Aktív környezetvédelem

A gazdaságos, de különösen az ökológiailag átgondolt műtrágyázás felelősségteljes kereskedelmi tevékenységet igényel. Környezetbarát műtrágyaszórás a tábla szélén a környezetvédelemmel kapcsolatos új irányelvek szerinti modern szóráshatároló rendszerek nélkül nem lehetséges.
Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Randstreuen_Erste_Fahrgasse_am_Feldrand_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Mezsgyeszórás (hozamorientált beállítás)
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes szükséges mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.

Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grenzstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás (környezetorientált beállítás)
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva kiigazításra kerül. 


Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grabenstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált beállítás)
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos meghatározott távolságot kell tartani attól. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.

Randstreuen (1) Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_d
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás szóráshatároló ernyővel
Amennyiben az első művelőút a tábla szélén található, a határszórást (hozamorientált beállítás) a szórótárcsák működési tartományának féloldali kikapcsolásával lehet megvalósítani. Nem kerül műtrágya a táblahatáron túlra, a tábla belső részein a műtrágyázás optimális marad.

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.