GPS-ScenarioControl – terminálszoftver a komplex kapcsolási műveletek automatizálására

Az igény szerinti műtrágyázás támogatása
A műtrágya kijuttatása során a járművezetőnek különböző feladatokkal kell szembenéznie. Egyrészt biztosítania kell a szóróanyag optimális keresztirányú eloszlását, valamint a követelményeknek megfelelő műtrágyakijuttatást. Másrészt gondoskodnia kell arról, hogy az árkoknál, utaknál vagy táblahatároknál a megfelelő határszórási módszert alkalmazza a jogszabályoknak megfelelő és pontos műtrágyázáshoz. Itt – különösen váltott járművezetők esetén – újra és újra előfordulhatnak téves alkalmazások amiatt, hogy egy bizonyos határszórási eljárást nem a megfelelő helyen kapcsolnak be vagy ki. A járművezető tudáshiánya is vezethet a jogszabályoknak nem megfelelő műtrágyakijuttatáshoz.


A komplex kapcsolási folyamatok automatizálása és a járművezető tehermentesítése
A későbbi használat során a járművezető egyszerűen csak aktiválja a korábban rögzített forgatókönyvet, és a műtrágyaszóró teljesen automatikusan végrehajtja a tárolt kapcsolási műveleteket. A GPS-ScenarioControl pontos és erőforráskímélő műtrágyakijuttatást tesz lehetővé, mivel a különböző határszórási műveleteket mindig a megfelelő helyen végzi el. A jogszabálynak megfelelő későbbi használat a következő járművezetők számára is egyszerű. A járművezető emellett az előre rögzített, optimalizált útvonal segítségével könnyebben tájékozódhat.


Az optimális vezetési stratégia rögzítése és mentése
Amikor például a műtrágyaszóró először halad át a területen, a tapasztalt gazdaságvezető a GPS-ScenarioControl rendszerben a felvétel gomb megnyomásával automatikusan rögzíti az összes kapcsolási pontot, valamint a haladási útvonalat és irányt. A kapcsolási pontokat egyértelmű jelölések mutatják a térképen, a haladási irányt pedig irányjelző nyilak szemléltetik. A GPS-ScenarioControl az AmaTron 4 ISOBUS-kezelőterminálba van integrálva, és az AmaTron Twin kijelzőbővítésen keresztül jeleníthető meg és kezelhető.


Az előnyök gyors áttekintése:

  • Mindig ugyanazok a kapcsolási műveletek különböző műtrágyázási műveletek során
    – Elkerülhető a hibás működtetés 
    – A műtrágya jogszabályoknak megfelelő és erőforráskímélő kijuttatása biztosított 
    – Helyes alkalmazás kedvezőtlen látási viszonyok között, pl. sötétben vagy ködben 
  • A növényállomány nem lesz letaposva, hála a mindig optimális közlekedőutaknak a területen
    – A tapasztalatlanabb járművezetők munkájának támogatása


A GPS-ScenarioControl az AmaTron 4 ISOBUS-kezelőterminállal és az AmaTron Twin alkalmazással együtt használható.

GPS-ScenarioControl az AmaTron Twin alkalmazásban

Tábla teljes körű útvonaltervezéssel és helyspecifikus tárolt forgatókönyvekkel


Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…