WindControl szélterhelt vidékekre

AmaTron_4_Screenshot_Windcontrol_rdax_170x110.jpg

Optimális keresztirányú eloszlás

Azon helyekre, melyekre nehéz időjárási (szél) körülmények jellemzők, az AMAZONE a Prof. Dr. Karl Wild (HTW Dresden) által fejlesztett WindControl funkcióval elérhető ZA-TS és ZG-TS műtrágyaszóróhoz az ArgusTwin-rendszerhez egy kiegészítést kínál. A WindControl révén a szélnek a szórásképre gyakorolt hatása folyamatos felügyelet alatt áll, és biztosított annak kiegyenlítése.

Egy, a gépre felszerelt magas frekvencián mérő szélérzékelő méri a szél sebességét és irányát. Ezen adatok alapján a munkaszámítógép az ArgusTwin-től érkező információkkal kombinálva új beállítási értékeket számít ki a bevezetőrendszerhez és a szórótárcsák fordulatszámához. Oldalszél esetén növelésre kerül a szél felé forduló oldal fordulatszáma, és a bevezetőrendszer kifelé fordul. Ezzel egyidejűleg csökken a széltől elforduló oldal fordulatszáma, és a bevezetőrendszer befelé fordul.

A WindControl segítségével így nagyobb időablakok érhetőek el a szeles körülmények melletti kiszóráshoz. A felhasználó így a műtrágyaszóró összes fontos paramétere mellett egyúttal a szélirány, a szélerősség és a széllökésesség aktuális értékeit is szem előtt tarthatja. Ezen kívül a WindControl erős szél esetén, mikor a rendszer többé nem képes a szél behatásait kompenzálni vagy túl gyakran váltakozó széllökések esetén automatikusan figyelmezteti a járművezetőt.