2021. aug. 27.

demopark ezüstérem az IceTiger téli sószórónak

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille

Az Amazone-t a demopark 2021 szakvásáron demopark-ezüstéremmel tüntették ki az IceTiger téli sószóróért. A vezető iparági kiadványok szakújságíróiból álló zsűri a díjat az új függesztett téli sószórónak ítélte oda, mely a só és sólé kijuttatásához az innovatív Smart Precision System rendszerrel van felszerelve.


A teljesen új fejlesztésű IceTiger egyedülálló felszerelési jellemzője a hidraulikusan meghajtott szalagpadlón keresztül működő szállítástechnika. A széles felületnek köszönhetően a szóróanyag folyamatosan, hídképződés nélkül továbbítódik egy csúszda irányába, melyen át eljut a szórótárcsához. A szállítószalag sebessége hidraulikus motor segítségével precízen szabályozható, így szükség szerint akár 5 g/m² minimális mennyiség is pontosan kijuttatható. A precíziós szórótárcsa 2 és 8 m közti munkaszélességet tesz lehetővé. Ezáltal az IceTiger ideálisan a mindenkori alkalmazási terület követelményeihez igazítható. 


A Smart Precision System ezen kívül lényeges előnyt jelent az elektromos feladásipont-állítással ISOBUS-on keresztül. A kívánt szórási szélesség a bal és a jobb oldalon kényelmesen beállítható a traktor vezetőüléséből. A szóráshatároló ernyő eltolását menet közben elektromos állítómotor biztosítja. Az elektromos feladásipont-állítás automatikusan beállítja a szóróanyag feladási pontját, és a szórótárcsa fordulatszám automatikus szabályozásával együtt gondoskodik a kívánt szimmetrikus vagy asszimetrikus szórási képről. A munkaszélesség rugalmas átállítása révén a szóráshatároló ernyő pontosan beállítható csak az egyik vagy egyidejűleg mindkét haladási sávra. Ezen kívül pl. körforgalomban a háromszögletes szórási kép úgy állítható befelé, hogy a teljes útpálya optimálisan takarva legyen. 


Az Amazone az ISOBUS-vezérléshez a saját fejlesztésű, intuitív módon kezelhető, táblagép stílusú AmaTron 4 terminált kínálja. A maximális kényelem érdekében a munkamenüben minden funkció kezelhető az AmaPilot+ többfunkciós kezelőkarral.


Az IceTiger alapváltozatában 1000 l térfogattal rendelkezik. Az optimális súlypontú 3-pont függesztésű tartály merev falaival tűnik ki. Ezáltal biztosan elkerülhetők a szóróanyag maradványok. A térfogat opcionálisan bővíthető 300 literes, ill. 600 literes magasítókkal a maximális 1900 l térfogatig.


Az IceTiger opcionálisan lehetővé teszi az FS30 nedves só kijuttatását egy összesen 500 liter kapacitású sólé-berendezésen keresztül. A szilárd anyag és a sólé közvetlenül a szórótárcsa előtt keveredik össze egymással, miközben a sólé precízen beállítható adagolása hidraulikusan hajtott, szárazonfutás ellen biztosított szivattyúval történik. A száraz sóval összehasonlítva a keverékkel mintegy 23%-kal csökkenthető a só részaránya. 


Az eisenachi demopark Európa legnagyobb szabadtéri kiállítása a zöld szektorban. Bár a demoparkra idén a világjárvány miatt nem kerülhetett sor, az innovációs versenyre mintegy 50 újdonságot nyújtottak be. 


Sajtóközlemény és médiacsomag letöltése: Amazone IceTiger- Nagyobb pontosság a téli úttakarításban


Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.