A probléma: Túl- és alultrágyázás a fordulóknál

Das Problem: Über- und Unterdüngung am Vorgewende (1) HeadlandControl_Vergleich_b_d1_21031

A különböző műtrágyákhoz különböző be-, ill. kikapcsolási pontok rendelhetők. A gyakorlatban a kikapcsolási pontok általában csak akkor kerülnek elérésre, ha a traktor kanyarban haladáskor fordulóban van. Ilyenkor a műtrágyaszóró oldalra kihajol a traktor mögött, és túladagolásos, ill. hiányos adagolásos zónák keletkeznek.


Kikapcsolási pont a fordulóban: HeadlandControl nélkül

  • A műtrágyaszóró túl későn kapcsol le, amikor már a kanyarodást végzi 
  • A traktornak el kell távolodnia a forduló nyomvonalától

Eredmény: Túladagolásos, ill. hiányos adagolásos zónák a fordulóban

  1. Túltrágyázottság (sötétzöld)
  2. Alultrágyázottság (fehér)
  3. Standard forduló
  4. Belső szórásszélesség HeadlandControl nélkül


Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.