WindControl – Ne hagyjon esélyt a szélnek!

Optimális keresztirányú eloszlás

A szél a világon mindig és mindenütt jelen van, és a mezőgazdasági gyakorlatban nagy kihívást jelent az egyenletes műtrágyázás tekintetében. Az AMAZONE WindControl rendszerrel (Prof. Dr. Karl Wild nyomán, HTW Drezda) a szél szórásképre gyakorolt hatása állandó felügyelet alatt áll, és automatikusan kiegyenlítődik.

Egy a gépre szerelt, nagyfrekvenciás szélérzékelő méri a szél sebességét és irányát. A vezérlőmodul ezen adatokból újraszámolja a bevezető rendszer beállítási értékeit és a szórótárcsák fordulatszámát. Oldalszél esetén a széllel szembeni oldalon a fordulatszám növekedik és a bevezető rendszer kifelé fordul. Ennek megfelelően a másik oldalon a fordultaszám lecsökken és a bevezető rendszer befelé fordul.

A WindControl segítségével szeles időben megnövekszik a műtrágyázásra alkalmas időtartam. A gépkezelő számára minden fontos szórási paraméter mellett a szélirány, a szélerősség és a széllökések gyakoriságának értékei is rendelkezésre állnak. Ezen felül, ha olyan erős a szél, hogy a rendszer már nem tudja a szél hatását kompenzálni vagy ha gyakran változó széllökések lépnek fel, a WindControl automatikusan figyelmeztetést küld a gépkezelőnek.


Előnyei 

  • Nagyobb teljesítmény, mivel hosszabb a használhatóság időszaka 
  • Nagyobb terméshozam optimalizált keresztirányú eloszlással 
  • Megbízhatóság automatikus figyelmeztető rendszerrel

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…