WindControl – ne hagyjon esélyt a szélnek

WindControl – Gib Wind keine Chance (1) ZA-TS4200_NewHolland_d2_210428_3

Az AMAZONE WindControl már az ArgusTwin-től függetlenül is elérhető


Optimális keresztirányú eloszlás

A szél a világon mindig és mindenütt jelen van, és a mezőgazdasági gyakorlatban nagy kihívást jelent az egyenletes műtrágyázás tekintetében. Az AMAZONE WindControl rendszerrel (Prof. Dr. Karl Wild nyomán, HTW Drezda) a szél szórásképre gyakorolt hatása állandó felügyelet alatt áll, és automatikusan kiegyenlítődik. A gyakorlati tesztek azt mutatják, hogy a rendszer a szórási idő kb. 80 %-ában aktívan reagál a szélhatásokra, és optimalizálja a szórási képet.

WindControl – Gib Wind keine Chance (2) Ohne_WindControl_d1_210922
WindControl nélkül: Oldalszél van hatással a szórásképre, ami megváltoztatja a keresztirányú eloszlást.

Egy a gépre szerelt, nagyfrekvenciás szélérzékelő méri a szél sebességét és irányát. A vezérlőmodul ezen adatokból újraszámolja a bevezető rendszer beállítási értékeit és a szórótárcsák fordulatszámát. Oldalszél esetén a széllel szembeni oldalon a fordulatszám növekedik és a bevezető rendszer kifelé fordul. Ennek megfelelően a másik oldalon a fordultaszám lecsökken és a bevezető rendszer befelé fordul.





WindControl – Gib Wind keine Chance (3) Mit_WindControl_d1_210922
WindControl-lal: A WindControl kiegyenlíti az oldalszél hatását, és folyamatosan optimális szórásképet biztosít
A WindControl segítségével szeles időben megnövekszik a műtrágyázásra alkalmas időtartam. A gépkezelő számára minden fontos szórási paraméter mellett a szélirány, a szélerősség és a széllökések gyakoriságának értékei is rendelkezésre állnak. Ezen felül, ha olyan erős a szél, hogy a rendszer már nem tudja a szél hatását kompenzálni vagy ha gyakran változó széllökések lépnek fel, a WindControl automatikusan figyelmeztetést küld a gépkezelőnek.

Az AMAZONE WIndControl oldalszélben is optimális keresztirányú eloszlást garantál.


Előnyei 

  • Nagyobb teljesítmény, mivel hosszabb a használhatóság időszaka 
  • Nagyobb terméshozam optimalizált keresztirányú eloszlással 
  • Megbízhatóság automatikus figyelmeztető rendszerrel


WindControl – Gib Wind keine Chance (4) WindControl_Schema
A szél hatásának automatikus kiegyenlítése, prof. Dr. Karl Wild nyomán, HTW Drezda

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.