Hírek a növényvédelmi technológia világából

Pantera 7004 gép 36 m széles Super L3 szórókerettel

Pantera 7004 önjáró szántóföldi permetezőgép

Maximális hatékonyság és rugalmasság az AMAZONE új önjáró gépével

A Pantera 7004 géppel az AMAZONE egy további típussal egészíti ki önjáró permetezőgépeinek palettáját. Az új gép kiváló jellemzői közé a nagy tanktérfogat és az új fejlesztésű futómű tartozik. A Pantera 7004 a nagy teljesítményt kimagasló menettulajdonságokkal kombinálja, és ideális választás azoknak a nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak, akik a legmagasabb hatékonyságot és kényelmet várják el.

Pantera 7004 gép 36 m széles Super L3 szórókerettel
Pantera 7004 gép 36 m széles Super L3 szórókerettel
reddot győztes 2023-ban

7000 l tartálytérfogat

7000 l-es tartálytérfogat kompakt kivitelben
7000 l-es tartálytérfogat kompakt kivitelben

Permetlétartályának 7000 l-es maximális térfogatával és 6600 l névleges térfogatával a Pantera hatalmas területteljesítmények elérésére hivatott. Az üvegszál erősítésű műanyagból készülő tartály belső és külső fala különlegesen sima, nem találhatók rajtuk hullámtörő lemezek, ami tökéletes tisztíthatóságot garantál. A négy nagynyomású fúvóka, a keverőszerkezet és a kifolyónyílás elrendezése a korábbi Pantera terméktípusok már bevált koncepcióján alapul és optimális tisztítási teljesítményt garantál minimális maradék mennyiségek mellett. A tisztításhoz egy 500 l-es öblítővíztartály áll rendelkezésre, amely a gép hátulján helyezkedik el és üres permetlétartály esetén is alacsony súlypontot biztosít a gépnek. 

Az erős könnyűsúlyú

Akár 2,05 m magas kerekek
Akár 2,05 m magas kerekek

Mindössze 12 t üres tömegével ez a gép könnyűsúlyúnak számít a saját teljesítményosztályában. A nagyméretű, akár 2,05 m külső átmérőjű kerekek a maximális talajkímélés és járhatóság érdekében az adott felhasználáshoz konfigurálhatók. Az optimális súlyelosztás és az egyes kerekek automatikus vonóerő-szabályozása minden helyzetben a lehető legjobb vonóerőt biztosítja. 

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

306 LE (225 kW) motorteljesítményével, amely hidraulikusan kerül át a kerekekre, a hajtás tökéletesen illeszkedik az üzemeltetési feltételekhez. A Pantera így bármilyen körülmények között képes dolgozni, és még gazdaságos is. 

Független rugózott kerékfelfüggesztés futómű lejtéskiegyenlítéssel

Futóműváltozatok hidraulikus nyomtávállítással
Futóműváltozatok hidraulikus nyomtávállítással

Az új, független hosszlengőkaros kerékfelfüggesztés egy páratlan konstrukció. A hidropneumatikus rugózás adaptív vezérlésű, amely a vezetési helyzettől függően optimálisan beállítja a futómű jellemzőit. Ez az intelligens vezérlés maximális menetstabilitást és menetkomfortot teszi lehetővé, a hagyományos független kerékfelfüggesztéshez képest egyszerűbb és kisebb tömegű felépítéssel. Ezenkívül a rendszer megakadályozza a billegést, ha a tartály nincs teljesen tele, és lehetővé teszi a nagy sebességű haladást még rossz utakon is. A 2,00 és 2,75 m közötti standard nyomtávú hidraulikus nyomtávállítás a szériafelszereltség része. Egy másik terméktípus a Pantera-W, amely 2,25 és 3,00 m közötti nyomtávval kapható. Mindkét gép hasmagassága kb. 1,30 m, ami lehetővé teszi a magas növényállományokon való kíméletes áthaladást.

Pantera 7004 futómű
Pantera 7004 futómű

Az eltolt nyomtávú haladás óvja a növényeket és a talajt
Az eltolt nyomtávú haladás óvja a növényeket és a talajt

Figyelemreméltó az eltolt nyomtávú haladás talajkímélő funkciója, amellyel például az első kerekeket minimális, a hátsókat pedig maximális nyomtávra lehet állítani, hogy csak egy kerék gördüljön át az adott helyen. Különösen kedvezőtlen talajviszonyok esetén a talaj így kevésbé deformálódik, és a fiatal növények alig károsodnak. Az eltolt nyomtávú menettel ellentétben a gép mindig egyenesen a menetirányhoz igazodik.

Egy másik fontos funkció az integrált lejtéskompenzáció. Az érzékelők felismerik a jármű dőlését, és a rendszer a gépet egy adott dőlésig automatikusan vízszintes helyzetben tartja. A gép alapból alacsony súlypontjával és a hidropneumatikus futóművével kombinálva ez a funkció rendkívüli stabilitást garantál a lejtőkön. A még kellemesebb menetkomfort mellett ez még meredek terepen is igazán biztonságos munkavégzést garantál a vezetőnek.

Aktív lejtéskompenzáció a nagyobb kényelemért és biztonságért
Aktív lejtéskompenzáció a nagyobb kényelemért és biztonságért

Új komfortfülke

Az új fülke modern munkahelyet kínál kiváló körkörös kilátással. A 3 kiviteli változat az ügyfél minden kényelmi kívánságának képes megfelelni. A fülke maximális biztonságáról a 4-es kategóriájú fülkelevegő-szűrés gondoskodik. Az új kartámasz páratlanul rendezett és ergonomikus kialakítású. Kifejezetten az önjáró permetezőgép funkciókészletéhez igazítottuk, hogy minden fontos funkció könnyen elérhető közelségben legyen. A kétterminálos stratégia részeként a 7 hüvelykes AmaDrive terminál az alapjármű működtetéséért felelős, míg a növényvédelmi technológia kezelése egy ISOBUS terminálon keresztül történik. Minden fontos permetezőfunkció szabadon hozzárendelhető az ISOBUS-kompatibilis menetvezérlő kar gombjaihoz.

Modern fülke 12 LED-es munkafényszóróval elöl
Modern fülke 12 LED-es munkafényszóróval elöl
Letisztult kartámasz ergonomikus kezelhetőséggel
Letisztult kartámasz ergonomikus kezelhetőséggel

A fülketetőben mostantól szériafelszereltségként 12 LED-es munkafényszóró kap helyet. A gép hátulján található LED-es munkavilágítással és a szórókereten elhelyezett opcionális fúvókamegvilágítással éjszakai is nappali fényben dolgozhat. 

Pantera 7004 szériafelszereltségű LED-es munkavilágítással és fúvókamegvilágítással
Pantera 7004 szériafelszereltségű LED-es munkavilágítással és fúvókamegvilágítással
Könnyen hozzáférhető szivattyúegység kiegészítő tárolórekesszel
Könnyen hozzáférhető szivattyúegység kiegészítő tárolórekesszel


Megvilágított tárolórekesz a fülke alatt, túlnyomásos töltőcsatlakozóval és automatikus töltésleállítással
Megvilágított tárolórekesz a fülke alatt, túlnyomásos töltőcsatlakozóval és automatikus töltésleállítással
A fúvókák működésének optimális ellenőrzése a fúvókamegvilágításnak hála
A fúvókák működésének optimális ellenőrzése a fúvókamegvilágításnak hála

Hatékony növényvédelem

A dugattyús membránszivattyúk állandó 610 l/min összteljesítményt nyújtanak a lehető legnagyobb területteljesítmény eléréséhez. A befecskendező-elvnek köszönhetően a feltöltéshez kb. 700 l/min szívóteljesítmény áll rendelkezésre. Opcionálisan rendelkezésre áll egy nyomástöltő csatlakozó, amely a 3 colos csővel akár 1000 l/perc töltési teljesítményt is lehetővé tesz, minimálisra rövidítve ezzel az állásidőket. 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

A SmartCenter a két jól ismert „Comfort” és „Comfort plusz” csomagban kapható, és a növényvédő szerek bekeverésekor kiemelkedően könnyű kezelhetőséggel és teljesítménnyel győzi meg a felhasználót.

Az AMAZONE precíz, repülőgépszárnyhoz hasonló kialakítású szórókeret-technológiája 24 és 48 m közötti munkaszélességet tesz lehetővé, sokféle szakaszolási lehetőséggel, rendkívül kis saját tömeg mellett. A Pantera 7004 így nemcsak nagygazdaságoknak való, hanem bérvállalkozásoknál történő rugalmas felhasználásra is kifejezetten alkalmas. A kivételesen gyors és pontos „ContourControl” aktív szórókeret-vezetésnek hála nagy munkasebességek érhetők el anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a kijuttatás minőségében.

DirectInject közvetlen befecskendezés 

A DLG-díjnyertes DirectInject rendszer opcionálisan rendelhető. Ez lehetővé teszi, hogy szükség szerint, másodpercek alatt további termékeket adagoljunk hozzá, így az önjáró permetezőgép használata még rugalmasabbá és hatékonyabbá válik. A rendszer teljesen integrálva van a Pantera folyadékkörébe és kezelési koncepciójába, így minden funkció – az aktiválástól a tisztításig – a fülkéből indítható egyetlen gombnyomással.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts


  • Nagy teljesítményű: Nagy, 7000 literes tartálytérfogat és akár 48 m szórókeret-szélesség, maximum 30 km/h munkasebesség mellett
  • Talajkímélő: Könnyű kialakítás és nagyméretű kerekek az optimális súlyeloszlásért
  • Kényelmes: A legmodernebb technológiájú futómű és fülke, valamint felhasználóbarát kezelhetőség
  • Rugalmas: Hidraulikus nyomtávállítás és sokféle szórókeret a legkülönbözőbb alkalmazási területekhez
  • Biztonságosan a közúton és a szántóföldön: Alacsony súlypont és stabil futómű automatikus lejtéskompenzációval


További nformáció + Kevesebb információ -
DirectInject a Pantera 4504 gépen, a fülke és a permetlétartály között

DirectInject a Pantera önjáró szántóföldi permetezőgépekhez

Termékek igény szerinti hozzáadagolása gombnyomásra

A Pantera 4504 és 7004 mostantól DirectInject közvetlen betáplálással kapható az egyes termékek rugalmas, gyors és igény szerinti beadagolásához.

DirectInject a Pantera 4504 gépen, a fülke és a permetlétartály között
DirectInject a Pantera 4504 gépen, a fülke és a permetlétartály között

A növényvédelemmel szemben a növényvédő szerek mennyiségének csökkentése és a növekvő kijuttatási követelmények, valamint a gazdaságon belüli idő- és költségnyomás miatt folyamatosan fokozódó követelmények idején a DirectInject kiváló segítséget nyújt a ma és jövő kihívásainak kezeléséhez.

Permetezés közben egy gombnyomással további termék adható a permetléhez. A DirectInject különlegessége, hogy az aktiválástól az adalékanyag kijuttatásáig mindössze kb. 30-50 méteres reakciótávolsággal rendelkezik. A permetléhez és a permetlé + DirectInject komponensekhez 2 külön permetlévezeték tartozik, amelyeken át a megfelelő keverék a szórókeretben található több betáplálási ponton keresztül a fúvókatestekhez jut. A két permetlévezetéket a szelepek felváltva kapcsolják, így mindig csak az egyik vezeték szállít. 

A közvetlen adagolás teljesen integrált kezelése az ISOBUS-terminálon keresztül
A közvetlen adagolás teljesen integrált kezelése az ISOBUS-terminálon keresztül
A 2 permetlévezeték betáplálási pontjai a körvezetékben
A 2 permetlévezeték betáplálási pontjai a körvezetékben

Különösen a gyomfészkek rugalmas kezeléséhez elengedhetetlen ez a rövid reakciótávolság. A rendszer emellett számos mindennapi helyzetben megkönnyíti a növényvédelem rugalmas alkalmazását. Ilyen helyzet például a táblaszélnél történő elkülönített kezelés, termékek hozzákeverése különleges igényű területeknél, valamint a fő keverék kijuttatási mennyiségétől független, változó mennyiségű kijuttatás. 

Mivel a rendszer teljesen integrálva van a folyadékkörbe és a kezelésbe, a megbízható tisztítás kényelmesen végrehajtható a fülkéből.

Különösen az önjáró permetezőgépeknél – amelyeket a nagy hasmagasságnak és a hidraulikus nyomtávállításnak köszönhetően a nagygazdaságok mellett bérvállalkozók is gyakran használnak – a DirectInject segítségével jelentős növekedés érhető el a rugalmasság és a hatékonyság területén.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • A növényvédő szerek rugalmas, gyors és igény szerinti felhasználása
  • Megtakarítás a következők tekintetében: 
    • Munkaidő és munkaerőköltségek
    • Gépköltségek
    • Növényvédő szerek
  • Környezetbarát
  • Az önjáró haladás és a közvetlen adagolás tökéletes kombinációja a maximális hatékonyságért és rugalmasságért


További nformáció + Kevesebb információ -
Minden növénykultúrához a megfelelő sorközművelő kultivátort.

SCHMOTZER Hacktechnik

Precíz mechanikus gyomírtás minden gazdaság számára

VR 2 lineáris eltolókeret

Minden növénykultúrához a megfelelő sorközművelő kultivátort.
A különböző paralelogramma-szerkezetek és szerszámok nagy választékával a SCHMOTZER kínálatában minden növénykultúrához megtalálható a megfelelő sorközművelő kultivátor.

A SCHMOTZER új eltolókeretet kínál a sorközművelő kultivátoraihoz. A különlegesen kompakt kialakítású VR 2 lineáris eltolókeret előnyei a legnehezebb körülmények között végzett sorközművelésnél mutatkoznak meg.

Az új lineáris eltolókeret rendkívül nagy, összesen 600 mm (300 mm balra és 300 mm jobbra) eltolási lehetőséget biztosít. A megoldással még íves fordulókban és oldalirányú dőlésnél is (ahol a traktor hajlamos eltérülni) optimálisan vezethető a sorközművelő kultivátor a növénysorok között anélkül, hogy a gép károsítaná vagy kikapálná a növényeket.

Az új VR 2 eltolókeret egyedülálló jellemzője a rendkívül kompakt kialakítása. A traktor alsó függesztőkar csatlakozási pontja és a sorközművelő kultivátor csatlakozási pontja közötti távolság mindössze 470 mm. Ezzel a VR 2 keret 450 mm-rel rövidebb a jól ismert AV 5 párhuzamos eltolókeretünknél, és kategóriájában a legkompaktabb eltolókeret a piacon. Rendkívül kompakt kialakítása jelentősen csökkenti a sorközművelő kultivátor és a traktor súlyponttávolságát, és emiatt a gépnek a traktorra gyakorolt emelőhatását is. Ez számos pozitív hatást eredményez. Egyrészt lényegesen kevesebb emelőerőt igényel a traktortól. Másrészt az alacsonyabb súlyponttávolság azt is jelenti, hogy sokkal kevesebb orrsúlyra van szükség, ami a talajkímélés szempontjából és domboldalakon végzett művelésnél igazi előny. Emellett az alacsonyabb súlyponttávolság közúti haladáskor is kellemesebb menettulajdonságokat biztosít.

AMAZONE újdonság az Agritechnika 2023 kiállításon: SCHMOTZER Hacktechnik
Az eltolókeret különlegesen alacsony szerkezeti magassága miatt a sorközművelő kultivátor súlypontja rendkívül közel esik a traktorhoz.

A sorközművelő kultivátor minél kiegyensúlyozottabb járása és lehető legjobb talajkövetése érdekében az eltolókerethez 195/55 R10 és 225/55 R12 méretű mankókerekek állnak rendelkezésre. A különböző sortávolságú növényeknél történő egyedi használathoz a mankókerekek fokozatmentesen állíthatók 1,50 m és 2,25 m közötti nyomtávokhoz. Egy opcionális bővítőkészlettel akár 3 m nyomtáv is elérhető, így a VR 2 eltolókeret kiválóan alkalmas az ágyásos növénykultúrákban végzendő munkákhoz is. Hogy az eltolókeret domboldalakon is problémamentesen működjön és a lehető legkevesebb oldalirányú erő adódjon át a traktorra, a VR 2 keretre egy stabilizáló tárcsa is felszerelhető. Így a fellépő oldalirányú erők az eltolókeretről a stabilizáló tárcsán keresztül átadódnak a talajnak, és a traktor biztonságosan halad tovább a nyomban.

Az új VR 2 eltolókeret központi eleme az integrált központi olajkör. Ez látja el a szükséges mennyiségű olajjal a kameravezérlés és a paralelogramma-szerkezet Section Control rendszerének hidraulikus funkcióit. Ennek eredményeképpen különösen a teljesen felszerelt sorközművelő kultivátor sokkal szerényebb követelményeket támasztanak az olajteljesítményével, az olajmennyiségével és traktor általi olajellátással szemben.

Kanyarodáskor és lejtőkön is megbízhatóan kormányozható a sorok között.
A rendkívül nagy, 600 mm-es elmozdulási útnak köszönhetően a sorközművelő kultivátor kanyarodáskor és lejtőkön is megbízhatóan kormányozható a sorok között.

Ezenkívül minden hidraulikus és elektronikus alkatrészt burkolat mögött helyeztünk és vezettünk el a maximális védelem érdekében. A karbantartás megkönnyítése érdekében a VR 2 eltolóegység összes kenési pontja központilag helyezkedik el, így a karbantartás a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhető. 

Smart Vision kamerarendszer 

A Smart Vision kamera 2 x 2 cm mérettől kezdve képes felismerni a kultúrnövényeket.
A Smart Vision kamera 2 x 2 cm mérettől kezdve képes felismerni a kultúrnövényeket.

A manapság szállított sorközművelő kultivátorok túlnyomó többsége automatikus sortávolság-szabályozással van felszerelve egy eltolókeret és egy kamerarendszer segítségével. Itt a vezérlés központi eleme a kamerarendszer, amelynek a növényeket megbízhatóan felismerve tökéletesen végig kell vezetnie a sorközművelő kultivátort a növénysorokon. Erre a rendkívül fontos feladatra fejlesztette ki a SCHMOTZER a Smart Vision kamerarendszert.

A Smart Vision kamerája nagy kontrasztú képet ad Full-HD felbontásban. Így a növénysorok 2 x 2 cm-es méretű növényektől kezdve megbízhatóan felismerhetők. A nagy tartósság érdekében a kamera teljesen porálló, és még a nagynyomású tisztítóknak is ellenáll.

Hogy a növényfejlődés minél korábbi szakaszában – még foltos állományok esetén is – lehetséges legyen a sorközművelés, a kamera akár 5 sorra kiterjedő többsoros felismeréssel rendelkezik. Ezenkívül a kamera LED-es munkavilágítással is felszerelhető, így az éjszakai sorközművelés sem jelent gondot, ami új távlatokat nyit RowSpray sávos permetezővel kombinálva. A kamerarendszer opcionálisan sorérzékelővel is kapható. Ez megbízható és pontos sorközművelést tesz lehetővé a sorzárásnál vagy röviddel az előtt, és különösen alkalmas az olyan szárképző növényekhez, mint a kukorica vagy a napraforgó.

A kamerarendszer egy nagy felbontású, 10 hüvelykes terminálon keresztül vezérelhető.
A kamerarendszer egy nagy felbontású, 10 hüvelykes terminálon keresztül vezérelhető.

Hogy a sorközművelő kultivátort a kameravezérlés és az eltolókeret segítségével még lejtőn is biztonságosan lehessen vezetni a növénysorok között, a kamerarendszer automatikus lejtéskorrekcióval ellátott dőlésérzékelővel rendelkezik. Emiatt a sorközművelés nem csak sík területen, hanem nagyobb elvárásokat támasztó terepen is elvégezhető. Ugyanakkor a kamera beállítása nem támaszt nagyobb követelményeket a vezetővel szemben, mint a síkon, így a kevésbé tapasztalt vezetők is gond nélkül el tudják végezni a sorközművelést lejtős területen.

A Smart Vision kamerarendszer végül egy impulzusszélesség-modulált vezérlés révén rendkívül érzékenyen vezérli az eltolókeretet. Az eltolókeret eltolási sebességét a rendszer sebességtől függően szabályozza. A sebesség meghatározása az eltolókeret mankókerekénél elhelyezett kerékérzékelővel történik.

A kamerarendszer egy, az utastérben elhelyezett nagy felbontású, 10 hüvelykes érintésvezérlésű terminálon keresztül vezérelhető. A külső hatásokkal szembeni maximális védettség érdekében ez az egység ellenáll a pornak a vízsugárnak.

RapidoClip kapakés gyorscserélő rendszer

RapidoClip kapakés gyorscserélő rendszer használatban.
RapidoClip kapakés gyorscserélő rendszer használatban.

Az éles vágóélek és a tartósság elengedhetetlenül fontos a kapakések esetében. A vágókéseknek a talaj felső 2-3 cm-es rétegében teljes felületű vágást kell végeznie. Az elhasználódott kések cseréjét minél egyszerűbben és gyorsabban el kell tudni végezni, hogy a sorközművelő kultivátor a lehető legkevesebb ideig álljon. Különösen csapadékos években, amikor a sorközművelésre csak egy rövid időszak áll rendelkezésre, minimalizálni kell a sorközművelő kultivátoron kopás miatt végzendő munkák idejét. Ezenkívül a különböző kultúrák között különböző szélességű kapakésekre lehet szükség.

Gyártótól függően a kapakések általában csavarozva, szegecselve vagy hegesztve rögzülnek a szárhoz. Ezeknek a rendszereknek azonban hátrányai vannak az átcserélési sebesség, a vágókések biztos tartása és a költségek tekintetében. Emiatt a piacon már két gyorscserélő rendszer is elterjedt a kapakésekhez. Ezeknél a rendszereknél a kapakés a szárba van akasztva és csavarral vagy biztosítószeggel rögzül. Ezeknek a változatoknak azonban az a problémája, hogy az ásóvasak meglazulnak, és a cseréhez a rögzítőrendszerek kopása miatt nagyobb erőfeszítésre van szükség. 

A RapidoClip az első szerszám nélküli gyorscserélő rendszer kapakésekhez.
A RapidoClip az első szerszám nélküli gyorscserélő rendszer kapakésekhez.
A kapakés még a legkeményebb körülmények között is megbízhatóan rögzül a kapaszáron
A rugós kar ereje még a legkeményebb körülmények között is megbízhatóan tartja a vágókéseket a kapaszáron.

A RapidoClip gyorscserélő rendszert a különböző aprítógépek rögzítésével kapcsolatos problémák megoldására fejlesztették ki. A szabadalmaztatás alatt álló rendszer az első teljesen szerszámmentes kapakés gyorscserélő rendszer a piacon. A RapidoClip egyszerű és mindenekelőtt gyors cserét tesz lehetővé a kapakések számára.

A SCHMOTZER jól ismert Rapido késeihez hasonlóan az új RapidoClip is egy kapaszárból és egy késlemezből áll, amelyek egy reteszhornyos rendszerrel kapcsolódnak egymáshoz. Az új RapidoClip rendszerrel a kapalemez a RapidoClip rugós karral rögzül a kapaszárhoz. A rugós kar az erőkar-elv és a kapaszárba mart forgáspont segítségével megbízhatóan rögzíti a késlemezt a kapaszáron. Ez a rendszer még a legkeményebb talajviszonyok között is a száron tartja a kapakést.

Egy kapakés cseréjéhez nyomja le egyik kezével a rugós kart a kapaszárnál. Ekkor a rugós karos biztosítás kioldódik a kapaszárnál, és másik kezével oldalra kihúzhatja. Ezután a rugós kar lehajtható és eltávolítható a késlemez hosszlyukából. A késlemezt ezután előre lehet tolni a reteszhornyos rendszerből, és egy új késlemezt lehet felcsúsztatni a szárra. Ezt követően a késlemez ismét rögzítésre kerül a rugós karral a kapaszárnál. A RapidoClip segítségével a sorközművelő kultivátor kapáinak cseréje szerszámok nélkül, nagyon rövid idő alatt elvégezhető a helyszínen, ami valódi hozzáadott értéket jelent a sorközművelő kultivátor számára.

RapidoClip kioldott rugós karral
RapidoClip kioldott rugós karral

A késlemez levétele
A késlemez levétele

A RapidoClip rendszer esetében a lapos kapák is átdolgozásra kerülnek, amelyek szintén a kapaszáron helyezhetők el. A lapos kapák csavaros rögzítéssel vannak a szárhoz erősítve, és a kapálás intenzitása egy hosszlyukon keresztül állítható vagy kikapcsolható.

SCHMOTZER Venterra 2K sorközművelő kultivátor és AMAZONE FTender 1600 fronttartály kombinációja
SCHMOTZER Venterra 2K sorközművelő kultivátor és AMAZONE FTender 1600 fronttartály kombinációja egy menetben történő gyomirtáshoz és műtrágyázáshoz.


További nformáció + Kevesebb információ -
Az UF 2002 függesztett szántóföldi permetezőgép ContourControl rendszerrel a teljesen automatikus szórókeret-vezetésért

ContourControl szórókeret-vezetés UF 02 függesztett permetezőgépen

Maximális pontosság és teljesítmény a függesztett permetezőgép számára

A 27 m-es vagy nagyobb szórókeret-szélességű UF 1602 és 2002 gépekhez az AMAZONE most a DistanceControl automatikus szórókeret-vezetést is kínálja a ContourControl automatikus aktív szórókeret-vezetés mellett.

Az UF 2002 függesztett szántóföldi permetezőgép ContourControl rendszerrel a teljesen automatikus szórókeret-vezetésért
Az UF 2002 függesztett szántóföldi permetezőgép ContourControl rendszerrel a teljesen automatikus szórókeret-vezetésért

A ContourControl aktív szórókeret-vezetés teljesen pontos kijuttatást kínál nagy haladási sebességek mellett a maximális területteljesítményért, pontos és kis célterület-távolságokkal, csekély elsodródással. Ez fontos építőköve a precíz, hatékony és környezetbarát növényvédelemnek, még a közepes és kis méretű gazdaságok esetében is.

ContourControl

ContourControl: a teljesen automatikus aktív szórókeret-vezetés
ContourControl: a teljesen automatikus aktív szórókeret-vezetés

A ContourControl aktív szórókeret-vezetéssel az AMAZONE egy trendteremtő, teljesen automatikus, hidraulikus működésű szórókeret-vezetési megoldást kínál akár függesztett permetezőgépekhez is. A szórókeret dőlésszögét egy mindkét oldalon előfeszített hidraulikus munkahenger vezérli. A gyorsan kapcsoló hidraulikaszelepek a kívánt pozícióba viszik a szórókeretet. Ennek során az egyenetlen talaj és a haladás miatti zavaró hatások aktívan ellensúlyozhatók. Ugyanezen az elven történik azoknak a munkahengereknek a vezérlése is, amelyek a szórókeret két tagjának szögét állítják felfelé és lefelé. Ez lehetővé teszi a szórókeret számára, hogy drasztikusan változó talajkontúrokat is kövessen, és így a teljes munkaszélességben optimális célterület-távolságot tartson.

50 cm-nél kisebb célterület-távolság 25 cm-es fúvókatávolsággal 

Neuheit 23 Bild 3 ContourControl an der Anbauspritze UF 02
AmaSwitch 4 részes fúvókatesttel és toldókészlettel a valódi 25 cm-es fúvókatávolsághoz

Az AmaSwitch négyes fúvókatesttel és 25 cm-es fúvókatávolsággal együtt 50 cm-nél kisebb célterület-távolságok is nagy pontossággal tarthatók.

Flex kerethidraulika

A ContourControl-lal ellátott szórókeret szériafelszereltségű elektrohidraulikus Flex keretcsukása révén a szórókeret összes összecsukási pontja külön vezérelhető. A csökkentett munkaszélességű kinyitás így a traktor vezetőüléséből elvégezhető. A hidraulikus rendszer túlterhelés elleni védelme ütközésvédelemként is szolgál, amikor a gép csökkentett munkaszélességgel dolgozik. Az összecsukási pontok hidraulikus munkahengereinek egyedi vezérlésével szórókeret-oldalanként akár két szegmens is kihajtható egyszerre. Ez jelentősen csökkenti a felkészülési időt becsukásnál és kinyitásnál.

Neuheit 23 Bild 4 ContourControl an der Anbauspritze UF 02

Jövőálló technológia

A megoldással a függesztett permetezőgépeknél is olyan új és innovatív technológiák valósíthatók meg, mint például a soronkénti kijuttatás kapásnövényeknél, illetve a gyomirtók helyenkénti kijuttatása.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Gyors és pontos szórókeret-vezetés a maximális területteljesítményért
  • 50 cm alatti célterület-távolság az AmaSwitch rendszerrel, 4-es fúvókatesttel és 25 cm fúvókatávolsággal a minimális elsodródásért
  • Flex keretcsukás az igazán gyors be- és kihajtásért
  • Egyszerű átállás a munkaszélesség-profilokról csökkentett munkaszélességre integrált ütközésvédelemmel a különböző művelőútrendszerekben történő használatért
  • Jövőálló technológia, amely tökéletesen alkalmas soronkénti és helyenkénti kijuttatáshoz

Pontos célterület-távolság a kisebb elsodródásért
Pontos célterület-távolság a kisebb elsodródásért


További nformáció + Kevesebb információ -
48 m széles Super L3 szórókeret - optimális alkalmazási eredmények elsodródás nélkül

Az Super L3 szórókeret már akár 48 m munkaszélességgel

Maximális pontosság a ContourControl és a SwingStop Plus funkciókkal megvalósított új lengéskompenzáció révén

Maximális munkaszélesség tökéletes szórókeret-helyzettel 

48 m széles Super L3 szórókeret - optimális alkalmazási eredmények elsodródás nélkül
48 m széles Super L3 szórókeret – optimális kijuttatási eredmények elsodródás nélkül, a növényállomány felett pontosan és alacsonyan vezetett szórókeretnek hála

Az AMAZONE a Super L3 szórókeretet olyan alkalmazásokhoz fejlesztette, ahol a legszélsőségesebb igénybevételek mellett is elvárt a szórókeret maximálisan nyugodt helyzete. A termékpaletta korábban 36 - 42 m munkaszélességű szórókeretekből állt. Ehhez jönnek az új változatok 30 m, 33 m, 45 m és 48 m szélességben. A 45 és 48 m-es változatokkal egy teljesen új fejlesztésű lengéskompenzáció is bemutatkozik, amely minden 39 méteres munkaszélességnél nagyobb Super L3 szórókeretnél szériafelszereltség. 

Nagy munkaszélesség maximális stabilitással, alacsony saját tömeggel

A szórókeret különleges AMAZONE profilszerkezete maximális stabilitást biztosít alacsony saját tömeg mellett. A Super L3 szórókeret belső tagjai acélból készülnek. A minél kisebb össztömeg érdekében a külső tagok anyaga alumínium. A külső tagok előnye az, hogy a szórókeret végén kisebb tömeget kell nyugodtan vezetni a növényállomány felett. Nagy munkaszélességek esetén különösen fontos a nyugodt szórókeret-vezetés az utolsó tagoknál. A kis saját tömeg melletti maximális stabiltás érdekében a 48 méteres Super L3 szórókeret utolsó előtti tagok profilja karbonból készül. 

48 m széles Super L3 szórókeret – a külső tagok alumíniumból, az utolsó előtti tagok karbonból
48 m széles Super L3 szórókeret – a külső tagok alumíniumból, az utolsó előtti tagok karbonból

Új lengéskompenzáció

Maximális pontosság a ContourControl és a SwingStop Plus funkciókkal megvalósított új lengéskompenzáció révén

A lengéskompenzáció a szórókeret közepén helyezkedik el és összekapcsolja a paralelogramma-szerkezetet a bal és jobb oldali kinyúlókarral. A munkasebességgel növelésével elért nagyobb alkalmazási teljesítmény iránti fokozott igények kielégítésére a lengéskompenzáció igazán stabil kialakítású. 

Az új lengéskompenzáció mindig alapfelszereltségként rendelkezik a ContourControl aktív szórókeret-vezetéssel és a SwingStop lengéscsillapítással. 

Új lengéskompenzáció a 39 m-es és nagyobb Super L3 szórókeretekhez
Új lengéskompenzáció a 39 m-es és nagyobb Super L3 szórókeretekhez

ContourControl – a függőleges szórókeretmozgások csökkentésére 

A ContourControl aktív szórókeret-vezetéssel az AMAZONE teljesen automatikus szórókeret-vezetést kínál. Ezáltal permetezés közben a legkisebb célterület távolságokra is teljesül a legnagyobb precizitás igénye nagy menetsebesség és nagy munkaszélesség mellett is. A ContourControl aktív szórókeret-vezérlés a 39 m-es és szélesebb Super L3 szórókeretekhez való új lengéskompenzációval együtt mindig tartalmazza a Flex-2 keretnyitást. Az szórókeret-vezetés alapja a gyors működésű, 6 érzékelős hidraulikus rendszer, amely lehetővé teszi az automatikus oldalszög-beállítást felfelé és lefelé.

A ContourControl előnye: 

  • Optimális keresztirányú eloszlás 
  • Pontos, különlegesen gyors, automatikus magasságvezérlés 
  • 50 cm-nél kisebb célterület-távolság – kevesebb elsodródás 
  • Igazán gyors be- és kihajtás 
  • Legnagyobb pontosság nagy munkasebességek mellett 
  • Elegáns szórókeret-vezetés, nagy munkaszélességnél is

48 m széles Super L3 szórókeret – kompakt méretek szállítási helyzetben
48 m széles Super L3 szórókeret – kompakt méretek szállítási helyzetben

SwingStop plus – Az új aktív lengéskompenzáció a szórókeret szimmetrikus és aszimmetrikus vízszintes lengéseinek csökkentéséhez

Hogy a szórókeret vízszintes helyzete is igazodjon az olyan fokozódó követelményekhez, mint például a nagyobb munkaszélesség és a nagyobb haladási sebesség, a 39 méteres és nagyobb Super L3 szórókeretek része a SwingStop plus aktív lengéscsillapító rendszert. A külső hatások, például a talaj egyenetlenségei, a kanyarok, a gyorsítási szakaszok és növekvő munkasebességek miatt a szórókeret – főleg nagyobb munkaszélességeknél – vízszintes irányban rendkívüli terhelésnek van kitéve. Ez a szórókeret szárnyainak lengését okozhatja, amivel negatívan befolyásolhatja a permetlé hosszirányú eloszlását a szórókeret külső részén.

Szimmetrikus lengések, elsősorban szántóföldön haladva
Szimmetrikus lengések, elsősorban szántóföldön haladva
Aszimmetrikus lengések, elsősorban kanyarban vagy kanyar után
Aszimmetrikus lengések, elsősorban kanyarban vagy kanyar után

Mivel a vízszintes mozgások a szórókeret külső részén lépnek fel fokozottan, ez a hatás nagy szélességű kereteknél felerősödik. Ezeknek a vízszintes irányú lengéseknek a csökkentéséhez a SwingStop plus gyorsulásérzékelőkkel méri a szórókeret szárnyain fellépő gyorsulásokat. A lengéskompenzáció két aktívan dolgozó hidraulikus munkahengere kiegyenlíti ezeket a lengéseket, és gondoskodik a szórókeret nyugodt vízszintes helyzetéről. A SwingStop plus rendszernél a szórókeret két tagjának vezérlése külön történik. 

A SwingStop plus rendkívül hatékonyan egyenlíti ki a szimmetrikus lengéseket, amelyek pl. gyorsításnál és lassításnál jelentkeznek. A lengéskompenzáció új kialakítása már a szórókeret két tagjának külön-külön történő vezérlését is lehetővé teszi. A SwingStop plus esetén mindkét tagjához tartozik egy hidraulikus munkahenger, amely aktívan ellensúlyozza a szórókeret tagjánál jelentkező lengéseket. Ezzel a megoldással megbízhatóan csökkennek a szórókeret aszimmetrikus lengései is, amelyek pl. kanyarodás után jelentkeznek. 

Lengéskompenzáció – A Super L3 39 m-es és hosszabb szórókeretének alulnézete 

Lengéskompenzáció – 
A Super L3 39 m-es és hosszabb szórókeretének alulnézete 

  1. Szögállító munkahenger: A jobb oldali tag szögének beállítása felfelé és lefelé
  2. Dőlésszögállító munkahenger: A teljes szórókeret dőlésszögének állítása, együttműködésben a bal oldali tag szögét felfelé vagy lefelé állító munkahengerrel
  3. SwingStop plus munkahenger, bal: a bal oldali tag aktív lengéskompenzációja
  4. SwingStop plus munkahenger, jobb: a jobb oldali kar aktív lengéskompenzációja

48 m széles Super L3 szórókeret burgonyában
48 m széles Super L3 szórókeret burgonyában

A SwingStop plus előnyei: 

  • Optimális hosszanti elosztás 
  • A szórókeret vízszintes irányú kilengéseinek csökkentése a különlegesen nyugodt haladásért 
  • A rendszer rendkívül gyorsan és pontosan dolgozik még nagyon nagy munkasebességeknél is 
  • Csúcsteljesítmény csúcspontosság mellett
  • A szimmetrikus és aszimmetrikus lengések aktív csökkentése

A ContourControl és a SwingStop plus együttműködése igazán nyugodt szórókeret-vezetést tesz lehetővé maximális munkaszélességgel. Ez első osztályú kijuttatási eredményeket garantál maximális területteljesítmény mellett.

AmaSwitch vagy AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás

A Super L3 szórókeretnél 39 m szélesség felett szériafelszereltség a kézzel kezelhető AmaSwitch fúvókánkénti szakaszolás, vagy az AmaSelect elektromos fúvókánkénti szakaszolás (fúvókánkénti LED-világítással), valamint a DUS pro nagynyomású nyomórendszer. Igény esetén 25 cm-es fúvókatávolság is kapható mindkét megoldásnál.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Egyszerre szuperstabil és könnyű szórókeret kompakt profilkialakítással
  • Nagy területteljesítmény maximális pontosság mellett a ContourControl és a SwingStop plus funkciónak hála
  • Választás szerint pontos AmaSwitch vagy AmaSelect pontos fúvókánkénti szakaszolás
  • Optimális permetezési eredmények

A Super L3 szórókeretek áttekintése
A Super L3 szórókeretek áttekintése

További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.