Automatikus bevezetőrendszer-elállítás

Az ISOBUS terminálon keresztül a kiszórási mennyiség és a szórási táblázat minden további lényeges adata megadható a kiszórandó műtrágyához. Az Argus rendszer számára kiegészítésképpen megadtuk a szórási irányt az optimális keresztirányú elosztáshoz a szórási táblázatokban szereplőkkel együtt. Ennek az értéknek a segítségével az ArgusTwin rendszer folyamatosan összehasonlítja, hogy a szórótárcsát elhagyó műtrágya előírt szórási iránya megegyezik-e a tényleges iránnyal. Amennyiben a tényleges szórási irány a műtrágya egyenlőtlenségei, a kopott szórólapátok, a domboldalon haladás vagy elindulás/fékezés miatt eltérne az „előírt” szórási iránytól, a műtrágyaszóró önállóan, oldalanként külön korrigálja a bevezetőrendszer beállítását. Feltétele az elektromos bevezetőrendszer-elállítás.

Előnyei

  • Mindkét szórási felület állandó online felügyelete 
  • A műtrágya mindig optimális keresztirányú eloszlása, még a következő esetekben is: 
    • változó műtrágyaminőség 
    • környezeti hatások, pl. pára és harmat 
  • A szóráskép automatikus dőléskiegyenlítése a bevezetőrendszer helyzetének korrekciójával 
  • Alap a növényállomány fejlődéséhez 
    • Fokozza a műtrágya hasznosulását 
  • A rendszer határszórás vagy kapcsolt részszélességek esetén is aktív 
  • A szórótárcsák feletti védett elhelyezkedés


  1. A gyakorlatban megjelenő probléma - rossz keresztirányú eloszlás pl. a műtrágya tulajdonságának megváltozása miatt
  2. A bevezetőrendszer automatikus kiigazítása az Argus Twin által
  3. A tökéletes keresztirányú eloszlás egyenletes állományt tesz lehetővé, akár változó műtrágyaminőség mellett is

ArgusTwin (4) Streubild Grafik 3_d1_150821




Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.