SwingStop – a szórókeret vízszintes kilengéseinek csökkentésére

SwingStop (3) UX5201_d0_kw_3551_d1_170821

Ahhoz, hogy a szórókeret vízszintes helyzetét is a növekvő igényekhez, mint például a nagyobb munkaszélességhez és nagyobb menetsebességhez lehessen igazítani, az AMAZONE a ContourControl szórókeret-vezetéshez külön felszerelésként kínálja a SwingStop aktív lengéscsillapítást. A külső hatások, például a talaj egyenetlenségei, kanyarodások, gyorsítási szakaszok és növekvő munkasebességek miatt a szórókeret vízszintes irányban rendkívüli terhelésnek van kitéve. Ez a szórókeret szárnyainak lengését okozhatja és ezáltal különösen negatívan befolyásolhatja a hosszirányú permetlé elosztást a szórókeret külső részén.

Mivel a vízszintes mozgások a szórókeret külső részén lépnek fel fokozottan, ez a hatás nagy szélességű kereteknél rendkívül felerősödik. Ezeknek a vízszintes irányú lengéseknek a csökkentéséhez a SwingStop gyorsulásérzékelőkkel méri a szórókeret szárnyain fellépő gyorsulásokat. A szórókeret-felfüggesztésben aktívan dolgozó két hidraulikus munkahenger kiegyenlíti ezeket a lengéseket, és gondoskodik a szórókeret rendkívül mozdulatlan vízszintes helyzetéről.


SwingStop előnyök:

  • Optimális hosszanti elosztás
  • A szórókeret vízszintes irányú kilengéseinek csökkentése a különlegesen nyugodt haladásért
  • A rendszer rendkívül gyorsan, elegánsan és pontosan dolgozik még nagyon nagy munkasebességeknél is
  • Csúcsteljesítmény csúcspontosság mellett


„Összesen hat ultrahangos érzékelő gondoskodik a paralelogramma-szerkezet magassági vezetéséről, a dőléskiegyenlítésről, valamint a szórókeret (pozitív vagy negatív) oldalszög-beállításának vezérléséről. Ez dombos terepen valódi előnyt jelenti, főleg amiatt, mert lehetővé teszi, hogy a célterülettől kisebb távolságban gyorsabban juttassuk ki a szert.”
(„profi” – „Amazone UX 4201 Super gyakorlati teszt” · 2020/02)


„Amikor pedig sebességről van szó, muszáj megemlítenünk a „SwingStop” rendszert is: Ez az aktív hidraulikus szabályozás, amely a szórókeretek végein elhelyezett gyorsulásérzékelőkkel működik, hatékonyan kompenzálja a vízszintes lengéseket már akkor is, amikor még semmilyen szemmel látható jelük nincs.”
(„profi” – „Amazone UX 4201 Super gyakorlati teszt” · 2020/02)

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.