Érzékelőrendszerek | Vizsgálópad | Spreader Application Center

WindControl – Ne hagyjon esélyt a szélnek!

Optimális keresztirányú eloszlás

A szél a világon mindig és mindenütt jelen van, és a mezőgazdasági gyakorlatban nagy kihívást jelent az egyenletes műtrágyázás tekintetében. Az AMAZONE WindControl rendszerrel (Prof. Dr. Karl Wild nyomán, HTW Drezda) a szél szórásképre gyakorolt hatása állandó felügyelet alatt áll, és automatikusan kiegyenlítődik.

Egy a gépre szerelt, nagyfrekvenciás szélérzékelő méri a szél sebességét és irányát. A vezérlőmodul ezen adatokból újraszámolja a bevezető rendszer beállítási értékeit és a szórótárcsák fordulatszámát. Oldalszél esetén a széllel szembeni oldalon a fordulatszám növekedik és a bevezető rendszer kifelé fordul. Ennek megfelelően a másik oldalon a fordultaszám lecsökken és a bevezető rendszer befelé fordul.

A WindControl segítségével szeles időben megnövekszik a műtrágyázásra alkalmas időtartam. A gépkezelő számára minden fontos szórási paraméter mellett a szélirány, a szélerősség és a széllökések gyakoriságának értékei is rendelkezésre állnak. Ezen felül, ha olyan erős a szél, hogy a rendszer már nem tudja a szél hatását kompenzálni vagy ha gyakran változó széllökések lépnek fel, a WindControl automatikusan figyelmeztetést küld a gépkezelőnek.


Előnyei 

  • Nagyobb teljesítmény, mivel hosszabb a használhatóság időszaka 
  • Nagyobb terméshozam optimalizált keresztirányú eloszlással 
  • Megbízhatóság automatikus figyelmeztető rendszerrel

WindControl (4) WindControl-Praxistest

További nformáció + Kevesebb információ -
ArgusTwin (2) ZG-TS01_10001_profispro_d0_kw_P7235720_d2_181121_CMS

ArgusTwin – A műtrágyaszóró szeme – látja, amit ön nem!

Az optimális keresztirányú eloszlás automatikus beállítása
Az Argus Twin rendszer a műtrágyaszóró esetén a bevezetőrendszer folyamatos online ellenőrzésével és korrekciójával mindig garantálja a műtrágya optimális keresztirányú eloszlását. Ez fokozza a műtrágya hasznosulását, és ez a növényállomány optimális fejlődésének az alapja.


Automatikus bevezetőrendszer-állítás
Az ISOBUS terminálon keresztül a kiszórási mennyiség és a szórási táblázat minden további lényeges adata megadható a kiszórandó műtrágyához. Az Argus rendszer számára kiegészítésképpen megadtuk a szórási irányt az optimális keresztirányú elosztáshoz a szórási táblázatokban szereplőkkel együtt. Ennek az értéknek a segítségével az ArgusTwin rendszer folyamatosan összehasonlítja, hogy a szórótárcsát elhagyó műtrágya előírt szórási iránya megegyezik-e a tényleges iránnyal. Amennyiben a tényleges szórási irány a műtrágya egyenlőtlenségei, a kopott szórólapátok, a domboldalon haladás vagy elindulás/fékezés miatt eltérne az „előírt” szórási iránytól, a műtrágyaszóró önállóan, oldalanként külön korrigálja a bevezetőrendszer beállítását. Feltétele az elektromos bevezetőrendszer-elállítás.


Előnyei 

  • Mindkét szórási felület állandó online felügyelete 
  • A műtrágya mindig optimális keresztirányú eloszlása, még a következő esetekben is: 
    • változó műtrágyaminőség
    • környezeti hatások, pl. pára és harmat
    • Műtrágyalerakódások a szórótárcsákon A szórási kép automatikus lejtéskompenzációja A szórótárcsák feletti védett elhelyezkedés

ArgusTwin (1) Streubild Grafik 3_d1_150821_CMS
  1. A bevezetőrendszer automatikus igazítása az ArgusTwin segítségével 2) A gyakorlatban megjelenő probléma - rossz keresztirányú eloszlás pl. a műtrágya tulajdonságának megváltozása miatt 3) A tökéletes keresztirányú eloszlás egyenletes állományt tesz lehetővé, akár változó műtrágyaminőség mellett is

További nformáció + Kevesebb információ -

Spreader Application Center: Példás – több mint 25 éve

A beállítás dönt!

A Spreader Application Centerrel AMAZONE ügyfélszolgálatát még jobban kiépíti. A már megalapozott műtrágyalabor és szórócsarnok kiterjesztéseként a Spreader Application Center átfogja a „Teszt és oktatás”, „Adatmanagement”, valamint az ezekhez tartozó „Tudásátvitel” területét. 

Az utolsó két területtel kitér egy új szerkezetre, amivel a mezőgazdaság fokozódó globalizálódása és digitalizálódása kerül fókuszba. A Spreader Application Center célja, hogy az ügyfeleknek még jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani a műtrágyaszórási technológia területén.

További nformáció + Kevesebb információ -

Csak megfelelő szórás esetén ér aranyat az Ön műtrágyája

Az AMAZONE műtrágyaszerviz az egész világra kiterjedően szorosan együttműködik a jelentős műtrágyagyártókkal, hogy lehetőség szerint gyorsan az Ön rendelkezésére álljanak a legjobb beállítási értékek. AMAZONE neve világszerte az etalon, ha pontos szórási táblázatokról van szó.


Műtrágyaszerviz – Így érhet el bennünket:
Az AMAZONE műtrágyaszerviz szorosan együttműködik a műtrágyagyártókkal, hogy mindig aktuális beállítási adatokkal szolgálhassunk partnereinknek. AMAZONE neve világszerte az etalon, ha pontos szórási táblázatokról van szó.

  • Internet: www.amazone.de
  • E-mail: duengeservice@amazone.de
  • Telefon: +49 (0)5405 501-111
  • WhatsApp: +49 (0)175-488 9573
További nformáció + Kevesebb információ -

mySpreader alkalmazás – Komplett csomag a szórás tökéletes beállításához

DüngeService, EasyCheck és EasyMix

A mySpreader alkalmazás az Amazone műtrágyaszórók összes funkcióját egyetlen alkalmazásban fogja össze. A komplett kialakítás központjában a műtrágyaszóró intuitív kezelése és kényelmes beállítása áll.


Műtrágyaszerviz
A Műtrágyaszerviz alkalmazással egyszerűen és mobil módon, közvetlenül a szántóföldön le lehet kérdezni a géptípustól, a munkaszélességtől, a műtrágyatípustól és a kiszórandó mennyiségtől függő pontos beállítási ajánlást az AMAZONE műtrágyaszóróhoz. A sok mintának köszönhetően, amelyet a gazdálkodók, műtrágyabeszállítók és műtrágyagyártók évente beküldenek, az alkalmazás folyamatosan naprakész állapotú és így a felhasználó minden szezont a legfrissebb műtrágyatípus-adatokkal kezdhet meg. A mySpreader alkalmazás egyik különlegessége: A felhasználó rákereshet a műtrágyákra a műtrágya nevével, a műtrágya összetételével, a szemcsemérettel vagy a térfogattömeggel.


EasyCheck
A mySpreader alkalmazás második összetevője a digitális mobil EasyCheck ellenőrzőállás. Ellenőrzéskor műanyag szőnyegeket helyeznek el meghatározott távolságra a szórandó táblán, rászórják a műtrágyát és végül egyszerűen lefényképezik. Az EasyCheck ezt követően kiszámítja a szőnyegek fedettségi fokát. Ezen értékek alapján az alkalmazás beállítási módosításokat javasol a felhasználónak az AMAZONE műtrágyaszóró keresztirányú szórásképének korrigálásához, amivel gyorsan optimalizálni lehet az állomány fejlődését.


EasyMix
A mySpreader alkalmazást az EasyMix alkalmazás egészíti ki, amely beállítási javaslatokat ad kevert műtrágyákhoz. A különböző műtrágyákat gyakran keverik egymással a munkamenetek és az üzemi költségek csökkentése érdekében. Itt rendszerint egy tápanyagszükséglet-orientált műtrágyázásról van szó. Amennyiben a keverék összetevői mégis különböző karakterisztikájúak, a pontos kiszórás, különösen a fokozatosan növekedő munkaszélességek mellett, egyre nehezebb. Az EasyMix segítségével meghatározható a különböző keverékeknél a lehető legjobb kompromisszum és megfelelő beállítási értékek javasolhatók a ZA-TS és ZG-TS műtrágyaszórók számára.

Schema
  1. AMAZONE Bluetooth-Adapter

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…