Lejtőszóró készlet – Lejtőn is pontos műtrágyaeloszlás

Homogén növényállományok domboldalakon
A pontos műtrágyaelosztás a teljes munkaszélességben a homogén és erőforrás-hatékony növénygazdálkodás, valamint a teljes terméspotenciál kihasználásának alapja. Sík területen ez nem jelent nehézséget a mai technológia számára. Domboldalakon a domborzat jelentős hatással van a szórási felületre, és ezáltal a műtrágya eloszlására a területen.


Egyszerű különleges kivitel nagy hatékonysággal
Ezekben a munkahelyzetekben a műtrágyaszóró dőlése miatt megváltozik az a pont, ahol a szóróanyag a tárcsára ér. A lejtőszóró készlet tovább kíséri a műtrágyát a tárcsáig, minimalizálva ezzel a lejtő hatását. Az ausztriai Innovation Farm által végzett tesztek bizonyítják a ZA-V pontos keresztirányú eloszlását még meredek domboldalakon is. 


  • „Gazdasági szempontok mellett ez a környezet szempontjából is fontos ökológiai előnyökkel jár.” 
  • „Lejtőre merőleges haladás lejtőszóró készlettel: Lejtőszóró készlettel [...] 4,9%-os variációs együttható volt megállapítható.” 

(„Landwirt” – A műtrágya pontos kijuttatása domboldalon is· 2022.11.)

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.