Csúszó és tárcsás műtrágyacsoroszlyák

Schlepp- und Scheibendüngerschare (1) ED02_0033B_d2_110928

A csúszó és egytárcsás műtrágyacsoroszlyákat nehéz üzemeltetési körülményekre terveztük. Az erős húzórugó (160 kg) egyrészt biztosítja a csoroszlyát a kövek által okozott töréssel szemben, másrészt gondoskodik a műtrágya mindig egyforma vetési mélységről. Ez egy csapon keresztüli egyszerű lehatárolással szerszám használata nélkül és gyorsan történik. A műtrágyacsoroszlya vetőcsoroszlyához viszonyított pozíciója a speciális kapcsolószerkezet segítségével szabadon megválasztható.

Az egytárcsás műtrágyacsoroszlya nagy átmérőjének köszönhetően különösen mulcsvetési körülmények között dolgozik jól. Ennek nincsenek sárkaparói, ezért extrém viszonyok esetén is eltömődés nélkül forog. A bóracél tárcsa rendkívül kopásálló.

  • Különösen a Clip-on rendszerű csoroszlyaorr érdemel említést csúszó műtrágyacsoroszlya esetén. Egy védett csavarkötés meglazításával a kopóorr levehető. Ez valódi időmegtakarítás! A tolatótámasz megakadályozza a csoroszlya kifolyónyílásának véletlenszerű eltömődését a vetőgép leengedésekor vagy hátramenetben.