Központi és egyszerű mélységbeállítás

Cenius_7003-2TX_Detail_005_d1_140611_kl_rdax_170x121.jpg

A mélységtartást a támasztó kerekek veszik át az elülső tartományban. A gép hátulján ezt a feladatot a hengerek végzik.

Zentrale und einfache Tiefenverstellung (1) Tiefeneinstellung_1

Ha a munkamélységet a talaj vagy a helytelen tömörítés miatt menet közben kell beállítani, akkor ajánljuk az opcionális, fokozatmentes hidraulikus mélységbeállítást. A támasztó kerekek, a futómű és a tömörítőhenger mélységbeállítása kettős működésű vezérlőszeleppel ellátott hidraulikával kerül szinkronizálásra – óriási plusz kényelem minden Cenius-2TX esetén!


Zentrale und einfache Tiefenverstellung (2) Tiefeneinstellung_2

A tömörítőhengerekkel történő munkavégzés során a futómű szükséges kiemelési magassága pontosan meg van határozva. Ha menet közben a hidraulikus mélységbeállítással megváltoztatja a munkamélységet, akkor a futómű kiemelési magassága automatikusan hozzáigazodik. Ezáltal megakadályozható a kerekek „együtt futása”. Ha viszont szükséges lenne a támogató együtt futás a nagyon laza talajokon, akkor az is beállítható.


Zentrale und einfache Tiefenverstellung (3) Tiefeneinstellung_3

A késő őszi nagyon nedves körülmények között vagy a szántóföld tél előtti előkészítésénél a Cenius-2TX kultivátort tömörítőhenger nélkül is használhatja. Ebben a speciális esetben a futómű szolgál a mélységvezetésre. Ilyenkor futómű hidraulikus munkahengerének kényelmesen behajtható hézagolói tartják a futóművet a munkamélységen. A kerekek mögött haladó kapák végzik a nyom fellazítását, és gondoskodnak az egyenletes művelési képről.


  • „Az első támasztókerekek és a hátsó tömörítő hengerek megbízhatóan tartják a beállított munkamélységet.” („dlz agrarmagazin” · 02/2015)
  • „Az Amazone által a kapákhoz kiegészítőként árult hidraulikus mélységbeállítás kényelmes és praktikus.” („profi” – Vontatott kultivátorok összehasonlító tesztje 2. rész · 06/2017)