Szóráshatároló rendszerek

Grenzstreusysteme von AMAZONE (1) ZA-TS_Fendt_Hanglage_d0_kw_PA320033_d2_181128

AMAZONE szóráshatároló rendszerek

Teljes ellenőrzés. Mindenkor! 

Hatásos és pontos – csak ott szór, ahol a műtrágya használ a növényeknek




Grenzstreusysteme von AMAZONE (1) ZA_M_Randstreuen
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
Mezsgyeszórás (hozamorientált beállítás)
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes előírt mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.




Grenzstreusysteme von AMAZONE (2) ZA_M_Grenzstreuen
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
Határszórás (környezetorientált beállítás)
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a dobási távolság a mennyiségszabályozóval kombinálva kiigazításra kerül.




Grenzstreusysteme von AMAZONE (3)ZA_M_Grabenstreuen
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált beállítás)
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor a műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos meghatározott távolságot kell tartani a víztől. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.



Grenzstreusysteme von AMAZONE (4) ZA_M_Grenzstreuen mit Grenzstreuschirm
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
BorderTS és AutoTS kombinációja
A BorderTS ernyő használatával a teljes előírt mennyiség kijuttatásra kerül a tábla határán anélkül, hogy a határon túl szóródna. AutoTS-sel kombinálva az első művelőút és a táblahatár közötti területre a kívánt előírt mennyiség juttatható ki. A pontos szélű műtrágyázás egészen a táblahatárig megvalósul.




Ágyásszórás kétoldali ágyásszóró ernyővel
A nyomvonal bal és jobb oldalán ágyásokba ültetett különleges növénykultúrák műtrágyázásához kínálja az AMAZONE az ágyásszóró ernyőt. Ez a traktor nyomvonalát közel műtrágyamentesen tartja. Az ágyásszóró ernyőt hidraulikusan, a traktor vezetőülésből lehet működtetni.

Beetstreuschirm_d0_cw_4876_d1_160512_33proz

Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_002_d0_20220928
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség


További nformáció + Kevesebb információ -

AutoTS – A tárcsába integrált szóráshatároló rendszer

AutoTS – kényelmes és pontos keresztirányú eloszlás a tábla határáig

AutoTS – Das scheibenintegrierte Grenzstreusystem (1) Scheibe_Detail
A tárcsába integrált AutoTS szóráshatároló rendszerrel könnyen lehet a különböző határszóró eljárásokat, a mezsgye-, határ- és árokszórást a kabinból a terminállal oldalfüggetlenül aktiválni.





A zseniális AutoTS működési elv

Egy állítómotor elfordítja a bevezető lapátot kb. 10°-kal, így a műtrágya határ- és árokszórás esetén a rövidebb határszórólapáthoz kerül. A fordulatszám és a rövidebb lapát kombinációja révén a műtrágya jelentősen rövidebben, mechanikus igénybe vétel nélkül dobható ki.


Szóráshatároló kalkulátor – számítsa ki az extra hozamot

Az AutoTS segítségével a peremterületeken mintegy 17%-os többlethozam érhető el a hagyományos eljárásokhoz képest.
Számítsa ki saját maga most! 

www.amazone.hu/grenzstreurechner


Das geniale Funktionsprinzip AutoTS (1) TS3-Streuscheibe_002_d1_150312
AutoTS – beállítás normál szóráshoz

Das geniale Funktionsprinzip AutoTS (2) TS3-Streuscheibe_003_d1_150312

Szóráshatároló kalkulátor – számítsa ki az extra hozamot

Az AutoTS segítségével a peremterületeken mintegy 17%-os többlethozam érhető el a hagyományos eljárásokhoz képest.
Számítsa ki saját maga most! 









További nformáció + Kevesebb információ -

Nagyobb terméshozam a határterületen az AutoTS és ClickTS egységgel

Az AutoTS és ClickTS határszóró egységek lehetővé teszik a felhasználónak, hogy rendkívül megbízható módon meredeken leeső határszórási képet hozzon létre, és így a táblahatárhoz egészen közel is optimális fejlődési feltételeket biztosítson a növények számára. Az eddigi határszórási eljárásokkal szemben ezzel egyértelműen nagyobb terméshozam érhető el.

Az AutoTS szórószerkezettel lehetséges az automatikus mennyiségcsökkentés határszórás esetén. A mennyiség változtatása szabadon választható százalékos lépésekben történhet. Mivel a két szórótárcsa egymástól függetlenül kezelhető, a változtatás csak egy oldalra, illetve mindkét oldalra egyaránt vonatkozhat


Határszórás ClickTS rendszerrel:

Mehr Ertrag im Grenzbereich (1) ZA-TS_Detail_004_d1_150109

A vezetőfülkéből távműködtetéssel vezérelt kétoldali AutoTS rendszer mellett választható az egyoldali AutoTS és a kézzel állítható ClickTS megoldás is. A ClickTS is mindkét oldalon lehetséges.






Streubild_1





További nformáció + Kevesebb információ -

BorderTS szóráshatároló eljárás

Maximális műtrágyamennyiség a tábla határáig

Grenzstreuverfahren BorderTS (1) BorderTS_DSC3282_d1_210827

Annak érdekében, hogy a táblák határán nagy munkaszélességek mellett még pontosabban lehessen műtrágyázni, az AMAZONE kifejlesztette a BorderTS ernyőt. A hagyományos szegélyszóró ernyőktől eltérően a BorderTS ernyő az AutoTS tárcsába integrált szegélyszóró rendszerrel együtt működik. A BorderTS és az AutoTS szórási képe egymáshoz van hangolva.

Minden érték előre eltárolható a műtrágyaszóró beállításaiban, így alkalmazási helyzettől függően a megfelelő beállítási paraméterek automatikusan betöltődnek.

  • A BorderTS szóráshatároló eljárással a peremterület külső öt méterén akár 27%-os többlethozam is elérhető a hagyományos szóráshatároló rendszerekhez képest.

„A BorderTS révén az Amazone olyan eszközzel bővíti ki az AutoTS-t, amely nagy munkaszélesség esetén a teljes mennyiséget kijuttatja egészen a határig.”

„… a BorderTS alapműtrágyázáshoz, zöldterületeken és kapásnövényekhez egyaránt használható. Ezen túlmenően első menetben is használható olyan területeken, ahol a növényállományt művelőutak szegélyezik, ahogy a mi esetünkben is. A tábla szélén lévő nyomsávok is kihajtanak. A növények megkapják a teljes műtrágyamennyiséget és jól kezdhetik a szezont.”
(profi – „Határjáró” · 2022/04)

www.amazone.net/yt-border-ts


Grenzstreuverfahren BorderTS (2) ZA-TS_Detail_d0_kw_P6172700_d2_221020
A BorderTS ernyő középen, a műtrágyaszóró mögött van felszerelve, és hidraulikusan aktiválható.

Grenzstreuverfahren BorderTS (3) BorderTS_d0_kw_P9089256_d1_211015
Aktivált állapotban a ZA-TS esetén a BorderTS ernyője felülről befordul a műtrágya szóráshatároló rnyőjébe. A speciális lamellaszerkezetnek és a fokozatmentesen állítható terelőlemeznek köszönhetően a granulátumok kíméletesen kerülnek a talajra.











Lamellaszerkezet és szoftverintegráció

Nagy munkaszélesség esetén a műtrágyát lényegesen jobban fel kell gyorsítani ahhoz, hogy az első művelőút szóráshatároló ernyőjével jó átfedési terület adódjon. A granulátumok nagy energiája miatt a hagyományos rendszerek keresztirányú eloszlása a traktor mögött gyakran nem kielégítő. A BorderTS ernyő speciális lamellaszerkezettel és dőlésszögben állítható terelőlemezzel rendelkezik. A lamellák először csökkentik a granulátumok energiáját, melyeket aztán a terelőlemezen keresztül kíméletesen a talajra irányítanak. Az optimális kijuttatás érdekében a terelőlemez fokozatmentesen állítható egészen a tábla határáig. Ezen kívül egy érzékelő érzékeli a munkapozíciót. Az ernyő használatakor a műtrágya mennyisége és adagolási pontja a szórótárcsán automatikusan beállításra kerül, hogy a tárcsába integrált AutoTS szóráshatároló rendszerrel kombinálva a lehető legjobb keresztirányú eloszlást biztosítsa.

Természetesen a különleges helyzetekre való reagálás érdekében a kiszórási mennyiség manuálisan bármikor felülbírálható.

„A tábla határán elhelyezett szőnyegekkel végzett ellenőrzés megmutatta az ernyő hatékonyságát a használatban. Ugyanakkor a határhoz közeli területen a művelőutakból való kihajtás és a művelőutakba való behajtás után is biztosított volt a területre előírt műtrágyamennyiség – ez kiváló!”
(profi – „Határjáró” · 2022/04)


Lamellenstruktur und Software-Integration (1) Illustration_BorderTS_20220928_final


A BorderTS és az AutoTS együttes használatának ábrázolása

  1. Műtrágya kiszórása a BorderTS ernyővel a tábla határától a növényállományba, az előírt mennyiség 50%-ra történő automatikus csökkentésével. A táblahatár oldalán lévő adagolónyílás zárva van. 
  2. Az AutoTS esetében az első művelőúttól kifelé a peremrészeken szintén 50%-on történik a szórás, hogy összességében a peremrészeken is előálljon az előírt érték. A tábla felőli oldalon normál szórás történik 100%-os előírt mennyiséggel. 
  3. A többi művelőúton normál szórás történik, mindkét oldalon 100%-os előírt mennyiséggel.


További nformáció + Kevesebb információ -

Bizonyított pontosság! Az Innovation Farm szántóföldi próbája

A szántóföldi próbák bizonyítják a kiváló határszórási eredményeket

Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (2) ZA-V_Hangstreuset_d0_sh_IMG_0770_d1_220811
Az ausztriai Innovation Farm nagyszabású szántóföldi kísérletek során négy szóráshatároló rendszert hasonlított össze gyakorlati körülmények között.

A szántóföldi kísérlet célja az volt, hogy megmutassa, hogy a szóráshatároló berendezések nemcsak ökológiai előnyökkel járnak, hanem nagymértékben befolyásolják a terméspotenciált is a peremterületen.

Hogy nagy munkaszélesség esetén is a teljes műtrágyamennyiséget ki lehessen juttatni a tábla határáig, és a tábla határán kívülre ne kerüljön műtrágya, precíz technológiára van szükség.

Az AutoTS és a BorderTS megfelel ezeknek a követelményeknek. Így a peremterületeken is nagyobb hozamra lehet számítani.





Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (3) Tabelle_Streumenge
Hektáronkénti és éves többlethozam a szóráshatároló rendszerek használatával, 36 m-es munkaszélesség mellett (top agrar 2022/07, forrás: Innovation Farm)
A kísérlet legfontosabb üzenetei

  • „Minél nagyobb a munkaszélesség vagy minél kisebb a területszerkezet, annál kifizetődőbbek a szóráshatároló rendszerek.” 
  • „Az AutoTS és a BorderTS szórásgörbéi viszonylag egyenletesen magas szinten futnak egészen a táblahatárig, majd onnan drasztikusan lecsökkennek.” 
  • „Az AutoTS és a BorderTS jóval kisebb mennyiségi hibát és ezáltal magasabb hozamot produkál.” 
  • „Emiatt mindkét rendszer előnyt jelent nagy munkaszélességek mellett.” 
    (top agrar – „Pontosan határolt szórás” · 2022/07)


Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (1) Streumenge
Az ábra a határszórás módszerét mutatja, amely során a szántóföld határán túlra lehetőség szerint nem szabad műtrágyát kijuttatni.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.