GPS-ScenarioControl – terminálszoftver a komplex kapcsolási műveletek automatizálására

GPS-ScenarioControl (1) GPS-ScenarioControl_AmaTron4_AmaTronTwin_20190711_Neuheit_Terminal-Erweiterung_d0_cw_IMG_1645_d1_211124_CMS

Az igény szerinti műtrágyázás támogatása
A műtrágya kijuttatása során a járművezetőnek különböző feladatokkal kell szembenéznie. Egyrészt biztosítania kell a szóróanyag optimális keresztirányú eloszlását, valamint a követelményeknek megfelelő műtrágyakijuttatást. Másrészt gondoskodnia kell arról, hogy az árkoknál, utaknál vagy táblahatároknál a megfelelő határszórási módszert alkalmazza a jogszabályoknak megfelelő és pontos műtrágyázáshoz. Itt – különösen váltott járművezetők esetén – újra és újra előfordulhatnak téves alkalmazások amiatt, hogy egy bizonyos határszórási eljárást nem a megfelelő helyen kapcsolnak be vagy ki. A járművezető tudáshiánya is vezethet a jogszabályoknak nem megfelelő műtrágyakijuttatáshoz.


A komplex kapcsolási folyamatok automatizálása és a járművezető tehermentesítése
A későbbi használat során a járművezető egyszerűen csak aktiválja a korábban rögzített forgatókönyvet, és a műtrágyaszóró teljesen automatikusan végrehajtja a tárolt kapcsolási műveleteket. A GPS-ScenarioControl pontos és erőforráskímélő műtrágyakijuttatást tesz lehetővé, mivel a különböző határszórási műveleteket mindig a megfelelő helyen végzi el. A jogszabálynak megfelelő későbbi használat a következő járművezetők számára is egyszerű. A járművezető emellett az előre rögzített, optimalizált útvonal segítségével könnyebben tájékozódhat.


Az optimális vezetési stratégia rögzítése és mentése
Amikor például a műtrágyaszóró először halad át a területen, a tapasztalt gazdaságvezető a GPS-ScenarioControl rendszerben a felvétel gomb megnyomásával automatikusan rögzíti az összes kapcsolási pontot, valamint a haladási útvonalat és irányt. A kapcsolási pontokat egyértelmű jelölések mutatják a térképen, a haladási irányt pedig irányjelző nyilak szemléltetik. A GPS-ScenarioControl az AmaTron 4 ISOBUS-kezelőterminálba van integrálva, és az AmaTron Twin kijelzőbővítésen keresztül jeleníthető meg és kezelhető.


Az előnyök gyors áttekintése:

  • Mindig ugyanazok a kapcsolási műveletek különböző műtrágyázási műveletek során
    – Elkerülhető a hibás működtetés 
    – A műtrágya jogszabályoknak megfelelő és erőforráskímélő kijuttatása biztosított 
    – Helyes alkalmazás kedvezőtlen látási viszonyok között, pl. sötétben vagy ködben 
  • A növényállomány nem lesz letaposva, hála a mindig optimális közlekedőutaknak a területen
    – A tapasztalatlanabb járművezetők munkájának támogatása


A GPS-ScenarioControl az AmaTron 4 ISOBUS-kezelőterminállal és az AmaTron Twin alkalmazással együtt használható.

GPS-ScenarioControl (2) GPS-ScenarioControl_AmaTronTwin_d0_001_d1_211124_CMS
GPS-ScenarioControl az AmaTron Twin alkalmazásban

GPS-ScenarioControl (3) GPS-ScenarioControl_AmaTronTwin_d0_002_d1_211124_CMS
Tábla teljes körű útvonaltervezéssel és helyspecifikus tárolt forgatókönyvekkel


Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.