Soft Ballistic System pro – a műtrágyák különösen kíméletes kezeléséhez

Soft Ballistic System pro (1) ZA-TS_Buersteneinheit_d2_140106

4 döntő előny az SBS pro rendszerrel

A műtrágya különösen kíméletes kezelést igényel, mivel csak így biztosítható a pontos és kifogástalan elosztás a növények részére a teljes munkaszélesség mentén. Az a műtrágya, amely már a műtrágyaszóróban megsérül, nem szórható ki megbízható pontossággal.

A Soft Ballistic System pro „biztonsági csomag” az alapfelszerelés része. A keverőszerkezet, az adagolóelemek és a szórótárcsák optimálisan illeszkednek egymáshoz. Ez kíméli a műtrágyát, és biztosítja annak optimális hatásait.


  1. Kíméletes vezetés:
    A garatcsúcsokban elhelyezett, elektromosan hajtott, csillag alakú keverőszerkezetek gondoskodnak az egyenletes műtrágyaáramról a szórótárcsára. A keverőszerkezet lassan forgó, csillag alakú szegmensei a műtrágyát egyenletesen szállítják a mindenkori kifolyónyíláshoz. Ha a bevezetőrendszer elfordul, a keverőszerkezet vele együtt fordul, és így mindig tökéletesen a kifolyónyílás felett van pozicionálva. A keverőszerkezet automatikusan kikapcsol, mihelyt lezár a tolózár.
  2. Kíméletes feladás:
    A bevezetőrendszer állítószerkezetével szabályozható a szórási távolság és a szórási irány. A munkaszélesség ezenkívül még egyedileg is beállítható a fordulatszám megváltoztatásával. A műtrágya adagolása rendkívül központosan, alacsony kerületi sebesség mellett történik, és így nagyon csekély a műtrágyatörés. A bevezetőrendszer koncentrikus elállításával a műtrágya kezelése mindig kíméletes.
  3. Kíméletes lendületbe hozás: 
    A Soft Ballistic System pro 600 - 900 ford/perc standard szórótárcsa-fordulatszámmal kíméletesen hozza lendületbe a műtrágyát. Még az alacsony törőszilárdságú műtrágyafajták is megtartják szórási tulajdonságaikat, és tiszta szórásképet hoznak létre.
  4. Kíméletes kijuttatás:
    A Soft Ballistic System csak annyi energiát ad át a műtrágyának, amennyi az optimális röppálya és a pontos szóráskép érdekében szükséges. Ehhez a szórótárcsák optimálisan vannak beállítva szállításra.

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…