SwingStop – a szórókeret vízszintes kilengéseinek csökkentésére

UX5201_Fendt_d0_kw_4508_d2_190118_rdax_170x139.jpg

Azért, hogy a szórókeret vízszintes irányú viselkedése megfeleljen a növekvő elvárásoknak, mint például a nagyobb munkaszélesség és nagyobb menetsebesség, az AMAZONE a ContourControl szórókeret-vezetéshez kiegészítőként kínálja a SwingStop aktív lengéscsillapítást. A külső hatások, például a talaj egyenetlensé- gei, kanyarodások, gyorsítási szakaszok és növekvő munkasebességek miatt a szórókeret vízszintes irányban rendkívüli terhelésnek van kitéve. Ez a szórókeret szárnyainak lengését okozhatja és ezáltal különösen negatívan befolyásolhatja a hosszirányú permetlé elosztást a szórókeret külső részén.

Mivel a vízszintes mozgások a szórókeret külső részén lépnek fel fokozottan, ez a hatás nagy szélességű kereteknél felerősödik.Ezeknek a vízszintes irányú lengéseknek a csökkentéséhez a SwingStop gyorsulásérzékelőkkel méri
a szórókeret szárnyain fellépő gyorsulásokat. A szórókeret-felfüggesztésben aktívan dolgozó két hidraulikus munkahenger kiegyenlíti ezeket a lengéseket, és gondoskodik a szórókeret rendkívül mozdulatlan vízszintes helyzetéről.


SwingStop előnyök: 

  • Optimális hosszanti elosztás 
  • A szórókeret vízszintes irányú kilengéseinek csökkentése a különlegesen nyugodt haladásért 
  • A rendszer rendkívül gyorsan és pontosan dolgozik még nagyon nagy munkasebességeknél is 
  • Csúcsteljesítmény csúcspontosság mellett


  1. 6 ultrahangos érzékelő a ContourControl-hoz
  2. Menetirány
  3. 2 gyorsulásérzékelő a SwingStop-hoz
  4. SwingStop-munkahenger