Szoftveres megoldások

Kényelmes szoftver a valódi precíziós gazdálkodásért

Szoftver mindenkinek – akár tisztán ISOBUS kommunikációs rendszerű gépek kezeléséhez, akár a precíziós gazdálkodási funkciókhoz – az AmaTron 4 különböző opcionális szoftverlicenceket kínál, amelyek minden igényt kielégítenek. Az összes licencet előre telepítjük az AmaTron 4 egységre, és ingyenesen tesztelhetők, vagy a megfelelő jogosultság közvetlenül használni is kezdhető díjfizetés ellenében.



GPS-Maps&Doc adatcserével az AmaTron Share alkalmazáson keresztül

Az AmaTron 4 a GPS-Maps&Doc licenccel és a Task Controller (TC) révén képes összegyűjteni és dokumentálni a gépadatokat és a helyspecifikus adatokat. A munkaadatok, például a szántóföld határok vagy az alkalmazási térképek kényelmesen importálhatók és feldolgozhatók a központi importálás menü segítségével, ISO-XML vagy Shape formátumban. Itt a következő mottó érvényes: Első a munka, aztán a mentés vagy a törlés.

Egy alkalmazási térkép importálása után azonnal megkezdheti a munkát a táblában, nem kell előzetesen megbízást létrehoznia.

Ha a munka befejeződött, a megbízást elmentheti a terminálon, illetve ISO-XML vagy PDF formátumban exportálhatja. Az exportált ISO-XML állományt ezután dokumentálás céljából gazdálkodásirányítási információs rendszerbe importálhatja. A PDF export elmenthető. Dokumentálási célokra minden megbízásról PDF jelentés készíthető.

  • Az összes adat kényelmesen importálható és exportálható online az AmaTron Share alkalmazással, amely WLAN-on keresztül csatlakozik az AmaTron 4 egységre.

Alkalmazási térkép készítése gazdálkodásirányítási információs rendszerben és a kijuttatási mennyiség automatikus részterület-specifikus szabályozása az AmaTron 4 terminállal

További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Switch

Az AMAZONE GPS-Switch nevű automatikus szakaszolása GPS-alapú, teljesen automatikus szakaszolást tesz lehetővé az Ön ISOBUS gépe számára. Automatikus üzemmódban a szakaszok ék alakú területeknél, fordulóknál és a táblahatáron automatikusan be- és kikapcsolnak. Ez egyrészt csökkenti a járművezető terhelését, másrészt üzemi anyagokat takaríth meg, mivel kevesebb lesz az átfedés vagy a hiány a táblában. A munka rendkívül precízen végezhető a területen. A GPS-Switch-hez a GPS-Switch basic és a GPS-Switch pro licencek tartoznak, eltérő funkciókkal.


Automatikus szakaszolás a virtuális fordulónál (narancssárga határ) a GPS-Switch basic segítségével. Így először a tábla belseje művelhető, azután a forduló, pl. vetéskor.

GPS-Switch basic

  • Automatikus szakaszolás akár 16 szakasszal 
  • Virtuális forduló létrehozása  
  • A megművelt terület GPS-alapú rögzítése 
  • Táblahatárok létrehozása


More than ISOBUS

  • AMAZONE műtrágyaszórási technológia: A szakaszok parabolikus kapcsolása és fordulómenedzsment HeadlandControl 
  • AMAZONE növényvédelmi technika: automatikus szórókeret-elősüllyesztés 
  • AMAZONE vetéstechnika: MultiSwitch soronkénti kapcsolás akár 16 szakasszal műtrágya, vetőmag vagy mikrogranulátum számára


GPS-Switch pro (a GPS-Switch bővítményeként)

  • Section Control akár 128 szakasszal, akár 2 független, ISOBUS-kompatibilis géphez 
  • Akadályok pl. vizesárkok, villanyoszlopok jelölése 
  • Automatikus zoomolás a forduló megközelítésekor 
  • MultiBoom – egyedi kapcsolási pontok a Section Control révén, legfeljebb 4 kijuttató egységhez (kerethez)
  • Foltpermetezés


A növényvédelmi technikában a fúvókánkénti szakaszolás és a GPS-Switch pro révén 50 centiméteres szakaszok kapcsolhatók automatikusan. Ezáltal jelentősen, a hagyományos Section Control szakaszoláshoz képest akár 85%-kal is csökkenhetnek az átfedések (a területszerkezettől, a munkaszélességtől és a szakaszok számától függően).


A vetéstechnikában a MultiBoom használata esetén a különböző közegek adagolói a GPS-Switch pro révén időben eltolva kapcsolnak be és ki, elkerülve ezzel az egyes kijuttatások átfedéseit vagy hiányait. A műtrágyacsoroszlya, a vetőcsoroszlya és a mikrogranulátum-csoroszlya időben eltolt kapcsolását az AmaTron 4 terminál a szakaszok állapotával jelöli.

További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Track

A GPS-Track párhuzamos vezetési segédlet megkönnyíti a tájékozódást a táblában, különösen füves területen, ahol nincsenek művelőutak. A rendelkezésre álló A-B sor és kontúrvonal-követés nyomkövető módokban a menetnyomok egyértelmű számozással kerülnek megjelenítésre. Az ideális vonaltól való eltérés és kormányzási javaslatok az AmaTron 4 állapotsorán fénysáv formájában kerülnek kijelzésre, lásd a jobb oldali ábrát.

Ezenkívül a GPS-Track lehetővé teszi az 1. szintű ISOBUS művelőút-kapcsolást vetőgépek számára, a nyomjelzős vagy munkahelyzet-érzékelős művelőút-kapcsolás alternatívájaként, illetve opcionálisan, ágyások műveléséhez.

További nformáció + Kevesebb információ -

App AmaTron Twin – A kényelmes kijelzőbővítés

Az AmaTron Twin alkalmazás még nagyobb kényelmet kínál a gépkezelőnek munka közben azzal, hogy lehetőséget ad a térképes nézet GPS-funkcióinak mobileszközzel (pl. táblagéppel) történő használatára a gép AmaTron 4 terminálon történő kezelésével párhuzamosan.


Az AmaTron Twin kijelzőbővítés előnyei: 

  • A meglévő mobil perifériák használata 
  • Még jobb áttekinthetőség – minden alkalmazás egy nézetben 
  • A GPS-funkciók kényelmes és egyidejű vezérlése a térképes nézetben a mobil perifériáról 
  • A munkagép és szakaszainak áttekinthető és valósághű megjelenítése
További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-ScenarioControl

A GPS-ScenarioControl az AmaTron Twin licenc bővítménye, amelyhez az AmaTron Twin alkalmazás is szükséges. Ez a terminálszoftver a területen történő összetett és ismétlődő kapcsolási folyamatok automatizálására szolgál.

A GPS-ScenarioControl útvonaltervezési funkciója megkönnyíti a gépek számára a területen való tájékozódást. Az AMAZONE ISOBUS-os műtrágyázási technológiájával kombinálva bizonyos kapcsolási műveletek (szegély-, határ- és árokszórás, valamint HeadlandControl) is automatizálhatók, így megelőzhetők a kezelési hibák.


A GPS-ScenarioControl előnyei: 

  • A munka megkönnyítése korábban rögzített forgatókönyvek újrafelhasználásával 
  • Mindig ugyanazok a kapcsolási műveletek különböző műtrágyázási műveletek során 
  • Elkerülhető a hibás működtetés 
  • A területen végzett művelési munkák során mindig ugyanazokat a közlekedőutakat használja a gép, így nem tapossa le a növényállományt

Tábla teljes útvonallal és helyspecifikusan tárolt kapcsolási pontokkal. 
A rajzszögként megjelenített kapcsolási pontokon való áthaladásnál az adott esetben tárolt gépfunkció automatikusan aktiválódik vagy inaktiválódik. A kapcsolási pontot megérintve megnyílik egy menü, amelyben meg van jelölve az aktiválandó és az inaktiválandó funkció. Itt a bal oldali árokszórás aktiválódik.

További nformáció + Kevesebb információ -