Bizonyított pontosság! Szóráshatárolási próba az Innovation Farm-nál

A kiváló határszórási eredményeket szántóföldi próbák bizonyítják
A szántóföldi próba célja az volt, hogy megmutassa, hogy a szóráshatároló rendszerek és berendezések nemcsak ökológiai előnyökkel járnak, hanem nagymértékben befolyásolják a terméspotenciált is a peremterületen. Hogy a teljes műtrágyamennyiséget ki lehessen juttatni a tábla határáig, viszont a tábla határán túlra ne kerüljön műtrágya, precíz technológiára van szükség.

Hektáronkénti és éves többlethozam a szóráshatároló rendszerek használatával, 18 m-es munkaszélesség mellett, a szóráshatároló rendszer nélküli referenciákhoz képest. (top agrar 2022/07, Forrás: Innovation Farm) A számítás alapja: Pétisó: 650,– €/t ∅ Búza hozama: 7,8 t/ha Bevétel: 350,– €/t

Az egyszerű és pontos Limiter kiváló belépő szintű megoldás a szóráshatároló rendszerek világába. A Limiter V+ elektromos szóráshatároló remek lehetőséget kínál az optimális potenciál kihasználásra azáltal, hogy a megengedi, a vezető a traktor vezetőüléséből reagáljon a változó határhelyzetekre.


A kísérlet legfontosabb megállapításai

  • „Minél nagyobb a munkaszélesség vagy minél inkább aprózódott a területszerkezet, annál kifizetődőbbek a szóráshatároló rendszerek.” 
  • „Valamennyi szóráshatároló rendszer jelentősen képes csökkenteni a határon túlra szórt műtrágya mennyiségét.” 
  • „A táblahatáron kívülre jutó mennyiség részaránya lamellás blokkos és hidraulikus rendszereknél csupán kb. 2,5 %.” 

(top agrar – „Pontosan határolt szórás” · 2022/07)


Az ábra a határszórás módszerét mutatja, amely során a szántóföld határán túlra lehetőség szerint nem szabad műtrágyát kijuttatni.

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.