BorderTS szóráshatároló eljárás – Csak oda szór, ahol a növények hasznosítják a műtrágyát

Maximális műtrágyamennyiség a tábla határáig
Annak érdekében, hogy a táblák határán nagy munkaszélességek mellett még pontosabban lehessen műtrágyázni, az AMAZONE kifejlesztette a BorderTS ernyőt. A hagyományos szegélyszóró ernyőktől eltérően a BorderTS ernyő az AutoTS tárcsába integrált szegélyszóró rendszerrel együtt működik. A BorderTS és az AutoTS szórási képe egymáshoz van hangolva.

Minden érték előre eltárolható a műtrágyaszóró beállításaiban, így alkalmazási helyzettől függően a megfelelő beállítási paraméterek automatikusan betöltődnek.


  • „A BorderTS révén az Amazone olyan eszközzel bővíti ki az AutoTS-t, amely nagy munkaszélesség esetén a teljes mennyiséget kijuttatja egészen a határig.”
  • „… a BorderTS alapműtrágyázáshoz, zöldterületeken és kapásnövényekhez egyaránt használható. Ezen túlmenően első menetben is használható olyan területeken, ahol a növényállományt művelőutak szegélyezik, ahogy a mi esetünkben is. A tábla szélén lévő nyomsávok is kihajtanak. A növények megkapják a teljes műtrágyamennyiséget és jól kezdhetik a szezont.”
    (profi – „Határjáró” · 2022/04)


  • A BorderTS szóráshatároló eljárással a peremterület külső öt méterén akár 27%-os többlethozam is elérhető a hagyományos szóráshatároló rendszerekhez képest.

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…