Mindegy, hogy sekély vagy mély

Egal ob flach oder tief (1) Ceus_Arbeiten_Standart_d1_170622

A Ceus 4000-2TX, 5000-2TX, 6000-2TX és 7000-2TX modellekkel az AMAZONE egy új és sokoldalú koncepciót mutat be. A Ceus ötvözi a kompakt tárcsa sekély művelési mélységnél nyújtott előnyeit egy kapasorral a mély talajlazításhoz. Ennek a kombinációnak köszönhetően a Ceus-2TX a tökéletes talajművelő gép olyan gazdaságok számára, amelyeknek nagy mennyiségű szerves anyagot, például szemes kukoricát vagy köztes terményeket kell bedolgozniuk, ill. egy és ugyanazon sokoldalú géppel szeretnék megoldani a sekély és mély művelést is. A 8 – 15 km/órás művelési sebességet kihasználva nagy terület-teljesítmény érhető el.


Több munkafázis egyetlen menetben
Az új vontatható rövidtárcsa-kultivátor kombináció segítségével több munkafázis végezhető el egyetlen menetben. A csipkés 510-mm-es tárcsával rendelkező elülső tárcsasor lehetővé teszi az egyenletes művelést 5-14 cm-es munkamélységben. Az akár 30 cm-es munkamélységig történő lazításhoz a C-Mix Super kapákból álló kapasor áll rendelkezésre. Ugyanakkor a kapasor mélyre hatolása fokozza az elöl haladó tárcsasor vágási teljesítményét.


Az elülső tárcsasor
Hatékonyan aprítja az szerves anyagokat, miközben a talajon elterülő szármaradványt intenzíven szétvágja és bekeveri. Ezzel egyidejűleg a felső talajrétegen finom, morzsolódó szerkezetet alakítanak ki. Ez ideális körülményeket teremt a rothadáshoz, valamint a csírázáshoz és a növekedéshez. A tárcsák egyenkénti felfüggesztése és gumituskós biztosítása garantálja az optimális talajkövetést. A tárcsák karbantartást nem igénylő olajfürdős kenésű csapágyai megegyeznek a 10 000-nél is több alkalommal bizonyított Catros kompakt tárcsákon található darabokkal. A 12,5 cm-es osztástávolság, valamint az elülső sor 17°-os és a hátsó sor 14° állásszöge szavatolják az egyenletes talajművelést, valamint az organikus anyagok tökéletes bedolgozását.

A tárcsasor munkamélység-beállítása paralelogramma-megvezetéssel történik, ahol a behatolási intenzitást a tárcsasor elfordításával lehet módosítani. Legfelső állásban a kapasor maximális munkamélysége esetén is teljesen üzemen kívül lehet helyezni a tárcsasort. Így a mély talajlazítást a tárcsasor használata nélkül is elvégezheti. Ezzel vonóerőt és üzemanyagot takarít meg.


  1. Ceus minden szerszámmal munkaállásban
  2. Munkálatok tárcsasor nélkül
  3. Munkálatok kapasor nélkül

További linkek

További információk a talajművelésről itt érhetők el

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.