Alapgép | Tartály

Condor – für die Direktsaat (1) Raps_d1_150113

Condor – direktvetéshez

A koncepció – extenzív talajműveléshez
Az AMAZONE Condor az ideális gép sekély talajműveléssel, illetve direktvetéssel művelt területekhez. Különösen nagy területeknél, ahol az idő és a talajnedvesség korlátozó tényező, a Condor nagy hatékonyságot, pontosságot és víztakarékosságot garantál. A munkaszélességéhez képest csekély vonóerőigény drasztikusan csökkenti a pénzügyi ráfordításokat, különösen az extenzív szántóföldi gazdálkodási rendszerekben.


Előnyei:

  • Minimális beavatkozás a talajszerkezetbe
  • Műtrágyázás vetéssel együtt A vetőmag elhelyezése a szalma alá, optimális mélységben, megfelelő visszatömörítéssel
  • Növénykultúrák igazán széles skálája
  • Költségcsökkentés


  1. Hajdina
  2. Őszi búza
  3. Tavaszi repce tavaszi búza után
  4. Tavaszi búza tavaszi repce után
  5. Köztes növénykeverék
További nformáció + Kevesebb információ -
System und Einsatzbedingungen (1) Condor_15001_001_d1_170116

Rendszer és alkalmazási feltételek

A csökkentett mulcsvetési vagy direktvetési eljárásoknál fontos, hogy a műtrágya a talajban lévő tarlómaradványok alá kerüljön, hogy elkerüljük a kipárolgásból eredő veszteségeket, különösen az egyre növekvő műtrágyaárak mellett. A kanadai Reginában és az oroszországi Szamarában végzett tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy ezzel a módszerrel 30 kg/ha tiszta N juttatható ki búza, és körülbelül 25 kg/ha repce vetésekor. A nagyon száraz és kontinentális körülmények között Kanadában és az eurázsiai sztyeppövezetben a terméspotenciál viszonylag alacsony, így ez a mennyiség gyakran még a szokásos tavaszi vetésű növényeknél is teljesen elegendő.

Az említett tulajdonságai miatt a Condor kiválóan használható nagy területű kultúrákban, tisztán direktvetésre. A mindössze 12 mm széles csoroszlya csak a feltétlenül szükséges mértékben mozgatja át a talajt ahhoz, hogy a vetőmagot optimálisan elhelyezze a szalma alatt. Ez megakadályozza a talajvízveszteséget, továbbá csökkenti a vonóerőigényt és az üzemanyag-fogyasztást. A kiterjedt szántóföldi tesztek során 220 lóerő traktorteljesítmény elegendőnek bizonyult a Condor 12001 számára. A Condor 15001 géppel az átlagfogyasztás mindössze 2,7 l/ha volt! A Condor 15001 géppel termelési körülmények között is napi (13 óra) 150 hektárnyi teljesítményt lehetett elérni 8-10 km/h munkasebesség mellett.

További nformáció + Kevesebb információ -
Schlagkraft PUR (1) Condor_12001-C_d0_lg_7857_a_d1_170116

Átütő erő

Gyors és hatékony – nem csak a szántóföldön
A szállítási állás (3 m szállítási szélesség) és a kihajtott munkahelyzet (akár 15 m munkaszélességig) közti váltás gyorsan és megbízhatóan elvégezhető. Légfékkel felszerelve a vontatott vetőgép esetében gyors, 40 km/h megengedett szállítási sebesség is lehetséges. (Az országos közlekedési előírásokat be kell tartani!)


  • Összecsukható kivitel akár 15 méteres munkaszélességgel, 3 méteres szállítási szélesség mellett. Így a tolatás sem jelent problémát.
További nformáció + Kevesebb információ -
Komfort ist Trumpf! (1) Citan12001-C_d0_kw_6543_d1_171009

A kényelem az aduász!

Kényelmes beállítóközpont elöl, a bal oldalon
A gép elején található beállítóközpont igazán kényelmessé teszi a gép beállítását. A Condor elején található nyomásmérőknek hála az összes fontosabb hidraulikus funkció és a belső tartálynyomás azonnal leolvasható.


Előnyei:

  • Rendkívül kényelmes gépbeállítás a gép bal első oldalán
  • Biztonságos hozzáférés a stabil alumínium létrának és a nagy platformnak köszönhetően
  • Integrált kézmosótartály szappanadagolóval
  • Praktikus tömlőtároló a hidraulikus csatlakozásokhoz
További nformáció + Kevesebb információ -
Optimal platzierter Behälter (1) Citan12001-C_d0_kw_6543_d1_171009

Optimálisan elhelyezett tartály – kényelmes és gyors feltöltés

A vonórúdon messze elöl elhelyezett tartály pótsúlyként hat a traktor hátsó tengelyére. Ez javítja a traktor vontatási képességét. A nagyméretű, 7800 literes többkamrás tartály feltöltése gyorsan és egyszerűen elvégezhető bigbag zsákokból, homlokrakodóval vagy átrakókocsival.

A tartály megtöltését stabil alumínium fellépő létra és egy, a tartály megközelítését biztosító nagy platform teszi rendkívül kényelmessé.

További nformáció + Kevesebb információ -
Optimierte Technik für die „Gelben Riesen“ (1) Condor_Kirovez_002_d1_170116

Optimalizált technológia a „sárga óriásokhoz”

A FÁK államaiban a „sárga óriások” évtizedek óta az első számú traktorok a gazdaságokban és a szántóföldeken végzett különféle feladatokhoz. Az AMAZONE lehetőséget kínál arra, hogy a legmodernebb vetéstechnológiát a meglévő nagy teljesítményű és masszív traktorokkal üzemeltesse. A mérések azt mutatják, hogy a Condor 12 m-es géppel a K700A traktor effektív üzemanyag-fogyasztása 4 l/ha. Ez mindössze 1 l/ha-val több annál, mint amit egy modern import traktorral elérhetünk! A gazdálkodóknak így nem feltétlenül kell a nyakukba venniük az új vetéstechnológiához szükséges új traktor vásárlásával járó pénzügyi terhet.

További nformáció + Kevesebb információ -
Bordhydraulik – Für alle Fälle gerüstet (1) Kirovez_Aufsteckpumpe_001_d0_20131107

Fedélzeti hidraulika – Minden eshetőségre felkészülve

Hogy kis hidraulikus teljesítményű traktorokkal használva is kellően nagy legyen az olajnyomás és megfelelő mennyiségű olaj jusson a hidraulikus ventilátorba, az AMAZONE opcionális felszereltségként kialakított egy fedélzeti hidraulikarendszert, amely a vetőgépen elhelyezett olajtartállyal és külön hidraulikus szivattyúval működik. Az AMAZONE a legkülönfélébb traktorokhoz kínál felhelyezhető szivattyúkat, amelyekkel szinte minden traktorhoz rendelkezésre áll ez a megoldás.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.