TwinTeC csoroszlya – Nagy teljesítményű duplatárcsás csoroszlya a Cataya Super-hez

TwinTeC-Schar_76_d1_190708

TwinTeC-Schar (1)

Precíz csúcsteljesítmények akár 60 kg-os csoroszlyanyomásig
A nagy teljesítményű TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával felszerelve a vetőgép precíz és robusztus duplatárcsás cso- roszlyát kínál. A 340 mm-es tárcsaátmérővel és 60 kg-os csoroszlyanyomással a csoroszlya nagyon pontos és tiszta vetőmaglerakást tesz lehetővé még nagy sebességeknél és változó talajoknál is. A csoroszlya paralelogrammában való vezetésének köszönhetően a csoroszlyanyomás és a vetési mélység egymástól függetlenül állítható, így biztosítva az optimális vetőmaglerakást. A csoroszlya még a legnehezebb körülmények között is nyugodt járásával tűnik ki.

A TwinTeC duplatárcsás csoroszlya előnyei 


Vetési mélység központi beállítása

Annak érdekében, hogy minden egyes TwinTeC csoroszlya vetési mélysége be legyen tartva, minden TwinTeC csorosz- lya mögött egy mélységhatároló görgő gondoskodik a pon- tos mélységtartásról. A szellős, 195 mm-es csoroszlya-elto- lásnak és a mélységhatároló görgő felső görgőtartó általi rögzítésének köszönhetően elegendő szabad hely marad, így munka közben nem kell tartani az eltömődéstől. A vető- tárcsa alacsony 10°-os állásszöge miatt az áramlás magas menetsebesség és tarlómaradványok esetén is kiváló.

Két különböző választható mélységhatároló görgő. Az 50 mm- es Control mélységhatároló görgő nagy átáramlást enged és főként nehéz, teherbíró talajokon használható kiválóan. A 65 mm-es Control mélységhatároló görgő ellenben nagy teherbírást biztosít, főként könnyebb terepen.


TwinTeC-Schar (2)
Központi, fokozatmentes mechanikus csoroszlyanyomás-állítás a Cataya Super skálájával

Egyszerű és gyors – Mechanikus csoroszlyanyomás-állítás
A mechanikus csoroszlyanyomás-szabályozás lehetővé teszi a csoroszlyanyomás fokozatmentes beállítását. A TwinTeC duplatárcsás csoroszlya és a RoTeC csoroszlya központilag állítható a SmartCenterből. A TwinTeC duplatárcsás csorosz- lyánál ezen kívül lehetőség van pl. a traktorkerekek mögött, a csoroszlyanyomás további 6 kg-val való növelésére a kie- gészítő húzórugók által.


Hidraulikus csoroszlyanyomás-állítás akár 145 mm-es csoroszlyakiemeléssel

TwinTeC-Schar (3)
A Cataya Special hidraulikus csoroszlyaemelője

A hidraulikus csoroszlyanyomás-beállítással a csoroszlya- nyomás kényelmesen, a fülkéből módosítható, és a csorosz- lya 145 mm-ig kiemelhető. A csoroszlyakiemelés különösen a táblák sarkainak műveléséhez jelent nagy segítséget.


Minden ellenőrzés alatt a Cataya Super komfort hidraulikájával
A Cataya Super opcionális komfort hidraulikája lehetővé teszi a traktor terminálján keresztül a csoroszlyanyomás,
a csoroszlyakiemelés és - ha rendelkezésre áll - a magtaka- rópálca-kiemelés hidraulikus funkciók kezelését. Technikailag ehhez csak egy traktorvezérlő szelep szükséges.


A komfort hidraulika előnyei