Lamellaszerkezet és szoftverintegráció

Nagy munkaszélesség esetén a műtrágyát lényegesen jobban fel kell gyorsítani ahhoz, hogy az első művelőút szóráshatároló ernyőjével jó átfedési terület adódjon. A granulátumok nagy energiája miatt a hagyományos rendszerek keresztirányú eloszlása a traktor mögött gyakran nem kielégítő. A BorderTS ernyő speciális lamellaszerkezettel és dőlésszögben állítható terelőlemezzel rendelkezik. A lamellák először csökkentik a granulátumok energiáját, melyeket aztán a terelőlemezen keresztül kíméletesen a talajra irányítanak. Az optimális kijuttatás érdekében a terelőlemez fokozatmentesen állítható egészen a tábla határáig. Ezen kívül egy érzékelő érzékeli a munkapozíciót. Az ernyő használatakor a műtrágya mennyisége és adagolási pontja a szórótárcsán automatikusan beállításra kerül, hogy a tárcsába integrált AutoTS szóráshatároló rendszerrel kombinálva a lehető legjobb keresztirányú eloszlás adódjon.

Természetesen a különleges helyzetekre való reagálás érdekében a kiszórási mennyiség manuálisan bármikor felülbírálható.


„A tábla határán elhelyezett szőnyegekkel végzett ellenőrzés megmutatta az ernyő hatékonyságát a használatban. Ugyanakkor a határhoz közeli területen a művelőutakból való kihajtás és a művelőutakba való behajtás után is biztosított volt a területre előírt műtrágyamennyiség – ez kiváló!”
(profi – „Határjáró” · 2022/04)


1. Műtrágya kiszórása a BorderTS ernyővel a tábla határától a növényállományba, az előírt mennyiség 50%-ra történő automatikus csökkentésével. A táblahatár oldalán lévő adagolónyílás zárva van.
2. Az AutoTS esetében az első művelőúttól kifelé a peremrészeken szintén 50%-on történik a szórás, hogy összességében a peremrészeken is előálljon az előírt érték. A tábla felőli oldalon normál szórás történik 100%-os előírt mennyiséggel.
3. A többi művelőúton normál szórás történik, mindkét oldalon 100%-os előírt mennyiséggel.
4. Munkaszélesség
5. fél munkaszélesség

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…