Beállítás | Szóráshatároló rendszerek | Szóráshatárolók

Werkzeuglose Einstellung der Streumenge (1) Skala6x7_d2_220930

A szórási mennyiség szerszám nélkül állítható

A nagyon terjedelmes szórási táblázatok segítségével választható meg előre a szórásmennyiség és a munkaszélesség. A nagyra méretezett skálák segítenek Önnek a szórásmennyiség adagoló tolózárak segítségével történő pontos beállításában. A beállítást a gép hátulján vagy elektronikusan, az EasySet 2 kezelőterminálról lehet elvégezni.

További nformáció + Kevesebb információ -
OmniaSet-Streuscheiben für höchste Präzision (1) Detail_Streuwerk_ZA-X_d0_jm_R7270420_d1_220805

OmniaSet szórótárcsák a legnagyobb pontosságért

Az OmniaSet szórótárcsák elfordítható szórólapátokkal vannak felszerelve, amelyek különösen precíz és megbízható szórásképről gondoskodnak. A szórólapátok a gépkezelő látókörében elhelyezkedő, jól leolvasható skála segítségével valóban egyszerűen, szerszám használata nélkül, pontosan beállíthatók. Az AMAZONE cég széles körű szórási táblázatokat nyújt Önnek minden műtrágyafajta, vetőmag és csigaölő szer részére. Az OmniaSet szórótárcsák teljes mértékben nemesacélból készülnek és egyszerűen szerelhetők.

További nformáció + Kevesebb információ -
Serienmäßiger Schwenkflügel (1) Detail_Streuwerk_ZA-X_d0_jm_R7270422_d1_220805

Felhajtható szórólapátok a szériafelszereltség részeként

A minőségi gabonatermesztés érdekében előnyös a késői fejtrágyázás. AMAZONE szórótárcsák esetén ez az eljárás nagyon könnyen lehetséges a szórólapátokon a lapáttoldatok felhajtásával.

További nformáció + Kevesebb információ -

Aktív környezetvédelem

A gazdaságos, de különösen az ökológiailag átgondolt műtrágyázás felelősségteljes kereskedelmi tevékenységet igényel. Környezetbarát műtrágyaszórás a tábla szélén a környezetvédelemmel kapcsolatos új irányelvek szerinti modern szóráshatároló rendszerek nélkül nem lehetséges.




Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Randstreuen_Erste_Fahrgasse_am_Feldrand_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Mezsgyeszórás (hozamorientált beállítás)
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes szükséges mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.





Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grenzstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás (környezetorientált beállítás)
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva kiigazításra kerül. 






Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grabenstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált beállítás)
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos meghatározott távolságot kell tartani attól. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.





Randstreuen (1) Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_d
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás szóráshatároló ernyővel
Amennyiben az első művelőút a tábla szélén található, a határszórást (hozamorientált beállítás) a szórótárcsák működési tartományának féloldali kikapcsolásával lehet megvalósítani. Nem kerül műtrágya a táblahatáron túlra, a tábla belső részein a műtrágyázás optimális marad.

További nformáció + Kevesebb információ -
TeleQuick-Schaufel (1) Detail_Streuwerk_ZA-X_d0_jm_R7270428_d1_220805

TeleQuick lapát

A szériafelszereltséghez tartozó TeleQuick szórólapátok határ- és árokszóráshoz (a ZA-XW 502 esetén opcionális tétel) szerszám nélkül felszerelhetők a normál hosszúságú szórólapátok helyett. Gyorsabb és egyszerűbb már nem is lehetne!

További nformáció + Kevesebb információ -
Randstreuschirm, links (1) ZA-X_Perfect_Detail_04_d1_220805

Mezsgyeszóró ernyő, baloldalt

Az egyoldali, kézi kapcsolású mezsgyeszóró ernyő egy kedvező árfekvésű megoldás, hogy a menetirányban nézve bal oldali mezsgyeszórást végezzen.

További nformáció + Kevesebb információ -
AMAZONE Limiter links (1) ZA-X_903_easy_d0_kw_P3050586_d2_221006

AMAZONE Limiter szóráshatároló, bal

A Limiter szóráshatároló a ZA-X gép bal oldalára szerelhető fel. A teljes egészében nemesacélból készült Limiter szóráshatároló egyszerűen behajtható a szórótárcsák működési tartományba. A lamellás egység ekkor a műtrágyaáram egy részét irányváltoztatásra kényszeríti. Így optimális eredmények érhetők el mezsgye-, határ- és árokszórásnál. 

További nformáció + Kevesebb információ -

AMAZONE Limiter

Határ- és mezsgyeszórás a tökéletesség jegyében

A Limiter egy modern szóráshatároló rendszer, amelyet akkor használnak, ha az első művelőút a műtrágyaszóró fél munkaszélességébe esik. Ez szolgál mezsgye-, határ- és árokszóráshoz.

A Limiter szóráshatároló alkalmazásánál döntő előnyt jelent, hogy nem kell megállni, nem kell a munkavégzést megszakítani, és nem kell a traktorból kiszállni.

Határ- és árokszórásnál az EasySet 2 kezelőterminállal csökkenthető a mennyiség.

A Limiter szóráshatároló nagy elfordulási tartományon belül elmozdítható egy stabil kereten. A műtrágyafajtától függően ezzel állítható be a Limiter szóráshatároló a mezsgye-, határ- vagy árokszóráshoz megkívánt helyzetbe. Az ehhez szükséges pontos adatokat a szórási táblázatban és a gépen elhelyezett öntapadó címkén találja meg. Amennyiben nem használja, úgy a Limiter szóráshatároló egy hidraulikus munkahengerrel kényelmesen felhajtható.

  1. Munkaszélesség
  2. Szórásszélesség (2x munkaszélesség)
  3. Határszórás


AMAZONE Limiter (1) ZA-TS_Fendt_Hanglage_d0_kw_DJI_0501_d2_190823







További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.