Hírek

Cenio3000special_Claas_d0_kw_P7150012_d1_190801

Cenio függesztett kultivátor

Az új könnyű és univerzálisan használható kultivátor 3 és 4 m közötti szélességgel

Cenio3000special_Claas_d0_kw_P7150012_d1_190801

A Cenio révén az AMAZONE az Agritecnica 2019 kiállításon egy új 3-soros kompakt függesztett kultivátort vezet be a piacra. A Cenio könnyű, de univerzálisan használható mulcskultivátorként a Cenius „kistestvéreként” egészíti ki az AMAZONE termékprogramját az alacsonyabb kategóriák irányában a 3-pontos felfüggesztésű kultivátorok területén. A kultivátor 3 m, 3,5 m és 4 m munkaszélességben kapható merev kialakítással, Special kivitelben nyírócsavaros túlterhelésvédelemmel, Super kivitelben pedig nyomórugós túlterhelésvédelemmel. A Cenio mostantól 105 és 190 LE közötti motorteljesítménnyel használható. Igazán masszív kerete ellenére más kultivátorokkal összehasonlítva a Cenio lényegesen kevesebb emelőerőt igényel. Ezáltal ideális a kisebb és közepes méretű traktorokkal végzett talajműveléshez.

A Cenio univerzálisan használható 5 - 25 cm közötti munkamélységgel a sekély tarlóhántásban, valamint a középmély átkeverő és mélylazító talajművelésben. A felszerelési lehetőségek széles választékának köszönhetően ez a mulcskultivátor a legkülönbözőbb alkalmazási feltételekhez igazítható.

Rugalmas felszerelés

Cenio3000special_Claas_d0_kw_GOPR0287-3_d1_190801_p50
Rugóacél, rugózott felfüggesztéssel

A Cenio már a kultivátor felszerelésénél is kimagasló rugalmasságot kínál. Az ügyfelek két különböző magasságú csatlakozási pont közül választhatnak a felső és az alsó függesztőkar számára. Így kisebb traktoroknál is mindig optimális húzási irány, valamint elegendően nagy emelési magasság érhető el. Ezenkívül az alsó függesztőkarok csatlakozópontjainak 3-as kategóriájú csapjai befelé vagy kifelé hajthatók, a 3-as és a 3N kategória terpesztési méretei közti gyors váltáshoz.

A kapasor – a növényi maradványok optimális bekeverése és a talaj fellazítása

A Cenio sortávolsága 30 cm. A gép így nagy mennyiségű tarlómaradvány esetén is eltömődés nélkül dolgozik, és a szerves anyagokat megbízhatóan keveri a talajba. A Cenio Special változatban a kultivátor nyírócsapos túlterhelésvédelemmel van felszerelve. A Cenio Super esetében a túlterhelésvédelem viszont egy új tervezésű automatikus kőbiztosításból áll, amely 450 kg-os kioldóerejével megfelel ezen szegmens legmagasabb igényeinek is. A gép így száraz és kemény feltételek között is kiválóan tartja a munkamélységet.

A Cenio mulcskultivátor kapaszárai a Cenius gépből már ismert szárterelő lemezekkel vannak ellátva. A szárterelő lemez különleges formájának köszönhetően, amely a talajt óvatosan megemeli a csoroszlyacsúcsoknál, és csak a vezetőlemezeknél vált meredek állásszögre, a Cenio egyrészt nagyon könnyen vontatható, másrészt pedig takarékos az üzemanyaggal. Másrészt a szárterelő lemez alakja igazán hatékonnyá teszi a beforgatást, így a tarlómaradványok optimálisan keverednek a talajba. Munkaszerszámként a Cenius összes ismert csoroszlyaváltozata választható . A gép ezért használható sekély tarlóhántásra, pl. a 350 mm-es C-Mix szárnyas kapával, valamint akár 25 cm-es munkamélységű altalajművelésre, pl. a 80 mm-es C-Mix szárnyas kapával. A C-Mix-Clip kényelmes csoroszlya-gyorscserélő rendszer is elérhető a Cenio géphez.

A csoroszlyasor munkamélysége mechanikusan a gépen vagy opcionálisan hidraulikusan a traktor vezetőfülkéjéből állítható be. A vezetőt egy jól leolvasható skála segíti a tájékozódásban. A kezelő így gyorsan és kényelmesen reagálhat a különböző helyzetekre a munka során.Ez azt jelenti, hogy például a művelőutak és a fordulók mélyebben művelhetők anélkül, hogy ki kellene szállni a traktorból.

Egyenletes művelési kép a rugós simító-egyengető pálcasornak vagy az egyengetőtárcsáknak köszönhetően

Cenio3000super_Case_Cataya_Fendt_d0_kw_DJI_0931_d1_190801
Cenio 3000 Super használat közben

A talaj kapaszárak mögötti elegyengetésére ügyfeleink különböző eszközök közül választhatnak. A Cenio opcionálisan rugós simító-egyengető pálcasorral is felszerelhető, amely rugós felfüggesztésnek köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a talajhoz, és az akadályokat is képes kikerülni. A rugós simító-egyengető pálcasor visszaegyengeti a talajt a kapaszárak mögött, így egyenletes talajfelszín jön létre, és a következő henger egyenletes visszatömörítést tud végezni.

Másik megoldásként az egyengetőegységhez 410 mm átmérőjű, finom csipkés homorú tárcsák is választhatók, amelyek a nagy mennyiségű tarlómaradványokkal is képesek megbirkózni. Ezek a tárcsák a finom csipkézettségük miatt kimagasló saját hajtással bírnak, miközben jó rögtörést garantálnak. A tárcsák karbantartásmentes csapágyakkal vannak ellátva, amivel jelentős idő takarítható meg a karbantartási munkák során. 

Az egyengetési egység beállítása elvégezhető egyszerűen a gép jobb és bal oldalán való kitűzéssel egy perforált lemezen, külön kívánságra a maximális beállítási komfort érdekében automatikusan, a kultivátor munkamélységének változtatásával. Az egyengetőegység egy mechanizmuson keresztül kapcsolódik a vázkerethez, így a munkamélysége automatikusan a kultivátor munkamélységéhez igazodik.

Az egyengetés szegélyelemeinek magassága külön állítható. Ez tökéletesen sima művelési képet tesz lehetővé, még nyomról nyomra haladva is.

Átfogó hengerválaszték a visszatömörítéshez

A visszatömörítéshez ügyfeleink 10 különböző hengertípus közül választhatják ki a saját gazdaságukhoz leoptimálisabb változatot. A hengerek a jól bevált gyorscserélő rendszerrel, szorítókengyelen keresztül csatlakoznak a kultivátorhoz, így az erősen változó talajviszonyok között gyorsan cserélhetők. A különleges felszereltségek között különféle pálcás borona rendszereket találunk, amelyek az adott hengerhez választhatók.

Ha az első tarlóhántásnál közvetlenül a köztes termények vetése is szükséges, akkor a kultivátor kívánságra a GreenDrill 200 univerzális ráépített vetőgéppel is felszerelhető.

További nformáció + Kevesebb információ -
Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke 5 vassal, használat közben

Az új Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke

Fokozatban állítható eke mechanikus fogásszélesség állítással, valamint bővíthetőséggel a SpeedBlade ekefejcsaládban

Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke 5 vassal, használat közben
Teres 300 mechanikus fogásszélesség állítású eke 5 vassal, használat közben

Az új terméktípusok a Teres eddigi termékválasztékát mechanikus fogásszélesség állítású ekékkel egészíti ki. A Teres 2022-ben mutatkozott be az AMAZONE új függesztett ekéjeként, először csak hidraulikus fogásszélesség-állítással.

Azoknak a gazdaságoknak, ahol nincs szükség a munkaszélesség állítására a szántóföldön, az új, mechanikus fogásszélesség állítású ekék kiváló megoldást jelentenek. Így a Teres révén az AMAZONE mostantól 4, 5 vagy 6 vassal ellátott, hidraulikus fogásszélesség-állítással vagy mechanikus fogásszélesség állítású függesztett ekét kínál maximum 300 LE teljesítményű traktorokhoz. Az új Teres mechanikus fogásszélesség állítású ekéknél a munkaszélesség ekefejenként 35, 40, 45 vagy 50 cm értékre állítható.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Az ekét egyszerű beállíthatóság, könnyű vontathatóság és tökéletes művelési kép jellemzi. Ezenkívül az új ekefej kopás miatti költségei nagy sebességnél is csekélyek. 

Egyszerű és kényelmes beállítás a tökéletes művelési képért 

A Teres 300 és 300 S szériafelszerelésként rendelkezik mechanikus fogásszélesség állítással és igény szerint hidraulikus első ekefej beállítással is ellátható. Az első ekefej így kényelmesen, a traktor vezetőüléséből igazítható a változó talajviszonyokhoz, illetve domboldalon történő használathoz. 

A kényelem és a pontosság tekintetében igazi előnyt jelent a paralelogramma-elrendezés a beállítóközpontban. A megoldásnak hála nem kell korrigálni a vonópontot az első ekefej beállításakor. A vonópont beállításáról a paralelogramma-szerkezet automatikusan gondoskodik. 

Optimális első ekefej beállítás a hidraulikus első ekefej állításnak hála
Optimális első ekefej beállítás a hidraulikus első ekefej állításnak hála

Innovatív SpeedBlade ekefej

Ezek a terméktípusok szintén az új SpeedBlade ekefejekkel vannak felszerelve, amelyekhez a szabadalmaztatott, extra nagy kormánylemez-előrész tartozik. Az új SpeedBlade ekefejeket a fő eketest minimális kopása teszi különlegessé. A munkasebesség például 6 km/h-ról akár 8 km/h-ra történő növelésével a fő kopási pont automatikusan egyre inkább az ekefej közepe felé tolódik. Így a SpeedBlade ekefej fő kopási pontja még nagy sebességnél is a kormánylemez megnövelt elülső részére esik, nem pedig a kormánylemez-csíkokhoz vagy teli lemez esetében középre.

Így a Teres esetében nagyobb sebességgel történő használatkor csak a kormánylemez-előrészt kell első lépésben kicserélni, ha az már elkopott. Ez más kivitelezési módokkal összehasonlítva jelentős megtakarítást jelent a kopás okozta költségek terén.

Ezenkívül a SpeedBlade eketestek az egyedülálló ©plus edzési eljárás és az extra széntartalom révén rendkívül kemények, ezért kevéssé kopnak. A kormánylemez esetében például az elülső oldalon nagyon nagy keménységet és ezáltal sima felületet lehet elérni. Ez csökkenti a vonóerőigényt és ezáltal az üzemanyag-fogyasztást. Ugyanakkor ez az eljárás hosszú üzemidőt és rövid beállítási időt biztosít. A hátoldal viszonylag lágy marad, ezáltal rendkívül szívós és ütésálló. 

A különböző alkalmazási feltételekhez különböző testek, előhántók és tárcsás csoroszlyák állnak rendelkezésre.

Teres 300 oldalsó támkerékkel az optimális határszántáshoz
Teres 300 oldalsó támkerékkel az optimális határszántáshoz

Tartósság és hosszú élettartam

A Teres 150 x 150 x 8,8 m-es stabil gerendellyel rendelkezik. Az üreges kialakítású, 130 mm átmérőjű nagyméretű fordítótengely két azonos méretű csapágy elhelyezését tette lehetővé. Ez jelentősen növeli a tartósságot.

Ezenkívül a Teres gépen megtalálható a ProtectShaft függesztőtengely, beépített golyóval. A csuklócsapágyak csillapító hatást fejtenek ki, és kímélik az ekét a fordulókban és a közúti vonulás közben.

A Teres kétféle túlterhelésvédelemmel kapható. Az egyik a nyírócsapos túlterhelésvédelem 4400 kg nyíróerővel, a másik a hidraulikus túlterhelésvédelem intenzívebb és kövesebb munkakörülményekhez.

A munkamélység-beállítás kézzel, illetve hidraulikusan a támkerékkel történhet. E téren az AMAZONE oldalsó átbillenő és kombinált támkerekeket, valamint hátsó átbillenő támkereket egyaránt kínál a Teres új típusaihoz. A pontos mélységtartásért és a megbízható saját hajtásért a Teres termékpalettájában különféle átmérőjű és profilú abroncsok szerepelnek. Ha a mélységtartás körülményei nehézséget jelentenek, egy speciális fejlesztésű AS gumiabroncs választható 785 x 350 mm-es méretben. 

A SpeedBlade ekefejek választékának bővítése

A SpeedBlade-ekefejek választékának bővítése: 

A SpeedBlade ekefejek választékának bővítése

A Teres 300 és Tyrok 400 ekefejprogramja tovább bővül a SpeedBlade WXL 35 ekefejjel. A tulajdonképpeni ekefejforma a Cayros gépből már jól ismert és a megfelelő talajokon már bizonyított. A WXL 35 viszont megnövelt méretű kormánylemez-előrésszel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ekefej még nagyobb haladási sebességeknél is ellenáll a kopásnak. A fő kopási pont még nagyobb haladási sebességnél is a kormánylemez-előrészre esik, és nem a teljes ekefejre. Első lépésben csak az elülső részt kell kicserélni, amivel jelentős költség takarítható meg.

A WXL 35 egység erősen hajlított kormánylemeze sokféle talajhoz kiválóan használható, de különösen a közepes és nehéz talajokon teljesít kiválóan. Ezenkívül jó barázdaképzés és igazán könnyű vontathatóság jellemzi. A WXL 35 különösen nagy mennyiségű tarlómaradvány és szerves anyag esetén mutatja meg előnyeit. 

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Új, fokozatban állítható eke egyszerű mechanikus fogásszélesség állítással
  • Kiváló teljesítmény nagy haladási sebességek miatt, amelyeknél minimális a kopás, hála a megnövelt kormánylemez-előrésszel és ©plus edzési eljárással készülő SpeedBlade ekefejeknek 
  • Nincs szükség vonópont-korrekcióra az első eketest munkaszélesség-állításakor
  • Nagy tartósság a rugózott ProtectShaft függesztőtengelynek hála
  • Az első ekefej optimális helyzetbe hozható az opcionális fokozatmentes hidraulikus állítással 


További nformáció + Kevesebb információ -
Háromgerendelyes Cenio 4000-2 a növényi maradványok optimális bedolgozásához

Az új, összecsukható és univerzálisan használható Cenio 4000-2 függesztett kultivátor

Háromgerendelyes Cenio 4000-2 a növényi maradványok optimális bedolgozásához
Háromgerendelyes Cenio 4000-2 a növényi maradványok optimális bedolgozásához

Az új Cenio 4000-2 géppel az AMAZONE egy összecsukható, 4 méteres munkaszélességű mulcskultivátort mutat be az Agritechnica 2023 kiállításon. Az új terméktípus bevezetése azt jelenti, hogy a Cenio termékportfólió, amely korábban 3 m-es, 3,5 m-es és 4 m-es merev gépekből állt, most kiegészül egy 4 m-es, hidraulikusan összecsukható változattal. A Cenio mostantól 105 és 275 LE közötti traktorteljesítménnyel használható.

YT-Thumb-Anbaugrubber-Cenio-4000-2

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

A kapasor – a növényi maradványok optimális bekeverése és a talaj fellazítása 

A 3 pontos felszerelésű Cenio egy háromgerendelyes mulcskultivátor, amely különböző csoroszlyákkal 5 és 30 cm közötti munkamélységben univerzálisan alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a kultivátor egyaránt optimálisan használható a sekély tarlóhántáshoz, valamint a középmély és mély lazító talajműveléshez. 30 cm-es osztástávolságával a Cenio nagy növénymennyiségekkel is eltömődés nélkül dolgozik, és a szerves anyagokat egyenletesen keveri be a talajba.

C-Mix Special és C-Mix Super kapaszárak

Cenio 4000-2 gép C-Mix Super kapaszárakkal
Cenio 4000-2 gép C-Mix Super kapaszárakkal

Special kiviteli változatban a Cenio nyírócsapos túlterhelés elleni biztosítással van ellátva. A Super változathoz rugós túlterhelés elleni védelem kapható, 500 kg-os kioldóerővel. Ezzel a túlterhelés elleni védelem optimálisan védi a Cenio-t köves területen, és a kapaszárak még nehéz körülmények között is nagyon jól tartják a beállított munkamélységet. 

Munkaszerszámok a legkülönbözőbb felhasználási területekhez

A Cenio géphez a C-Mix 3 rendszerből származó kapaszárak használhatók munkaszerszámként. Sekély tarlóhántáshoz a 320 mm széles lúdtalp alakú kapa vagy a 360 mm széles C-Mix szárnyas kapa, altalajműveléshez a 100 mm vagy 80 mm széles C-Mix kapa, míg mélylazításhoz 30 cm mélységig a 40 mm széles C-Mix kapa használható. A kapák széles választékával a Cenio széles körben használható a gazdaságban és maximalizálható a teljesítménye. 

Kényelmes beállítás az optimális munkavégzési eredményért

Közúton is biztonságosan a Cenio 4000-2 géppel
Közúton is biztonságosan a Cenio 4000-2 géppel

A munkamélység-állítás a Cenio 4000-2 esetén teljesen hidraulikusan, a traktor vezetőfülkéjéből történik. A hidraulikus munkamélység-állítással a munkamélység a területhez és a talajviszonyokhoz igazítható a művelés során. A kezelőt egy könnyen leolvasható skála tájékoztatja.

Egyenletes művelési kép a tárcsás egyengetésnek hála

A talaj elegyengetéséhez a kapák mögött egy tárcsasor található finoman csipkézett, 410 mm átmérőjű homorú tárcsákkal. Ezt az egységet nagyfokú talajba hatolás, ugyanakkor jó rögtörés jellemzi. Csapágyazása pedig karbantartásmentes.

Az egyengetőegység beállítása automatikusan történik a munkamélység állításakor. Az automatikus tárcsás egyengetés paralelogramma-felfüggesztésével a gép automatikusan igazítja az egyengetés munkamélységét a kapák munkamélységének átállításakor. Ennek megfelelően az egyengetés minősége még változó munkamélységnél is állandó marad, ami tovább tehermentesíti a vezetőt. 

Minden talajhoz a megfelelő hengert 

Cenio 4000-2 függesztett kultivátor Megfelelő visszatömörítés minden talajhoz, a nagy számú utánfutó hengernek hála
Megfelelő visszatömörítés minden talajhoz, a nagy számú utánfutó hengernek hála

A talaj visszatömörítéséhez 7 henger közül lehet választani. A tömörítőhengerek széles választékából minden alkalmazási feltételhez megtalálható az ideális henger. Ha a gazdasághoz tartozó területek nagyon változatosak, a henger a gyorscserélő rendszernek köszönhetően különösebb erőfeszítés nélkül kicserélhető. Emellett speciális kivitelben a hengerek egysoros pálcás borona rendszerrel is kiegészíthetők.

Az új 4 m-es hidraulikusan összecsukható Cenio gép egy olyan univerzálisan és rugalmasan használható kultivátor, amely nagy teljesítményt biztosít, sok kisebb területet művelő gazdaságokban is.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Sokoldalú használhatóság a sekély tarlóhántástól a termőréteg mélységi fellazításáig, a széles kapaválasztéknak hála 
  • Kényelmes beállítás a fülkéből, a szériafelszereltséghez tartozó hidraulikus munkamélység-állításnak köszönhetően
  • Egyenletes egyengetés a tárcsás egyengetés automatikus korrekciójával, a munkamélység megváltoztatásakor
  • Hosszú élettartam a stabil vázszerkezetnek köszönhetően 
  • Specifikus visszatömörítés minden feltétel között, a hengerek nagy választékával


További nformáció + Kevesebb információ -
Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével

Új AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató eke

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével


Az AMAZONE mostantól kezdve tarlón járó kivitelben is kínálja a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató ekét. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz. 

AMAZONE Tyrok 400 egy kihajtható fogókarra és szántáselmunkálóval
AMAZONE Tyrok 400 egy kihajtható fogókarra és szántáselmunkálóval

Egyszerű váltás a tarlón járó és a barázdás szántás között

A traktor mérete és abroncsozása egyebek mellett meghatározza, hogy barázdás vagy tarlón járó üzemet célszerű-e alkalmazni. Különösen gumihevederes futóművek, ikerkerekek vagy 710 mm-nél nagyobb, extra széles gumiabroncsok használata esetén nem lehetséges a barázdában való haladás a részben már felszántott talaj káros tömörítése nélkül. 

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

A tarlón járó szántás egyik fő előnye a széles traktorabroncsok nagy érintkezési felületének köszönhetően csökkenő talajnyomás, valamint az, hogy alacsonyabb gumiabroncsnyomással lehet dolgozni. Ez lényegesen kisebb károsodással járó tömörödést eredményez. Ezenkívül a tarlón járó üzem a csökkentett oldalra húzás és a hatékonyabb erőátvitel miatt tökéletesebb húzási irányt biztosít. A maximális munkavégzési kényelem és a következő barázdához való pontos csatlakozás érdekében GPS-vezérlőrendszerek is használhatók. Az állandó mélységtartást az első támasztókerék biztosítja, amely folyamatosan a tarlón halad.

Optimális talajkímélés a Tyrok 400 gépet tarlón járó üzemével és a széles traktorabroncsoknak köszönhetően
Optimális talajkímélés a Tyrok 400 gépet tarlón járó üzemével és a széles traktorabroncsoknak köszönhetően

Más tényezők – mint például a talaj állapota – döntő hatással vannak az adott szántási módszerre. A tarlón járó és a barázdás üzem közötti gyors és egyszerű váltás emiatt rendkívül fontos. Ha a szántóföldön a talajfelszín eső vagy nedves körülmények miatt nem tesz lehetővé optimális vonóerő-átvitelt, bármikor gyorsan át lehet váltani barázdás művelésre. Ehhez mindössze egy hidraulikus kart kell átállítani a fordítókaron.

Kompromisszummentes tiszta stabilitás

A Tyrok Onland gépen egy 200 x 150 x 10 mm méretű, nagy szilárdságú acélból készült, tömör, zártszelvény gerendely található. Ez nagyfokú stabilitást biztosít a Tyrok Onland gépnek. A négyszögletes gerendellyel szemben döntő előny, hogy ez a gerendely még kemény talajviszonyok között sem hajlik meg. Ez biztosítja az egyenletes munkamélységet a teljes hossz és munkaszélesség mentén, ami különösen nagy munkaszélességek mellett döntő fontosságú. 

A Tyrok Onland a SmartTurn kanyarodási rendszerrel is jó eredményt biztosít. A táblavégi fordulóban a gyors átfordítás sebessége röviddel a folyamat vége előtt hidraulikus megoldással a felére lassul. Ez anyagkímélő csillapító hatást eredményez, a munkahenger behúzásakor. Így nem kell kompromisszumot kötni a sebesség terén. Az Onland változatnál a „keretet” fordulás előtt automatikusan visszahúzza az Onland munkahenger, hogy a fordulási súlypont a lehető legalacsonyabb, a traktorra és az ekére ható erők pedig a lehető legkisebbek legyenek. 

Részleteiben átgondolt ekefej -– SpeedBlade a kisebb kopásért

A szabadalmaztatott, extra nagy méretű kormánylemez-előrésszel ellátott SpeedBlade ekefejet a kormánylemez minimális kopása teszi különlegessé. A munkasebesség például 6 km/h-ról akár 8 km/h-ra történő növelésével a fő kopási pont automatikusan egyre inkább az ekefej közepe felé tolódik. Így a fő kopási pont még nagy sebességnél is a kormánylemez megnövelt elülső részén van, nem pedig a kormánylemez hátsó területén. Különböző réselt és tömör kormánylemezek közül lehet választani a felhasználási területtől és a céltól függően. 

További részlet, ami remek hatással jár: Az ekevas csúcsa rányúlik az ekevasra, így a két alkatrész közötti illesztési hézag védve van. Az ilyen okos illesztésnek köszönhetően nem akadnak bele a növénymaradványok vagy a bálazsinegek.

Az AMAZONE az egyedülálló ©plus edzési eljárással a legmagasabb mércét állítja fel az ekékhez használt kopóalkatrészek gyártása terén. Az extra széntartalom még nagyobb keménységet és hosszabb élettartamot biztosít a Tyrok kopóalkatrészeinek. 

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
SpeedBlade U40 ekefej

Biztonságos, kényelmes és precíz beállítás a tökéletes művelési kép érdekében 

A Tyrok Onland alapfelszereltségként manuális munkaszélesség-állítási lehetőséggel rendelkezik. Külön lehetőségként a munkaszélesség a traktor üléséből kényelmesen az adott körülményekhez állítható hidraulikusan és fokozatmentesen. Az első ekefej beállítása a pontosan csatlakozó szántás érdekében kézzel vagy hidraulikusan is lehetséges. Ennek egyik előnye az első eketest henger közvetlen vezetése az eke elülső részén, haladás közben is. 

Elektrohidraulikus munkamélység-állítás a Tyrok 400 géphez

Az új elektrohidraulikus munkamélység-állításnak köszönhetően a Tyrok 400 esetében a munkamélység teljesen hidraulikusan állítható a traktor fülkéjéből.

Könnyen látható skála a hengeren
Könnyen látható skála a hengeren

A traktor vezetőfülkéjében elhelyezett kezelőpanelről a munkamélység menet közben fokozatmentesen állítható a talajviszonyokhoz. Ehhez elektromosan lehet választan a fordulónál történő kiemelés és a munkamélység megváltoztatása között a dugattyúhengernél. Ez az előválasztás lehetővé teszi, hogy a Tyrok két funkcióját egy egyszeres működésű vezérlőegységről lehessen működtetni.

A munkamélység változása a hengeren elhelyezett skáláról könnyedén leolvasható. Az elektrohidraulikus munkamélység-állításnak köszönhetően a munkamélység beállítása még egyszerűbbé válik, a vezető kényelme pedig tovább nő.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Nagyfokú rugalmasság a tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes átváltással
  • A GPS segítségével történő precíz csatlakozó szántás mellett az Onland üzemmód csökkentett talajnyomást garantál a traktor gumiabroncsainak nagyobb érintkezési felülete miatt
  • Elektrohidraulikus munkamélység-beállítás a traktor fülkéjéből
  • Tökéletes szántáskép változó körülmények között is szériafelszerelés részét képező AutoAdapt hidraulikus első ekefej beállítással
  • Egyedülálló SpeedBlade ekefej növelt méretű kormánylemez előrésszel és ©plus edzési eljárással, amely nagyobb sebességet tesz lehetővé kisebb kopás mellett
  • Gyors és anyagkímélő átfordítás a SmartTurn kétfokozatú hidraulikus véghelyzeti csillapítással


További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

További információk a talajművelésről itt érhetők el

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.