Bizonyított pontosság! Az Innovation Farm szántóföldi próbája

A szántóföldi próbák bizonyítják a kiváló határszórási eredményeket

Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (2) ZA-V_Hangstreuset_d0_sh_IMG_0770_d1_220811
Az ausztriai Innovation Farm nagyszabású szántóföldi kísérletek során négy szóráshatároló rendszert hasonlított össze gyakorlati körülmények között.

A szántóföldi kísérlet célja az volt, hogy megmutassa, hogy a szóráshatároló berendezések nemcsak ökológiai előnyökkel járnak, hanem nagymértékben befolyásolják a terméspotenciált is a peremterületen.

Hogy nagy munkaszélesség esetén is a teljes műtrágyamennyiséget ki lehessen juttatni a tábla határáig, és a tábla határán kívülre ne kerüljön műtrágya, precíz technológiára van szükség.

Az AutoTS és a BorderTS megfelel ezeknek a követelményeknek. Így a peremterületeken is nagyobb hozamra lehet számítani.





Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (3) Tabelle_Streumenge
Hektáronkénti és éves többlethozam a szóráshatároló rendszerek használatával, 36 m-es munkaszélesség mellett (top agrar 2022/07, forrás: Innovation Farm)
A kísérlet legfontosabb üzenetei

  • „Minél nagyobb a munkaszélesség vagy minél kisebb a területszerkezet, annál kifizetődőbbek a szóráshatároló rendszerek.” 
  • „Az AutoTS és a BorderTS szórásgörbéi viszonylag egyenletesen magas szinten futnak egészen a táblahatárig, majd onnan drasztikusan lecsökkennek.” 
  • „Az AutoTS és a BorderTS jóval kisebb mennyiségi hibát és ezáltal magasabb hozamot produkál.” 
  • „Emiatt mindkét rendszer előnyt jelent nagy munkaszélességek mellett.” 
    (top agrar – „Pontosan határolt szórás” · 2022/07)


Bewiesene Präzision! Feldversuch der Innovation Farm (1) Streumenge
Az ábra a határszórás módszerét mutatja, amely során a szántóföld határán túlra lehetőség szerint nem szabad műtrágyát kijuttatni.

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.