Egyes- és többes fúvókatartó

Einfach- und Mehrfach-Düsenkörper (1)

A keretprofilok belsejében elhelyezett fúvókatartók a beépített membrános visszacsapószelepekkel megbízhatóan megakadályozzák az utánacsöpögést a fúvókáknál. Az önbeálló bajonettzárak szerszám használata nélkül gyors fúvókacserét tesznek lehetővé. A háromszoros és négyszeres fúvókatartók jól használhatók a fúvókák gyakori cseréjét igénylő alkalmazások és kultúrák esetén. A fúvókavédőcsövek a külső szárnyrészen, vagy kérésre a szórókeret teljes szélességében gondoskodnak a hosszú injektoros fúvókák és a többfúvókás fúvókatartók védelméről.

Az injektoros fúvókák (ID, TTI) relatív durva cseppméreteket eredményeznek, és alkalmazási területük rendkívül változatos. 2 – 8 bar nyomástartományban használhatók.

Amennyiben a permetezés legfontosabb követelménye a lefedettség minősége, a finom cseppeket eredményező standard vagy elsodródás-csökkentő XR vagy AD fúvókák használata ajánlott. Az elsodródási hajlam miatt, 3 bar nyomás felett ezeknél különös óvatossággal kell dolgozni.

Jó kompromisszumot képeznek a modern, kompakt ID-K vagy Airmix injektoros fúvókák: ezek relatív csekély elsodródást eredményeznek, azonban a cseppméret nem túl durva, és 2 – 4 bar között használhatók.

Amennyiben különleges lefedettség minőségre van igény, érdekes alternatíva lehet a dupla lapossugarú sugarú fúvóka: az AVI Twin az agrotop cégtől dupla lapos sugarú injektoros fúvókaként ugyancsak nem túl finom cseppeket eredményez.

A kettéosztott permetezősugár a növény elülső és hátoldalán egyenletesebb lerakódást hoz létre, és számos alkalmazás esetén érdekes alternatíva lehet.

Ha a sebesség > 10 km/h, az aszimmetrikus szórási szögű TD-HiSpeed fúvóka egy érdekes gyakorlati trend.


Einfach- und Mehrfach-Düsenkörper (2) UX_0128
Példák: 1. Lechler IDN 120-025 / 2. TeeJet XRC 110-025 / 3. Injektoros lapos sugarú fúvóka, AirMix 110-04
Einfach- und Mehrfach-Düsenkörper (3)
AMAZONE permetezőgép vásárlása esetén fúvókacserét megkönnyítő szerszámot adunk ajándékba.