Schliebener Land mezőgazdasági üzem

Agrarbetriebe Schliebener Land (1) Amazone_Primera-Mila-Moitons-08_d1_210112

A Schliebener Land mezőgazdasági üzem Brandenburg tartomány déli részén, Berlin és Drezda között helyezkedik el. Az üzem 1700 tejelő tehén mellett 2150 hektáron gazdálkodik. Nagy kihívást jelent a talajviszonyok sokfélesége és az alacsony, évi 400 mm csapadékmennyiség. Az üzem 6 éve direktvetést alkalmaz. A vetést 4 éve Primera DMC géppel végzik. Björn Förster ügyvezető így foglalja össze a célokat:


Björn Förster számára a köztes növény fontos része a vetésforgónak. Szinte minden növénykultúra elé vetnek egy köztes növényt, közvetlenül aratás után. Vetésforgótól függően a főnövényt azután a Primera DMC a vésőcsoroszlyáival közvetlenül a tarlóba vagy az elhalt növényállományba veti el. A fogaknak köszönhetően a köztes növény a szántóföldön marad, védve a talajt a kiszáradással és a párolgással szemben. A köztes növénynek emellett nitrogénmegkötő szerepe is van, továbbá elősegíti a folyamatos humuszosodást. Ezzel nem csupán értékes talajvíz takarítható meg, hanem idő és erőforrás is!


Miért a Primera DMC?


Paul Nogatz (vetésfelelős) képzett mezőgazdász, aki a következőkben látja a Primera DMC előnyeit:


„A Primera DMC géppel víztakarékos vetés végezhető, megfelelő választ adva a klímaváltozás kihívásaira. A köztes növényekkel értékes vizet takaríthatunk meg, míg a vésőcsoroszlya optimális és egyenletes vetési mélységet, kelést és terméshozamot garantál!”

További linkek

Itt találhat további információkat a vetéstechnikáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.