esési magasságú magadagoló. Az igényes csoroszlyatechnika olyan vetőbarázdát hoz létre, amely csaknem mentes a szerves anyagoktól. Mivel a vetőcsoroszlya a barázdanyitó tárcsa alá vág, egy jól visszatömörített, ék alakú barázda jön létre.

Ezek optimális feltételek. Nagyon könnyű és homokos talajviszonyok mellett kiegészítő támasztókerék szerelhető fel a Contour vetőcsoroszlyára, hogy megakadályozza a talajba történő túl mély besüllyedést, következésképpen egyértelműen jobban tartható a vetési mélység.

A Contour vetőegység egy hosszirányú tandemkerék-páron fut, amelyet az elől elhelyezett tömörítőkerék és a hátul elhelyezett „V” elrendezésű tömörítőkerék vagy öntisztító gumiborítású tömörítőkerék alkot és támaszt alá. A talajegyenetlenségeknek a vetőegység pontos működésére gyakorolt hatása ezért jelentősen csökken. A nagy rögök nem dobálják a vetőegységet, hanem az lágyan áthalad rajtuk. A vetési mélység talajegyenetlenségek miatti ingadozása ugyancsak minimálisra csökken.

Az elöl elhelyezett nyomógörgő tudatosan csak az egyik oldalon található, hogy a műtrágyacsoroszlya által kidobott talaj ne okozzon nemkívánatos vetőegységmozgásokat. A hosszirányú tandem felfüggesztés révén egyrészt optimálisan követi a vetőegység a talajegyenetlenségeket, másrészt nagy haladási sebesség és egyenetlen talaj esetén is biztosított a vetőegység nyugodt futása. Mindkét tényező hozzájárul az optimális tőtávolság és a pontos vetési mélység eléréséhez. A hosszirányú tandem rendszerben a teherelosztás aránya a két nyomógörgő között beállítható. A talajviszonyoktól és a talajállapottól függően mindig megtalálható a helyes arány.


1. Egytárcsás-műtrágyacsoroszlya
2. Vetőcsoroszlya vágótárcsával
3. Magárok nyitó magadagolással
4. Maglenyomó görgő
5. „V” elrendezésű tömörítőkerék, alternatíva: Öntisztító gumiborítású tömörítőkerék