Ferde magtakaró pálca

Centaya3000super_d0_kw_IMG_7333_d1_171030_Ausschnitt

A ferde magtakaró pálca mind a RoTeC pro csoroszlyarendszerrel, mind a TwinTeC csoroszlyarendszerrel együtt alkalmazható. A 10 mm vastag ferde magtakaró pálca csak kismértékben kopik, és a vetőmag nagyon jó takarásáról gondoskodik. A ferde magtakaró pálca a nyitott vetőbarázdák betakarására és a talaj egyengetésére szolgál, és még nagy tömegű szalma esetén is eltömődés nélkül dolgozik. Az elfordítható csapágyazású magtakaró pálcák követik a talajegyenetlenségeket, és ezzel biztosítják az egyenletes magtakarást szalmamentes vagy nagytömegű szalmával borított területeken egyaránt.

A magtakaró pálcák nyomását a pálcarugók előfeszítésével, mechanikusan lehet állítani. A pálcanyomás hidraulikus úton történő állítása esetén mindenekelőtt egy minimális és egy maximális értéket kell meghatározni csapok behelyezésével. Következésképpen a magtakaró pálcák nyomása és a csoroszlyanyomás menet közben egyidejűleg, gyorsan és egyszerűen a változó talajviszonyokhoz igazítható csupán egyetlen vezérlőszeleppel.

Különösen a kevésbé optimális körülmények közötti vetés esetén, pl. nedves és nehéz talajon mutatkozik meg a ferde magtakaró pálcák hatékonysága.