DirectInject közvetlen adagolás – A növényvédő szerek gyors, rugalmas és igény szerinti hozzáadagolása

Miért a DirectInject?
A növényvédelemben a gazdákkal és a technológiával szemben támasztott követelmények folyamatosan nőnek. Fontos szempontnak számít a növényvédő szerek rugalmas megválasztása a szántóföldön. Növénytermesztési szempontból gyakran csak részterületeken vagy táblánként eltérően kell az igényeknek megfelelően speciális termékekkel és hatóanyagokkal reagálni. A védendő struktúrákra és vízfelületekre vonatkozóan is vannak követelmények, amelyeket a gazdálkodónak figyelembe kell vennie a növényvédő szerek kiválasztásakor. 


A rendszer felépítése 
A DirectInject rendszerrel az AMAZONE olyan rendszert kínál, amely lehetővé teszi a növényvédő szerek közvetlen adagolását. Ezeket a kijuttatás során szükség szerint beadagolhatók vagy elhagyhatók. A DirectInject különlegessége a hagyományos rendszerekhez képest a befecskendezési folyamat gyors reakcióideje, valamint a permetlékörbe és a Pantera működésébe való teljes integráció. A DirectInject egy további 50 literes tartályból és a megfelelő adagolási technológiából áll, amely a vezetőfülke és a nagy permetlétartály között helyezkedik el.

Az előnyök gyors áttekintése:

  • Rugalmas, gyors és igény szerinti felhasználás a következőknél: 
  • Növényvédő szerek
  • Optimális növényállományok
  • Környezetbarát
  • Megtakarítás a következők tekintetében:
    • Munkaidő és munkaerőköltségek
    • Gépköltségek
    • Növényvédő szerek


Alkalmazás a szántóföldön
Ha például a Pantera kezelője észreveszi, hogy egy részterületen nemkívánatos gyomnövényeket kell irtani, a vezetőfülkéből egy gombnyomással aktiválhatja az DirectInject adagolását. A DirectInject-tartályból származó további hatóanyag ekkor hozzáadagolásra kerül a keverőkamrába, a permetlétartályból származó permetléhez. A hagyományos rendszerekhez képest optimalizált reakcióidő egy kétvezetékes rendszerrel valósul meg. A szórókereten lévő második permetlévezetékben a permetlétartályból származó előkevert permetlé és a DirectInject-tartályból származó növényvédő szer közvetlenül kerül kijuttatásra. A közvetlen adagolás aktiválásakor a keverék a szórókeretben lévő több adagolási ponton keresztül a fúvókatesteken és a fúvókákon keresztül kerül kijuttatásra. Ez minimális reakcióidőket garantál. E célból a rendszer a permetlétartályból származó permetlé szelepét és az előkevert DirectInject-szert tartalmazó második permetlévezeték szelepét felváltva kapcsolja, így a permetlé egyszerre csak az egyik vezetékből kerül ki.

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.