Alexander Kutilin, OOO „Geja” (Zelinnij, Verk-Maruska, Altáj régió)

Alexander Kutilin, OOO „Geja“ (1) Alexander_Kutilin_Geja_d1_210201

„8000 hektáros vetőmagtermelő vállalatunk búzát, borsót, szóját, hajdinát, repcét, árpát, zabot és lencsét termeszt. E kultúrák vetéséhez 2009 óta kizárólag a Primera DMC gépeket használjuk. Ma már három ilyen gép az összes igényünket képes teljesen lefedni.

A szántást teljesen elhagytuk. Teljes területünkön sekély talajművelést és direktvetést vezettünk be. Mostanában az Altajszki régió több üzeme is a minimális talajművelésre és a direktvetésre átállva igyekszik növelni a terméshozamát, és ehhez az AMAZONE gépei kiválóan használhatók.

Az mi feltételeinkhez tökéletesen megfelel a Primera DMC vetőgép: Először is ez egy univerzális gép, amely attól függetlenül dolgozik, hogy vetés előtt minimális vagy hagyományos ekés talajművelés történt-e. Másodszor a vetőgép optimális magágyról gondoskodik. A minimális talajkárosítással és a vetőréteg víztartalmának megőrzésével járó pontos vetés optimális és egyenletes kelést biztosít. Harmadsorban a vetési mennyiség gyorsan beállítható, ami fontos a traktoros számára, és nagy területteljesítmény elérését teszi lehetővé: A Primera DMC géppel egy nap alatt 120 ha hajdinát, 90 ha borsót vagy 100 ha búzát tudunk elvetni. Ez 10 ha óránkénti átlagot jelent.

2019 óta a Primera DMC gépet a speciális folyékonyműtrágya-kocsival kombináljuk, amivel a folyékony műtrágyát a vetőmaggal együtt pontosan és biztonságosan tudjuk kijuttatni. Ez a kombináció kiválóan alkalmas a vetés és a kezdő folyékony műtrágyázás egyetlen menetben történő elvégzésére. Ezenkívül a Primera DMC vetőgépet saját műtrágyatartállyal és folyékonyműtrágya-kocsival kombinálva egyszerre juttatható ki folyékony műtrágya és granulált műtrágya.

Szeretném megemlíteni, hogy a Primera DMC vetőgépet igazán megéri használni a különböző növénykultúrákban: nálunk évek óta nő a terméshozam, pedig a talajviszonyok és az időjárási adottságok közel sem ideálisak a régiónkban.”

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.