Részletek

Hardver a jó munkához! Robusztus, megbízható és ergonomikus

Az AMAZONE saját fejlesztésű AmaTron 4 ISOBUS kezelőterminálja magától értetődővé teszi a kényelmes munkavégzést. A 8 colos és tükröződésmentes színes kijelzőnek köszönhetően egyszerű a leolvasás és könnyen bevihetőek az adatok. A funkciók intuitív – választás szerint a 12 gomb vagy az érintőképernyő kapcsolófelületeinek használatával történő – kezelése mindig garantált. Ezenkívül három közvetlen választógombbal gyorsan lehet navigálni a különböző alkalmazások között. 


Hardware für echte Arbeit! Robust, zuverlässig und ergonomisch (2) AmaTron_4_2

1. ISB gomb (ISOBUS-Shortcut-Button), ami lehetővé teszi az aktív ISOBUS készülékfunkciók letiltását.
2. 8 collos Multiouch színes képernyő 24 bites színmélységgel, 4:3-as képaránnyal, a minden fényviszony mellett jó leolvashatóságért.
3. Három gyorsgomb teszi lehetővé a menük közötti gyors váltást (Home gomb, térképnézet és gépkezelés).
4. 12 fizikai nyomógomb és 12 szoftvergomb: A kezelés választás szerint történhet az érintőképernyő vagy közvetlenül a 12 fizikai nyomógomb használatával. A fix és megvilágított fizikai nyomógombok különösen a rázós utakon gondoskodnak a biztonságos és kényelmes kezelésről.
5. Csatlakozók

  • GPS-jel csatlakozója
  • CAN-busz csatlakozója
  • Szenzorjelek TECU csatlakozója
  • Analóg videobemenet kamera csatlakoztatásához
  • Ethernet bemenet a majdani szervizeléshez
  • Opcióként wifi és Bluetooth USB-n keresztül
  • Két USB 2.0 interfész
  • Hangszóró


6. Fényérzékelő: Automatikus átkapcsolás a nappali és az éjszakai mód között, valamint a kijelző fényerejének hozzáigazítása a fényviszonyokhoz.
7. Közelítésérzékelő: A terminál megközelítésekor automatikusan megjelenik a 12 szoftvergomb.
8. Főkapcsoló


Hardware für echte Arbeit! Robust, zuverlässig und ergonomisch (4) Screens_CMS

Az Ön kényelmes és megbízható segítőtársa
Az AmaTron 4 kezelőterminál kifejlesztésénél arra törekedtünk, hogy a legmagasabb kényelmi igényeket is kielégítsük, és maximálisan tehermentesítsük a gép kezelőjét. Egy ujjmozdulattal navigálhat intuitíven a világosan és egyszerűen felépített menüstruktúrában. A képernyő felső részén lévő, szabadon konfigurálható állapotsor mindig mutatja a kiválasztott paramétereket és információkat, függetlenül attól, hogy Ön éppen melyik menüben vagy almenüben van.

Emellett a gyorsindító menünek köszönhetően Ön másodpercek alatt megváltoztathatja az egyes beállításokat, és importálhatja vagy exportálhatja a munkafeladat adatait.





További nformáció + Kevesebb információ -
Leichte Bedienung – mehr Komfort (1) AmaTron_4

Könnyű kezelés – nagyobb kényelem

Egyszerű és gyors navigálás
Az alkalmazás-karusszel segítségével nagyon kényelmesen lehet választani a különböző alkalmazások között. A fő kezelői oldalak között egész egyszerűen lapozó mozdulattal lehet átváltani. Az AmaTron 4 lehetővé teszi több ISOBUS- és nem ISOBUS-képes gép regisztrálását és használatát. Az, hogy éppen mely aktív traktorok és munkagépek vannak csatlakoztatva, az eszközkezelésben világosan látható.


Leichte Bedienung – mehr Komfort (3) AmaTron_4_3

Szoftvergomb vagy nyomógomb
Az AmaTron 4 választás szerint a 12 fizikai nyomógombjával vagy a 12 szoftvergombjával kezelhető. Praktikus módon a szoftvergombok automatikusan megjelennek a képernyő jobb oldalán, amint a közelségérzékelő észleli a kezet. Térképnézetben a szoftvergombokkal vagy a fizikai nyomógombokkal kezelhető a gép.

1. A szoftvergombok automatikus megjelenítése a képernyő jobb oldalán a közelségérzékelő segítségével
2. Szoftvergombok automatikus elrejtése a kijelző teljes felületének optimális kihasználásához


Leichte Bedienung – mehr Komfort (4) Screens_miniview

MiniView – Minden egy helyen
A MiniView nézetet választva térképnézetben is megjelennek a képernyő alsó szélén a legfontosabb gépinformációk. A MiniView nézet igény szerint megjeleníthető vagy elrejthető, hogy a 8 collos kijelző teljes felületét ki lehessen használni.

1. A gép kezelése térképnézetben
2. Egyszerű érintéssel megjeleníthető és elrejthető  az összes fontos paramétert tartalmazó MiniView nézet


Leichte Bedienung – mehr Komfort (5) Screens_selbst-bestimmen

Ahogy Ön szeretné!
A képernyő felső szélén lévő állapotsor minden szinten látható, és teljes mértékben a saját elképzelései szerint konfigurálható. Egyszerűen határozza meg, hogy mely paraméterek és beállítási értékek fontosak Önnek, és tegye be őket az állapotsorba.

1. Az állapotsorban különböző információk helyezhetők el, mint az aktuális idő, a GPS-állapot vagy a fénysor.


Leichte Bedienung – mehr Komfort (6) Screens_tag-_nacht-modus_20180515_gwey
Gépkezelés (UT, Universal Terminal) éjjeli-nappali üzemmódban

Éjjel-nappal használatra kész
Az alapfelszereltségként beépített fényerőszenzornak köszönhetően az AmaTron 4 folyamatosan hozzáigazítja a kijelző megvilágítását a környezeti fényviszonyokhoz. A kijelző előnytelen megvilágításai, például alkonyatkor, immár a múlté. Ezenkívül a nappali és az éjszakai mód közötti automatikus átkapcsolás könnyíti meg a kezelést.


Leichte Bedienung – mehr Komfort (7) 20200312_152502_Screenshot_Amatron4_Screen

Gyorsindító menü
A gyorsindító menünek köszönhetően a feladat adatai gyorsan és egyszerűen importálhatók és exportálhatók (ISO-XML vagy PDF fájlként). A terminál használatával és konfigurálásával kapcsolatos útmutatásokat és tippeket tartalmazó súgóablakok is megnyithatók. Emellett az olyan, gyakorlati szempontból fontos beállítások, mint az AUX-N kiosztás, a fényerő vagy a hangerő másodpercek alatt módosíthatók. 

1. A gyorsindító menü segítségével másodpercek alatt módosíthatja a terminál egyes beállításait.
2. Gyorsan importálhatók és exportálhatók a feladat adatai.











További nformáció + Kevesebb információ -
Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (2) AmaTron_4_am_Berg

Szoftverlicencek a precíz munkavégzésért

Az AMAZONE annak érdekében, hogy minden igényt ki tudjon elégíteni, költségtérítés ellenében különböző szoftverlicenceket kínál az AmaTron 4 terminálhoz. A GPS-Switch basic, ill. a GPS-Switch pro, a GPS-Track és az AmaCam alkalmazás már előre telepítve van, így semmilyen más szoftverre nincs szükség. Legfeljebb 50 órán (az AmaCam esetében 10 órán) át ingyenesen tesztelhetők. Csak ezt követően kell döntenie arról, hogy akarja-e őket a továbbiakban folyamatosan használni. A GPS-Maps&Doc funkció alapfelszereltségként be van építve az AmaTron 4 terminálban, így ingyenes az Ön számára.


Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (1) GPS_Switch_Saetechnik_100Prozent_120820_erweitert
Alkalmazás a vetéstechnikában: Pozíciótól függő automatikus be- és kikapcsolás a vetőmag pontos kijuttatásához

GPS-Switch basic
GPS-Switch A GPS-Switch basic automatikus forduló- és szakaszkapcsolás GPS alapú, teljesen automatikus forduló- és szakaszkapcsolást valósít meg műtrágyaszórókhoz, permetezőgépekhez és vetőgépekhez. Ha létre lett hozva egy tábla, vagy ismertek a határai, akkor automatikus módban a jármű vezetője teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat. A GPS-Switch basic az ISOBUS TC-SC (Task Controller Section Control) összes funkcióját rendelkezésre bocsátja. A GPS-Switch basic verziójával ellátott kezelőterminál akár 16 szakasz kezelését teszi lehetővé. Ezenkívül a GPS-Switch basic további alkalmazások használatát is lehetővé teszi, például az AMAZONE permetezőgépek esetében a szórókeret automatikus elő-lesüllyesztését vagy a virtuális forduló létrehozását, mely különösen a vetés esetében előnyös.

1. Virtuális forduló
2. tábla, a különböző vetőmagmennyiségekhez alkalmazási térkép hozható létre
3. Megművelt terület
4. A Cataya automatikusan és pontosan kikapcsol


Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (3) GPS_Switch_pro

GPS-Switch pro
A GPS-Switch basic verzióra épülő GPS-Switch pro verzióval akár 128 szakasz is lehetséges. A növényvédelem területén az egyenkénti fúvókakapcsolással így a legkisebb, 50 centiméteres szakaszok is kapcsolhatók. A forduló megközelítése esetén bekapcsoló automatikus zoomolási funkció mellett arra is lehetőség van, hogy akadályokat (pl. távvezeték-oszlopokat vagy pocsolyákat) adjon meg, majd azok megközelítésekor figyelmeztetést kapjon.


Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (4) 20200610_091143_Screenshot_Amatron4_SCREEN
Alkalmazási térképek alapján történő munkavégzés a részterület-specifikus és a szükségletekhez igazodó művelésért.

GPS Maps&Doc
A GPS-Maps&Doc a Task Controller segítségével tábla- és helyspecifikus dokumentációt tesz lehetővé. A Task Controller lehetővé teszi a tervezett ISO XML feladatok feldolgozását vagy akár új feladatok létrehozását. Azonnal megkezdheti a munkát, és elég később dönteni arról, hogy szükség van-e az adatok mentésére. Az alkalmazási térképek ISO-XML vagy Shape formátumban dolgozhatók fel. Amikor befejeződött a munka, a feladatok feldolgozás céljából USB pendrive-on ISO-XML vagy PDF formátumban tárolhatók. Ezenkívül az ISO-XML feladatok egyszerűen az agrirouteren és a myAmaRouter alkalmazáson keresztül kicserélhetők a terminál és a mezőgazdasági szoftveralkalmazás között. A jobb tájékozódás érdekében az inaktív szántóföld határok megjelennek a térképnézetben, és a terminál automatikusan felismeri a táblákat az elhaladás során. Aktiválja egyetlen kattintással, és máris indulhat!


Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (5) Catros-plus-8003-2TX-Super_Case_d0_kw_iDJI_0075_d2_180503
A GPS-Track-nek köszönhetően a járművezető mindig áttekintéssel bír. A párhuzamos nyomkövető rendszer segít Önnek, hogy biztonságosan és nyugodtan a nyomban maradjon.

GPS-Track
A GPS-Track párhuzamos nyomkövető rendszer rendkívül megkönnyíti a tájékozódást a táblán, elsősorban zöld mezőkön. A-B vonal és kontúrvonal menti üzemmódok közül választhatunk. A nyomsávok egyértelműen számozottak. Az ideális vonaltól történő eltérést a kijelzőn grafikusan kerül kijelzésre. Az állapotsorban lévő integrált fénysor egyértelmű kormányzási ajánlásai segítik a nyomtartást. A következő nyomvonaltól való távolságot is pontosan kijelzi – az ideális tájékozódás érdekében, pl. a helyes kukoricasor megtalálásához. Ezenkívül a vetőgépekhez készült ISOBUS művelőút-kapcsolás tájékoztat az aktuális nyomvonalról, így a művelőutak a gépben beállított művelőútütemnek megfelelően, automatikusan kapcsolhatók (1. szintű ISOBUS művelőút-kapcsolás). Az AmaTron 4 így az olyan ismert rendszerek, mint a nyomjelző vagy a munkaállás-érzékelőn keresztül történő kapcsolás mellett különösen kényelmes lehetőséget kínál a művelőút-kapcsolásra is.


Software-Lizenzen für präzises Arbeiten (6) AMATRON4-Screen04_d2_181218
AmaCam

AmaCam
Az AmaCam szoftverlicencnek köszönhetően tolatáskor automatikusan bekapcsol egy opcionálisan telepített tolatókamera. A gépkezelőnek ehhez nem kell gombokat nyomogatni és csökkenthetők a gép mögötti veszélyes helyzetek.












További nformáció + Kevesebb információ -
AmaTron Connect (1)20190711_Neuheit_Terminal-Erweiterung_d0_cw_IMG_1647_d1_190808

AmaTron Connect – Új lehetőségek a kényelmes, hálózatba kapcsolt munkavégzéshez

Az AmaTron Connect megoldással az AMAZONE digitális interfészt biztosít okostelefonokhoz és táblagépekhez. A mobileszköz és az AmaTron 4 közötti kapcsolat egészen egyszerűen, WiFi-hálózaton keresztül valósul meg. Az AmaTron Connect lehetővé teszi az AmaTron Twin alkalmazás használatát, valamint az agrirouter és a myAmaRouter alkalmazás közötti adatcserét.


AmaTron Twin alkalmazás – Áttekinthető kijelzőbővítés
Az AmaTron Twin App munka közben még nagyobb kényelmet kínál a gépkezelőnek azzal, hogy lehetőséget ad a táblanézet GPS-funkcióinak mobil perifériával (pl. táblagéppel) történő használatára a gép AmaTron 4-ben történő kezelésével párhuzamosan.


AmaTron Connect (2) Display_iPad_ATT_UX01_Teilbreitenschaltung_Nachtmodus

Az
AmaTron Twin kijelzőbővítés előnyei: 

  • A meglévő mobil perifériák használata
  • Még jobb áttekinthetőség –
    minden alkalmazás egy nézetben 
  • A GPS-funkciók kényelmes és egyidejű vezérlése
    a táblanézetben a mobil perifériáról  
  • A munkagép és szakaszainak
    áttekinthető és valósághű megjelenítése


AmaTron Connect (3) NextFarming
Egyszerű adatátvitel. Átlátható és biztonságos!

myAmaRouter alkalmazás – az AmaTron 4 és az agrirouter közötti online adattovábbításhoz
A myAmaRouter alkalmazás teremti meg az adatcsere lehetőségét az AmaTron 4 ISOBUS kezelőterminál és a gyártófüggetlen agrirouter adatcsereplatform között. Amennyiben feladatadatokkal, pl. alkalmazási térképekkel, kívánnak munkát végezni valamely AMAZONE géppel, az adatokat egyszerűen, az agrirouteren és a myAmaRouter alkalmazáson keresztül továbbíthatja a gazdaságirányító információs rendszer az AmaTron 4 terminálhoz. A munka után az elvégzett feladat ugyanígy visszaküldhető, hogy rendelkezésre álljon a dokumentáláshoz a mezőgazdasági szoftverben.

  • Egyszerű adatcsere az AmaTron 4 ISOBUS kezelőterminál és a gyártóktól független agrirouter adatcsereplatform között
  • A feladatok és a munkavégzés adatainak kényelmes, gyors adatátvitele pendrive használata nélkül
  • Nagyobb rugalmasság az adatcsere és a dokumentálás során




További nformáció + Kevesebb információ -
Ihre Möglichkeiten in der Düngetechnik (1)

Lehetőségek a műtrágyaszórási technológiában

  • ISOBUS gépkezelés
  • GPS-Switch basic és GPS-Switch pro – a műtrágyaszóró automatizált forduló- és szakaszkapcsolásához
  • DynamicSpread (GPS-Switch pro esetén) a dinamikus szakaszoláshoz akár 128 szakaszig
  • GPS-Maps&Doc – integrált Task Controllerrel a feladattal kapcsolatos adatok automatikus dokumentálásához
  • GPS-Maps&Doc – eltérő kiszórási mennyiségek a bal és a jobb oldalon a részterület-specifikus alkalmazáshoz
  • GPS-Track – optikai párhuzamos nyomkövető rendszer a gépkezelő tehermentesítéséhez
  • A parabolikus szakaszolás és HeadlandControl a műtrágya fordulónál történő elosztásának optimalizálására
További nformáció + Kevesebb információ -
Ihre Möglichkeiten in der Sätechnik (1)

Lehetőségek a vetéstechnikában

  • ISOBUS gépkezelés
  • GPS-Switch basic – automatikus be- és kikapcsolás a fordulónál, valamint automatikus féloldali kapcsolás
  • GPS-Switch basic és AutoPoint – az optimális kapcsolási pontokhoz a fordulóban
  • GPS-Switch basic – a virtuális forduló szimulálásához
  • GPS-Track és ISOBUS művelőút-kapcsolás (1. szint) – a művelőút automatikus kapcsolása a gépkezelő tehermentesítéséhez
  • GPS-Maps&Doc – integrált Task Controllerrel a feladattal kapcsolatos adatok automatikus dokumentálásához
  • GPS-Maps&Doc – többtartályos funkció a többféle anyag kiszórási mennyiségének alkalmazási térképek segítségével történő független szabályozásához
További nformáció + Kevesebb információ -
Ihre Möglichkeiten in der Pflanzenschutztechnik (1)

Lehetőségek a növényvédelem területén

  • ISOBUS gépkezelés
  • GPS-Switch basic és GPS-Switch pro – automatikus szakaszolás a maximális precizitásért
  • GPS-Switch basic – szórókeret automatikus elő-lesüllyesztése a fúvókák bekapcsolása előtt
  • GPS-Switch pro – pontos kapcsolás 50 cm-es szakaszonként
  • GPS-Maps&Doc – integrált Task Controllerrel a feladattal kapcsolatos adatok automatikus dokumentálásához
  • GPS-Maps&Doc – részterület-specifikus alkalmazás az üzemi eszközök hatékony kihasználásához
  • GPS-Track – optikai párhuzamos nyomkövető rendszer a gépkezelő tehermentesítéséhez
További nformáció + Kevesebb információ -
Ihre Möglichkeiten in der Bodenbearbeitung (1)

Lehetőségek a talajművelés területén

  • A műtrágya és/vagy a vetőmag részterület-specifikus kijuttatása mindössze egyetlen munkamenetben
  • GPS-Maps&Doc – integrált Task Controllerrel a feladattal kapcsolatos adatok automatikus dokumentálásához
  • GPS-Track – optikai párhuzamvezető rendszer az átfedések és hibahelyek minimalizálásához
További nformáció + Kevesebb információ -