SmartForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozás – azonos vetési mélység minden talajnál

Hidraulikus csoroszlyanyomás-állítás automatika nélkül, egyenetlen vetési mélységgel | 1) 30 bar

A hidraulikus csoroszlyanyomás-állítás továbbfejlesztéseként az AMAZONE a SmartForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozást kínálja az összecsukható Precea szemenkénti vetőgépeihez.

E rendszernek sajátossága, hogy a vezető nem a csoroszlyanyomást, hanem a felfekvési erőt állítja be a terminálon. A szántóföldön ezt a felfekvő erőt mérőcsapok ellenőrzik. A felfekvő erő a talajviszonyokkal együtt módosul, mivel a változó talaj különböző módon hat a vetőkocsira. A hidraulikus rendszer úgy szabályozza a csoroszlyanyomást, hogy a vetési mélység állandó maradjon. Így menet közben a csoroszlyanyomás a különböző talajviszonyokhoz igazodik. Ez tehermentesíti a gépkezelőt, és egyenletes kelést eredményez.

Automatikusan állított hidraulikus csoroszlyanyomás és állandó vetési mélység | 1) 30 bar 2) 50 bar

Az egyenletes vetési mélység és az optimális tömörítés egyidejű biztosítása sikeres kelést garantál, és megalapozza a jó termést.

Változó talajokon vagy egyenetlen visszatömörítés esetén az egyenletes vetési mélység fenntartása komoly kihívást jelent a technika és a felhasználó számára.

A SmartForce a PreTeC csoroszlyán mért érintkezési erő alapján szabályozza a szükséges csoroszlyanyomást. A kívánt felfekvő erő és vetési mélység így a talajviszonyoktól függetlenül mindig biztosított.

A SmartForce tehermentesíti a gépkezelőt, és egyenletesen magas munkavégzési minőséget tesz lehetővé minden körülmények között.


Változó talajviszonyok esetén a mérőcsavar észleli az érintkezési erő változásait. Az ISOBUS-vezérelt SmartForce rendszer ezután automatikusan leköveti ezeket az ingadozásokat. A vetési mélység minden talajviszonyok között állandó marad.
A hidraulikus munkahenger automatikusan beállítja a csoroszlyanyomást