Az intelligens növénytermesztéshez

Für den intelligenten Pflanzenbau (1) Cobra7000-2TX-Striegel_Claas_d0_kw_DJI_0128_d1_220311

Miért válasszon sekély kultivátort?

A Cobra sekély kultivátor bevezetésével az AMAZONE olyan új gépet kínál, amely mindenekelőtt sokoldalúságával tűnik ki. A Cobra nemcsak a fő felhasználási területét jelentő mechanikus gyomirtásra alkalmas, hanem egész évben sikerrel használható a gazdaságban. Előnyei a sekély tarlóhántásban, valamint a második-harmadik mélyebb talajművelésben, a köztes kultúrnövények feltörésében és a magágykészítésben is megmutatkoznak.

A különféle kiegészítők, kapaváltozatok és tömörítő henger vagy pálcás boronák széles választékának hála a Cobra minden felhasználási helyhez és minden talajműveléshez ésszerű szerszámkombinációt kínál.

Előnyei: 

  • Sokoldalúan használható a talajművelésben 
  • Egyedileg konfigurálható 
  • Hosszú élettartam a masszív felépítésnek hála


Tabelle


A köztes termények feltörésének célja – például év elején, kukoricavetés előtt – a növénynövekedés megállítása és egyben a köztes termény rothadásának serkentése. Ez különösen jól működik a Cobra esetén, köszönhetően az opcionális késhengernek, ahol a kések V elrendezésben állnak az oldalra húzás megakadályozása érdekében. A kések megfordíthatók, amivel a kopás miatti költségek a felére csökkennek, így a Cobra még gazdaságosabb. A teljes felületen vágó lúdtalp alakú kapák szintén tiszta vágást és hatékony átforgatást biztosítanak a talaj és a szerves anyagok számára.

A kiváló eredményű sekély tarlóhántáshoz rendkívül fontos a teljes felületű vágás, és így a tarló vagy a gyomok teljes felületű levágása is. Ehhez a munkamenethez az AMAZONE különféle, 220 mm szélességű lúdtalp alakú kapákat kínál, így 13,3 cm-es osztástávolság mellett minden körülmények között biztosított a kapák elégséges átfedése. A tömörítő henger széles választékával a talaj optimálisan visszatömöríthető a kihullott gabona csírázásának elősegítéséhez.

A második művelési menet célja a kikelt gyomok irtása. A növekvő rezisztencia, illetve a növényvédő szerek csökkentése iránti igény miatt a második menetben egyre többször használatos mechanikus gyomirtás. A lúdtalp alakú kapák a teljes felületen levágják a gyomokat. A tömörítő henger alternatíváját jelentő kettős boronás kialakításnál a pálcás borona további visszatömörítés nélkül fésüli ki a gyomokat. Ennek eredményeként a gyomok és a kihullott magvak a talaj felszínére kerülnek és ott elpusztulnak.

A magágy alapozza meg a kelést. Az ECO laprugós kapa vibrációja finomabb talajszerkezetről gondoskodik. Ez optimális csírázási feltételeket biztosít a későbbi vetéshez. A tömörítő henger előtti opcionális egyengetőegységnek köszönhetően a szántás optimálisan elsimítható és újratömöríthető.

További linkek

További információk a talajművelésről itt érhetők el

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.