report_hero_bild_teaser

43. kiadás - 03/ 2022

Az AMAZONEN-WERKE magazinja dolgozóinak, ügyfeleinek és a ház barátainak.

Figyelő szemmel a zavaros időkben

Dreyer_Christian_Dreyer_Justus_ZA-TS_dx_hp_DSC_4677_d1_170830_ret_ly_03_24proz_LO-opt__

Miután a koronavírusról szóló hírek már szinte megszokottá váltak, és mindannyian reméltük, hogy látjuk a fényt az alagút végén, most Kelet-Európából érkeznek naponta szörnyű hírek. Mély szomorúsággal gondolunk most a háborútól szenvedő emberekre, és különösen ukrajnai barátainknak segítünk, amennyire csak tudunk. Senki sem tagadhatja, hogy e háború következményei sokféle megrázkódtatáshoz fog vezetni politikai és gazdasági szinten, melyek közül néhány már most is nyilvánvaló. Ez alól a mi iparágunk sem jelent kivételt. 

Manapság ezért nehéz jóslatokat tenni, még a jó szándékú tanácsok sem állják meg a helyüket. Nagyfokú bizalommal vagyunk munkatársaink és partnereink iránt, és tudjuk, hogy még a nagyobb kihívásokra is képesek vagyunk gyorsan reagálni. Ezt vállalatunk történetében már sokszor bizonyítottuk. De előbb kívánunk Önöknek és mindannyiunknak békésebb időket! 

Az AMAZONEN-WERKE ügyvezetői
 

Dátumok

Tudásunkat és kreativitásunkat arra használjuk, hogy új megoldásokkal járuljunk hozzá ügyfeleink sikeréhez. Ismerje meg termékeinket élőben, és látogasson el hozzánk a következő rendezvényeken:

agra 2022
2022. április 21. – 24.
Lipcse

DLG terepi napok
2022. június 14. – 16.
Kirschgartshausen, Mannheim

Öko-terepi napok
2022. június 28. – 30.
Villmar

Tarmstedti kiállítás
2022. július 08. – 11.
Tarmstedt

Rottalschau
2022. szeptember 02. – 06.
Karpfham

GaLaBau
2022. szeptember 14. – 17.
Nürnberg


Kérjük, jegyezze fel:

AT_logo_3c_LO-opt__
2023. november 12. – 18. 
Hannover

AMAZONE technológia az Agrarservice Kerkering vállalatnál

20220316_162321_bearb_ret_ly_02_LO-opt__
Theo Kerkering és fia, Stefan Kerkering

A bérvállalkozók között egyik különleges barátunk a münsterlandi Rosendahl-Holtwickban működő Agrarservice Kerkering vállalat. Theo Kerkering 1975-ben alapította a kivitelező céget, és feleségével, Annival együtt 2004 szeptemberéig vezette. 2004 októberében fia, Stefan csatlakozott a vezetőséghez. A szolgáltatási paletta magában foglalja az összes szántóföldi és betakarítási feladatot. Az Agrarservice hat állandó alkalmazottal és idénymunkásokkal többek között tíz traktort, kilenc kombájnt és négy silózó gépet üzemeltet.

43_Kerkering-Ausschnitt_ret_ly_01_LO-opt__
A Kerkering bérvállalkozás üzemi telephelye Rosendahl-Holtwickban
Az AMAZONE termékei a kezdetektől fogva a nagygépes program részét képezik – műtrágyaszórók, talajlazítókkal kombinált vetéstechnika és szemenkénti vetéstechnika. 2021 tavaszától a Precea 6000-2FCC szemenkénti vetőgép váltotta fel a Kerkering meglévő EDX gépét a kukorica vetésénél. Theo és Stefan Kerkering annyira elégedettek voltak a keléssel, hogy már meg is rendeltek egy második, ugyanilyen konstrukciójú gépet a jövő tavaszi vetésre.

Az Agrarservice Kerkering vállalat támogatásáért Jan-Heiner Kampmeyer üzemi megbízottunk felel. További sok sikert és boldogságot kívánunk a Kerkering családnak az AMAZONE gépekkel.

1,2 millió műtrágyaszóró több mint 100 év alatt

MIxxxx_Report_43_de_20220217-25
Amazone HDG No. 1 hengeres műtrágyaszóró 3 m munkaszélességgel

1915-ben az AMAZONE alapítója, Heinrich Dreyer bejegyeztette első szabadalmát egy hengeres műtrágyaszóróra. Akkoriban még a láncos műtrágyaszóró volt a mérce. Ezeknek a szóróknak az volt a hátránya, hogy nagyon nehezek, drágák és rozsdásodásra hajlamosak voltak, és nedves műtrágya esetén a szóróelemek eltömődtek. Az AMAZONE hengeres műtrágyaszórók 1917-től kerültek gyártásra és értékesítésre.

A hengeres szórót nem csak húzni volt könnyű, de könnyen tisztítható és megfizethető árú is volt. Akár száraz, akár nedves – minden műtrágyánál biztosított volt az egyenletes kiszórás. 1922-től kezdve az AMAZONE hengeres szórógép valóságos diadalmenetbe kezdett, és az 1930-as évek elején az AMAZONE átvette a vezetést a műtrágyaszórók piacán.

ZA-M-easy_NewHolland_d0_kw_P5080590_d1_210803_LO-opt__
Tökéletes határ- és mezsgyeszórás az AMAZONE Limiterrel
1958-ban megjelent Heinz Dreyer (1932 - 2023) kéttárcsás műtrágyaszórója, mely technológiájával a világ összes műtrágyaszórója számára mintaként szolgált. Ez a műtrágyaszóró széleskörű fejlesztésen ment keresztül, mára pedig a szórandó műtrágya mennyiségének ellenőrzésére szolgáló modern mérlegelési technológiával, Argus-Twin automatikus szóráskép-felügyelettel, automatikus oldalszél-kompenzációval (WindControl) és akár 50 m-es munkaszélességgel is rendelhető. Ezzel a technikával minden műtrágyafajta és időjárási körülmény esetén is egyenletes szórási kép érhető el 5% alatti variációs együtthatóval. Az AMAZONE továbbra is piacvezető ezen a területen.

Az AMAZONE több mint 100 év alatt több mint 250 000 hengeres műtrágyaszórót és több mint 950 000 kéttárcsás műtrágyaszórót és pneumatikus műtrágyaszórót, azaz több mint 1,2 millió műtrágyaszórót szállított világszerte.

Az AMAZONE ekék a legmagasabb ligában játszanak

Tyrok 400 félig függesztett váltva-forgató eke 

Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213_d1_210819_LO-opt__
Új fejlesztés a 400 LE-s osztály számára

A Tyrok 400 félig függesztett váltva-forgató ekével az AMAZONE egy teljesen új fejlesztésű, opcionálisan hét, nyolc vagy kilenc ekefejes ekét dob piacra a 400 LE-s traktorosztályhoz. Az eke fő jellemzői a nagyobb teljesítmény folyamatos terhelés mellett is és a tökéletes munkaminőség. Ugyanakkor a Tyrok egyszerű kezelhetőségének köszönhetően magas szintű kényelmet biztosít.

A SpeedBlade ekefejek lehetővé teszik a nagy, akár 10 km/h-s munkasebességet alacsony kopás mellett. A fordító csapba beépített hidraulikus lengéscsillapító gyors és anyagkímélő fordulási műveleteket tesz lehetővé. A nagy térfogatú támasztókerék is párnázott a kényelmes szállítás érdekében.
 

Teres 300 függesztett váltva-forgató eke

Teres_5+0_gesamt_AB550_liob.864_LO-opt__
Robusztus használat – kevés kopás
Az AMAZONE a Teres 300 függesztett váltva-forgató ekével egy új, négy, öt vagy hat ekefejes függesztett ekét kínál a piacnak a max. 300 LE-s traktorokhoz. Az ekefejenkénti munkaszélesség kérésre 33 cm és 55 cm között hidraulikusan is állítható.

A munkasebesség akár 10 km/h is lehet, alacsony kopás mellett. Az AMAZONE saját gyártású kormánylemezét az exkluzív ©plus edzési eljárással állítja elő, mely révén a lemezek különösen ellenállók és alacsony kopásúak lesznek. Speciális cserélhető hegyekkel rendelkeznek a pótalkatrész-költségek alacsony szinten tartása érdekében. A hátulra vagy középre szerelt különböző kerekek biztosítják a zökkenőmentes közlekedést az úton, a vázban lévő lengéscsillapítók pedig gyors, kopásmentes fordulókat tesznek lehetővé.

Az új idők más koncepciókat igényelnek

NEU-VKF-Team_bearb_ret_ly_01_LO-opt__

A világjárvány idején a jelenléttel járó rendezvények, mint pl. a terepnapok és vásárok csak korlátozott mértékben valósíthatók meg. Azóta 16 fős értékesítési promóciós csapatunk a rendsburgi, gottini, gablingeni és kottenheimi AMAZONE-fiókok által támogatva értékesítési partnereinkkel együtt egyre inkább a végfelhasználóknál történő professzionális helyszíni bemutatókra koncentrál. 

Arra összpontosítunk, hogy innovatív és nagy teljesítményű termékeinket érthető módon megismertessük az ügyfelekkel, és a gyakorlati használat során bizonyítsuk a hozzáadott értéket. 

A terepen mindennapos kihívást jelentenek számunkra a leharcolt terepviszonyok, a mély traktornyomok vagy a szélsőséges időjárási körülmények. Itt nincs második esély az első benyomásra, minden lépést rutinnal kell megtenni! A meggyőző bemutató után elhajtani az udvarról, és lerakni az alapkövet az értékesítéshez – ez az, ami hajt bennünket.

2021-ben különösen intenzív demonstráció keretében mutattuk be a Precea szemenkénti vetőgépet, az UX 01 vontatott szántóföldi permetezőgépet és az Avant 02 kombinált vetőgépet. Míg a legtöbb körutat regionálisan szervezzük telephelyeinkről, az FTender fronttartállyal szerelt, az őszi vetésre szánt Avant 6002 kombinált vetőgéppel országosan mintegy 3 000 km-t tettünk meg. Emellett a téli hónapokban új digitális képzési koncepciónk keretében átadjuk gyakorlati tapasztalatainkat értékesítési partnereinknek és végfelhasználóinknak, és már alig várjuk, hogy újra terepre menjünk.

Cobra 2TX vontatott sekélylazító

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0927_d1_210913_LO-opt__
Akár 7 méter szélességben a gyomok ellen
Zúzás, vágás, keverés és opcionális visszatömörítés – mindez egyetlen műveletben! Az új hatgerendelyes Cobra sekély kultivátor 2022-től 6 és 7 m szélességekben lesz kapható. 

A Cobra a hat gerendelyével és az ECO laprugós kapákkal a 4 és 13 cm közötti sekély és közepes mélységű művelés specialistája, és a 13,3 cm-es keskeny osztástávolság ellenére rendkívül nagy mennyiségű szerves anyag és talaj átjutását biztosítja. A laprugós kapák rezgése nagy mennyiségű finom talajszerkezetet generál. 

Ezenkívül az ECO laprugós kapák igazán rugalmasan a talajviszonyokhoz igazíthatók és képesek kikerülni az akadályokat. A 220 mm széles

lúdtalp alakú kapákkal felszerelve teljes felületű vágás érhető el, és az összes szármaradvány és gyomnövény teljesen levágásra kerül. A munkamélység a mankókerekek és a tömörítőhengerek segítségével pontosan szabályozható. A növényi maradványok fenntartható aprítására különböző tömörítőhengerek, valamint az első késhengerek is használhatók.
 

A telephelyekről

30 éves a gottini telephely 

Niederlassung_Gottin_IMG_0052_d1_220207_ret_ly_01_LO-opt__
Jubileum az AMAZONE-nál
Németország újraegyesítését követően az AMAZONE 1992-ben Warnkenhagen-Gottinban, a Mecklenburg-Előpomeránia tartománybeli Rostock közelében is létrehozott egy telephelyet. E célból egy tágas területet szereztek be néhány használható épülettel. A teljesen felújított, modern képzési és reprezentációs helyiségekkel ellátott csarnok azóta az értékesítési partnerek, gazdálkodók és vállalkozók számára a konzultációk, képzések és szakrendezvények központi kapcsolattartó pontja. A működés szempontjából releváns pótalkatrészek raktára biztosítja szükség esetén a gyors helyszíni segítségnyújtást.

2021. augusztus 1-jétől Frank Schröder a telephely új vezetője. Több éves tapasztalattal rendelkezik a mezőgazdasági technológia területén, és otthonosan mozog a régióban. A gottin csapathoz tartozik Ingo Hoppe üzemi megbízott és Maik Weiland, aki az értékesítésösztönzési tevékenységgel foglalkozik.
 

Egy kastély Grünauban

11_Villa-Vorderseite_ebene_LO-opt__
A Robert Koch park Lipcsében: A Sack család egykori otthona a Lipcse melletti Grünauban – egy villa, melynek története van. A kép forrása: „Ein Schloss in Grünau / Komm e.V. Leipzig - Grünau“ brosúra

Bár nem kastély, hanem a Rudolph Sack család egykori reprezentatív otthona, és a lipcsei Grünau városrész gyönyörű látványossága. 1945-ig Rudolph Sack, a szántás úttörője és a Rud. Sack vállalat alapítójának fiai, Paul és Hans Sack laktak ott családjaikkal. A vállalatot a második világháború után kisajátították, állami tulajdonba került, és ekkor BBG (BodenBearbeitungsGeräte) néven működött. Az 1990-es politikai változást követően az AMAZONEN-WERKE vette át a vállalatot.

A villa egy 200 hektáros terület részét képezi, ahol a két tágas parkon kívül a Rud. Sack vállalat kísérleti telepe is megtalálható volt számos létesítménnyel és épülettel együtt. Itt nem csak a Sack vállalat gépeit és berendezéseit tesztelték. Ezenfelül voltak ott külön erre a célra létrehozott létesítmények, mint például egy úszómedence, egy tó csónakházzal, egy fogadó bowlingpályával és zöldségeskertekkel, melyek kifejezetten az alkalmazottak rendelkezésére álltak. A Sack család tagjai és a vezető beosztású alkalmazottak számára további lakóépületek is épültek a telephelyen. 
Néhány házat még ma is használnak, míg a parkok más létesítményeit lebontották, átalakították, vagy azok állapota a gondozás elmaradása miatt leromlott és elvadult. A háború után a villát először tüdőbeteg-gondozóként, majd körzeti kórházként használták; további felújítások után a kórház a „Robert-Koch-Klinik” (Robert Koch Klinika) nevet kapta. A klinika elnevezésének megfelelően a Robert Koch parkban kulturális rendezvényeket tartottak. A létesítmény néhány évvel ezelőttig működött, de aztán elköltözött, mivel az épület alapos felújításra szorult. 

Ezt követően csak szórványosan használták kulturális eseményekre és családi ünnepségekre. Időközben a park gondozására és az épület fenntartására egy egyesület alakult, a „Komm e. V.”. Az egyesület kampányt folytat azért is, hogy a park Rudolph Sackról nevezzék el. A tagság számára fontos, hogy a szántás úttörőjének nevét megőrizzék.
 

Vezetőváltás a franciaországi Forbachban

Descamps_Frederic_2021_d0_kw_IMG_2519_ret_ly_01_LO-opt__
Az AMAZONE vezető munkatársai: Frédéric Descamps

A korábbi ügyvezető igazgató, Patrice Franke saját kérésére távozott az AMAZONE Forbach S.A.-tól. Köszönjük sokéves és sikeres szolgálatát. Ugyanakkor örülünk, hogy Frédéric Descamps úrban megtaláltuk a megfelelő utódot, aki 2021. november 1-jétől vette át az irányítást. 

Descamps úr mezőgazdasági technológiára szakosodott gépészmérnök, és sokéves tapasztalattal rendelkezik a talajművelés területén. Különböző vezetői pozíciókat töltött be Franciaországban és Németországban egyaránt, legutóbb a Bad Essen-i volt Rabe-üzem műszaki üzemvezetőjeként, amely 2020-ig a francia „Grégoire-Besson GmbH” tulajdonát képezte. Itt Frédéric Descamps a beruházás, a műszaki tanácsadás, a humánerőforrás, a beszerzés, valamint az értékesítés és a marketing területéért volt felelős.

Descamps urat a gastei központból Ludger Braunsmann, az igazgatótanács tagja támogatja. Várakozással tekintünk egy jövőorientált és konstruktív együttműködés elé, és kívánunk Descamps úrnak és csapatának sikeres kezdést és sok örömet a munkájukhoz. 

30 éve a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában

Az AMAZONE Kelet-Európában 1992-ben kezdte meg nagyszabású tevékenységét. A Cseh Köztársaságban és Szlovákiában kezdetben az Unicom céggel működtünk együtt,
majd annak megszűnése után az Agrotec cég vette át a képviseletünket. Mindig mellettünk álltak hűséges partnereink, Jiří Kubik úr, aki egyben a termékmenedzserünk is volt, és kollégája, Bohdan Musil. Az Agrotec 2020-ban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. 

A szerény, 60 alkalmazottal induló kezdetek óta az Agrotec mára mintegy 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalatcsoporttá fejlődött. A mezőgazdasági gépek mellett ma már személygépkocsikat és haszongépjárműveket is értékesítenek a cseh, a szlovák és a magyar piacon. 

Az évforduló alkalmából az AMAZONE elérhetővé tette „Black Pantera” önjáró permetezőgépét, mely már az Agritechnica 2019 kiállításon is szenzációt keltett. Ez az abszolút különleges modell aztán a Cseh Köztársaságban maradt, és az Agrotec a századik Panteraként értékesítette a cseh piacon. Az AMAZONE gratulál Martin Rada ügyvezető igazgatónak a nagyszerű eredményekhez, és további sikeres fejlődést kíván neki és csapatának. 

30_Jahre_Agrotech_LO-opt__
Balról jobbra: Josef Hirtler, Martin Rada és Andreas Hemeyer
Agrotec---now_LO-opt__
Ok az örömre: 30 éve a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában

Fénycsóvák

Malu és Klaus Dreyer gyémántlakodalma 

Bild014_sw_LO-opt__
Malu és Klaus Dreyer egy bécsi mezőgazdasági technológiai kiállításon találkoztak. Malu Bruckmüller Eberhard Ruth úr, a Marbach an der Donau-i Weissgerber cég junior menedzsere kíséretében látogatott el a kiállításra. A Weissgerber cég képviselte az AMAZONEN-WERKE-t Ausztriában, és standdal vett részt ezen a kiállításon.  Klaus Dreyer és Eberhard Ruth már régóta ismerték egymást. Eberhard Ruth mutatta be Malut Klaus Dreyernek, és ebből a találkozásból született meg a szerelem első látásra klasszikus esete, ami nem is csoda Malu bécsi báját tekintve.

Akkoriban a szüleivel élt Bécsben, és nyelveket tanult. Megbeszélték, hogy meglátogatják Bécs érdekes helyeit, és jobban megismerik egymást. Gastebe visszatérve intenzív levélváltás kezdődött közöttük – mobiltelefon és e-mail akkoriban még nem létezett –, ami tovább mélyítette a kapcsolatot. Maga a telefonálás abban az időben nehézkes és drága volt.

Malu_und_Klaus_Dreyer_P1060694_20120320_ret_ly_01_LO-opt__
Malu és Klaus Dreyer az aranylakodalmukon 2012-ben

1962. március 15-én Klaus Dreyer a bécsi Gusztáv Adolf-templomban oltár elé vezette menyasszonyát, Malut. A boldog házasságból három gyermek született. Fiuk, Christian a sikeres családi vállalkozást unokatestvérével, Dr. Justus Dreyerrel együtt vezeti. 

Hat évtized telt el azóta, hogy Klaus Dreyer feleségül vette Malut. Kívánunk nekik minden jót, egészséget és kérjük Isten áldását 60 éves házassági évfordulójukhoz.


 

A gyakornokok virágos sávokat telepítenek

AdobeStock_274495231_ret_ly_01_LO-opt__
Környezetvédelem és természetvédelem

Érintetlen környezet nélkül a mezőgazdaságnak nincs perspektívája. Az AMAZONE-nál nagy hangsúlyt fektetünk a környezet- és természetvédelem témájára – nem azért, mert ez jelenleg divatos, hanem mert szorosan kapcsolódik iparágunk sikeréhez. Ahol a természetet elpusztítják, ott nem lehet modern mezőgazdaságot folytatni.

A „Virágos sávok” projektben erre szeretnénk érzékenyíteni a gyakornokokat. Ők tervezik meg és alakítják ki a megfelelő növénytelepítéseket üzemeink kihasználatlan területeire. Az általuk telepített virágos sávokkal kifejezetten további élőhelyet teremtenek a rovarok és kisállatok számára. Ezek a virágos sávok számos más állatfaj számára is fontos táplálékforrást, szaporodási helyet és menedéket jelentenek. A virágos sávok telepítése és fenntartása hálás tevékenységi terület mindazok számára, akik a környezet és a természet védelmét szeretnék elősegíteni. Szeretnénk erősíteni a fiatalok tudatosságát, hogy kiálljanak a természet megőrzéséért.

A hudei gyakornokok nagy elkötelezettséggel hajtanak végre környezetvédelmi és természetvédelmi intézkedéseket a helyszínen, és ezzel elősegítik a helyi biológiai sokféleséget. Ezenkívül a virágos sávok vizuálisan is gazdagítják a tájat. 
 

Szalmavágók az AMAZONE-tól

Amazone_Strohschneider_Ritzratz_002_d0_20211202_LO-opt__
A „Ritzratz No. 1“ szalmavágó, visszahajtott késsel, 1912
Vállalatunk fennállásának első éveiben, amikor az még Heinrich Dreyer Landmaschinenfabrik néven működött, a vajkeverőgépek mellett szalmavágógépeket is gyártottak a gyártási program kiegészítéseként. Miután a szalmakötegeket kicsépelték, azokat kézzel különböző darabokra vágták. A különböző hosszúságúra vágott szalmát ágyazásra, de takarmányozásra is használták, különösen a vészterhes időkben. A „Ritzratz” szalmavágót több évig és nagy darabszámban gyártották.

Amazone_Strohschneider_Strohfix_002_d0_20211202_LO-opt__
„Strohfix” leszerelt védőberendezéssel, 1925

Már Amazonenwerk néven fejlesztették ki 1925-ben a „Strohfix” szalmavágót, melyet egy szíjtárcsán keresztül motor hajtott meg. Ezt a drágább gépet nagyobb gazdaságoknak szánták. A „Strohfix”-ből azonban csak néhány darab készült. Heinrich Dreyer ekkor már inkább a „Federkraft” burgonyaszortírozó berendezésre koncentrált.

Mi az AMAZONE-nál

Munkatársaink hobbijai

crittel-IMG_20210718_182026_663_bearb_ret_ly_01_LO-opt__
Clemens Rittel, a hudei IT-rendszergazda egy „lakóhajón” él
Clemens Rittelnek már korán megadatott a víz iránti vonzalom. Nagyszülei már gyermekkorában elvitték a berlini Wannsee-tóhoz. 35 éves korában teljesítette álmát, hogy saját, 4,20 méteres Hille motorcsónakja legyen. De hamar rájött, hogy a vitorlázás a szebb módja a vízen való mozgásnak. Így lett egyik napról a másikra a motorcsónakosból tengerész. 

Feleségével 2020-ban pedig megvalósították álmukat, hogy egy hajón éljenek. Egy véletlen folytán figyelt fel az esseni püspökség St. Nikolaus templomhajójára, melyet eladásra kínáltak. Az első látogatás után világossá vált, hogy a hajó megfelelő lesz az időskori élethez és munkához. A St. Nikolaus gondos felújításon esett át, hogy megőrizzék eredeti állapotát. Ezt az esseni püspökség pedig az egyházi zászló viselésére vonatkozó engedéllyel honorálta. Clemens Rittel nemcsak lakik a hajón,

hanem azt a „Lebenswunsch e. V.” egyesület rendelkezésére is bocsátja, mely súlyos betegek utolsó kívánságait teljesíti, valamint zenészek számára kis
színpadként is szolgál. Hűen a „Ne álmodd az életed, éld az álmod” mottóhoz, egy 13 méter hosszú, 1932-es gyártású Max Oertz vitorláshajót is felújítanak, amely hosszabb vitorlázó utakra alkalmas. Kívánjuk neki, hogy mindig legyen egy tenyérnyi víz a hajógerince alatt!
 

Folyton úton az AMAZONE-ért

Hoppe_Ingo_2018_d0_kw_IMG_0565_LO-opt__
Ingo Hoppe, Mecklenburg-Előpomeránia üzemi megbízottja

Fiatalabb üzemi megbízottaink egyike Ingo Hoppe, aki Assmann úr helyett vette át a területet. Ingo Hoppe 2019 márciusa óta képviseli az AMAZONEN-WERKE-t Mecklenburg-Előpomerániában, és azóta szép értékesítési sikereket ért el. 

Hoppe úr széleskörű duális mezőgazdasági szakképzés keretében szerzett végzettséget, melyhez szakmai érettségi is társult, és ahol kifejezetten a betakarítási, ültetési és vetéstechnológiai témákkal foglalkozott. Ezt követően a neubrandenburgi főiskolán agrártudományt tanult, és alapszintű (BA) diplomát szerzett. Gyakorlati tapasztalatokat a Schröder Landtechnik és a Fricke Landtechnik cégeknél szerzett, ahol már megismerkedett AMAZONE termékeink technológiájával és tulajdonságaival. Ingo Hoppe széleskörű ismereteivel és kereskedelmi képességeivel nem okoz számára nehézséget, hogy a gazdáknak, a gazdaságok vezetőinek és a kereskedőknek is tanácsadással szolgáljon és meggyőzze őket termékeinkről. Sok sikert kívánunk Hoppe úrnak jövőjéhez, és egyúttal örömöt is a munkájához.
 

Robotok akcióban Lipcsében

IMG_0115-NEU-Hamidullah_ret_ly_01_LO-opt__
Hamidullah Ahmadzaye megtölti a hegesztőrobot berendezését

A racionalizálás létfontosságú

A 2022-es év a lipcsei üzemben két új gyártósor üzembe helyezésével kezdődött. A projekttervezés során a termelékenység optimalizálása mellett elsősorban a munkahely ergonómiájának javítására összpontosítottak.

Időközben az új robothegesztőgép is megérkezett. A berendezés többek között a Catros tárcsás karok gyártására szolgál. Különlegessége, hogy a berendezésben egyszerre két robot hegeszti az alkatrészeket. A robotberendezésen kívül beruházásokat hajtottak végre az elszívótechnikába és az emelőberendezésekbe, hogy a teljes gyártási folyamatot javítsák az alkalmazottak számára. 

IMG_0115_ly_02_LO-opt__
Kiss Dániel az új eszterga előtt

A megmunkálás területén egy új függőleges esztergapad került beszerzésre. Ezt a Catros tárcsacsapágyazás központi alkatrészeinek gyártására használják. A gépparkot úgy bővítették, hogy a saját gyártási kapacitást 30 %-kal sikerült növelni. A projekt részeként a meglévő szigetüzem elrendezését átalakították, optimalizálva a járdákat és az
anyagáramlást. 

Az AMAZONE részt vesz az AgriGaia projektben

Együttműködés erős partnerekkel

IMAG2928_ret_ly_01_LO-opt__
UX 5201 növényvédelmi permetezőgép beépített érzékelőkkel

Az AMAZONE több baráti vállalattal dolgozik együtt, köztük a Robert Bosch GmbH-val, a Claas E-System GmbH-val, a Bernard Krone GmbH & Co. KG és az osnabrücki egyetemmel a német Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium által finanszírozott AgriGaia projekt keretében. A projekt célja, hogy a mesterséges intelligenciát (AI) egy átfogó platform segítségével bevezesse a mezőgazdasági gyakorlatba, és ezáltal hozzáadott értéket teremtsen a gazdálkodók számára. A platform segítségével a mesterséges intelligencia az AMAZONE gépekhez is alkalmazható, és segítségével optimalizálható a munkafolyamat.

A szántóföldi növények a gépekre szerelt, rendkívül összetett érzékelőkkel kerülnek elemzésre. A különböző színek és formák alapján az érzékelő mesterséges intelligencia segítségével képes megállapítani, hogy hasznos növényről vagy gyomnövényről van-e szó, és hogy a növény kap-e elegendő tápanyagot. A jövőben a növénybetegségek kimutatása is lehetséges lesz.

Az adatok mesterséges intelligenciával történő elemzése révén a gép sokkal pontosabban tud dolgozni. A növények szelektíven kezelhetők kémiai vagy mechanikai úton, vagy akár el is távolíthatók, és lehetőség nyílik az igényekhez igazodó trágyázásra. Mesterséges intelligencia az AMAZONE mezőgazdasági technológiáért –a jövő már elkezdődött!
 

Kilátás felülről: Bramsche

Bramsche_Werk_Luftbild_d0_kw_DJI_0076_d1_220203_ret_ly_01_vergroessert_LO-opt__

Az AMAZONEN- WERKE 2022. évi fejlődésére vonatkozó várakozások szintén pozitívak. Ezért az AMAZONE-nál azt tervezzük, hogy tovább bővítjük kapacitásainkat, és a megnövekedett kereslethez igazítjuk azokat.

A Pantera növényvédelmi permetezőgép, a ZG nagy területteljesítményű műtrágyaszóró és a Primera DMC nagy területteljesítményű vetőgép gyártása a jelenlegi Leeden-i telephelyről a Bramsche-Schleptrup-i új gyártócsarnokba kerül. 

Szenvedéllyel az AMAZONE-ért – egy életen át

A mezőgazdasági technika látnoka 90. születésnapját ünnepli

Prof_hc_Heinz_Dreyer_Amazonen-Werke_ret_ly_01_LO-opt_Orden_weg
Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer

Prof. h.c. Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyer (1932 - 2023), az Amazonen-Werke hosszú évekig aktív ügyvezető igazgatója február 19-én ünnepelte 90. születésnapját. A Dreyer család harmadik generációjában rész vett vállalat felépítésében, és kulcsszerepet játszott abban, hogy az globális szinten a modern növénytermesztés mezőgazdasági technikai specialistájává váljon. Az Amazone csoport vezetésében végzett tevékenysége során számos fontos műszaki találmányt készített, melyeket szabadalmaztattak és többször díjaztak. 2005 elején átadta a vezetési feladatokat fiának, Dr. Justus Dreyernek. Ennek ellenére továbbra is gondoskodik az Amazone vetéstechnikájáról és az optimális műtrágyázásról, és ápolja az együttműködést az egyetemekkel. Továbbra is tagja az igazgatóságnak. 

Heinz Dreyer az Amazonen-Werke alapítójának, Dipl.-Ing. Heinrich Dreyernek a legidősebb fiaként 1932-ben született, apja már korán kijelölte utódjának. A müncheni Műszaki Egyetemen gépészmérnöki tanulmányokat folytatott, majd 1956-ban szerzett diplomáját követően a Szövetségi Mezőgazdasági Minisztérium (Bonn) kutatási megbízásából az egyetem munkatársaként a doktori cím megszerzésén dolgozott. 

Tervei azonban hirtelen megszakadtak, amikor apja 1957 novemberében hirtelen meghalt. Ettől kezdve Heinz Dreyer unokatestvérével, Klaus Dreyerrel együtt azonnal csatlakozott az AMAZONEN-WERKE-hez, és vele együtt vette át a vállalat vezetését. A vállalat szükséges bővítése mellett Heinz Dreyer újra nekifogott a doktori képzésnek, a megfelelő vizsgákkal kiegészítve mezőgazdasági üzemgazdaságtant és agrárpolitikát tanult, és 1963-ban a gießeni Justus Liebig Egyetemen doktorált. 

Kezdettől fogva elsősorban a termékfejlesztéssel foglalkozott. Itt is rögtön nagy sikert aratott. Néhány hét múlva feltalálta az első ZA függesztett kéttárcsás műtrágyaszórót (centrifugális függesztett gép), amely később a világon használt szinte valamennyi műtrágyaszóró előképévé vált, és amelyből a mai napig jóval több, mint 950 000 darabot
adtak el. Foglalkozott a burgonyabetakarító gépek továbbfejlesztésével is, kifejlesztett egy új típusú, széles szóróegységgel szerelt trágyaszórót, új vetőgépeket talált ki a nagyobb munkaszélességhez, és végül egy új, modern traktoros vetőgépet, amely rövid idő után ezen a területen is piacvezetővé tette az AMAZONEN-WERKE-t – a legendás AMAZONE D4-et. 

Dreyer professzor az évek során az AMAZONE erényeit az AMAZONE teljes szervezetének DNS-ébe építette be: Ezek a kiemelkedő innovációs erő, a magas minőségi szabványok és az egyenrangú kommunikáció a gazdákkal és a tudósokkal világszerte. Szüntelen szenvedéllyel és nagy elkötelezettséggel szívügye a mezőgazdasági fejlődés, mely az AMAZONE sikerének kulcsa.

„Cereals 2021” kiállítás Nagy-Britanniában

Cereals-stand-B_ret_ly_01
A lincolnshire-i kiállítóterület

A „Cereals”, azaz Nagy-Britannia legfontosabb mezőgazdasági technológiai kiállítása keretében a mezőgazdasági gépeket nem csak statikus bemutatókon prezentálják, hanem gyakorlati használatban is bemutatják.

Az AMAZONE reprezentatív standja 850 m²-es volt, és 18 különböző gép került bemutatásra, melyek fele új fejlesztés volt. A ZA-M 1502 műtrágyaszóró, a Catros 7003-2TX rövidtárcsa és a FTender-C fronttartály, a műtrágya mélyre történő elhelyezésére alkalmas Ceus 4002-2TX grubber-tárcsásborona-kombináció mellett a Precea szemenkénti vetőgép 3 m és 4,5 m szélességben, a Cirrus 6003-2CC aktuális változata ISOBUS vezérléssel és az új Cenio 3000 mulcskultivátor is bemutatásra került.

A demonstrációs terepen a direktvető gépeket a gyakorlatban is bemutattuk. A versenytársak egyidejű bemutatói során a direktvetéses területen a 6 m széles Primera DMC nagy területteljesítményű vetőgép közvetlen összehasonlításban bizonyította fölényét. Ezenkívül a permetezési technikát is demonstrálták egy új szlalompályán. Az UX 5201 Super vontatott szántóföldi permetezőgépünk, az FT 1502 fronttartállyal szerelt UF 2002 függesztett permetezőgép és a show abszolút sztárja, a Pantera 4504 önjáró szántóföldi permetezőgép példásan teljesítette a pályát. A gyakorlati bemutatók során az AMAZONE egyértelműen igazolta, hogy miért vezető a technológiánk a piacon.

Miután a 2020-as „Cereals” a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezúttal ismét sok gazdálkodó és kereskedő látogatott el a kiállításra – az AMAZONE teljes sikert aratott.