Szóráshatároló rendszerek

Hatásos és pontos – csak ott szór, ahol a műtrágya használ a növényeknek





  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
Mezsgyeszórás (hozamorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes előírt mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.



  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás (környezetorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozóval kombinálva kiigazításra kerül.



  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált) Limiter V vagy V+ egységgel
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor a műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos távolságot kell tartani a víztől. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.



  1. Munkaszélesség 2) Munkaszélesség

Határszórás szóráshatároló ernyővel
Amennyiben az első művelőút a tábla szélén található, a határszórást (hozamorientált beállítás) a szórótárcsák működési tartományának féloldali kikapcsolásával lehet megvalósítani. Nem kerül műtrágya a táblahatáron túlra, a tábla belső részein a műtrágyázás optimális marad.



Ágyásszórás kétoldali ágyásszóró ernyővel
A nyomvonal bal és jobb oldalán ágyásokba ültetett különleges növénykultúrák műtrágyázásához kínálja az AMAZONE az ágyásszóró ernyőt. Ez a traktor nyomvonalát közel műtrágyamentesen tartja. Az ágyásszóró ernyőt kézzel lehet működtetni, vagy opcionálisan hidraulikus módon a traktor vezetőülésből.

  1. Munkaszélesség 2) Munkaszélesség


Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…