Bemutatkozik az Amazone: A leedeni telephely új ruhában

Global_Parts_Center_mit_Nummerierung
Az új Global Parts Center Tecklenburg-Leeden-ben: 1. Bejövő áru; 2. Automatikus kisalkatrész-raktár (AKL); 3. Nagyméretű alkatrészek kültéri raktára; 4. Keskeny folyosós raktár rácsos tárolóládákhoz; 5. Nagyméretű alkatrészek csomagolása; 6. Csomagolás; 7. Küldésre kész áruk raktára; 8. Kimenő áru

A 2007-ben megvásárolt és időközben duplájára növelt leedeni telephelyünk új ruhába öltözött. Ez év eleje óta ott a Global Parts Center-ünk talált otthonra.

Ehhez átfogó átépítési munkákra és befektetésekre volt szükség. A több, mint 42 000 különböző pótalkatrész számára a jövőben jóval nagyobb raktárkapacitás, kb. 11 000 m² csarnok és 9000 m² kültéri terület áll rendelkezésre. A termékek több, mint a felét egy kb. 27 000 tárolós automatikus kisalkatrész-raktár tartalmazza, és rendkívül egyszerűen tárolja be és ki. A nagyobb méretű termékeket és a nagyobb mennyiségeket egy újratervezett, 12 500 rácsos tárolóládának helyet adó keskeny folyosós raktárban tároljuk, és a legmodernebb komissiózó targoncákkal dolgozzuk fel.

Különösen ügyeltünk arra, hogy a komissiózás lefolyása ne csak racionálisan történjen, de megbízható is legyen. A kapacitás jelenleg napi 1000 csomagegységre van dimenzionálva, de a jövőben ez tovább bővíthető. A nagyméretű és nem érzékeny alkatrészek a kültéren, speciális polcszerkezeteken kerülnek tárolásra. A be- és kimenő áruk áramlása különböző állomásokon bonyolódik, hogy a kiszállítás a csúcsidőkben is zavartalan legyen. Az összes berendezés rövid időn belül megbízhatóan és zavartalanul működött. Köszönjük minden részt vevő munkatársunk erőfeszítését a költözés és a koronavírus-járvány idején.