Vetőmagtartály | Magadagoló | Csoroszlyák

Der Weg in eine neue Leistungsklasse (1) EDX_XPress_Illu_002_d1_100830

Az új teljesítményosztályba vezető út

Xpress magadagoló és vetőrendszer

  1. Központi vetőmagtartály
  2. Maglesodró egység
  3. Levegővezetés
  4. Műtrágyacsoroszlya műtrágya adagoló szalaggal
  5. Vetőcsoroszlya vágótárcsákkal
  6. Barázdaformázó belövő csatornával
  7. Magnyomókerék
  8. Nyomógörgő
  9. Belövőcső
  10. Magelosztó dob
  11. Támasztógörgő
  12. Fotocella
További nformáció + Kevesebb információ -

A kísérletek eredményei: Összehasonlításban az EDX technológia

A nagy számú vetéspróba során a 2010-es kukoricavetéskor különböző szemenkénti vetőgépeket hasonlítottak össze. A kísérletek célja az új EDX szemenkénti vetőgép vetési minőségének összehasonlítása volt más gyártók hagyományos gépeivel. Az eredmények az EDX technológia egyértelmű előnyét mutatták ki.


  1. Magtávolság a sorban
    A variációs együtthatót (VK) tekintve, ami a lehelyezési pontosság mértéke, az EDX kiemelkedően teljesít a hagyományos gépekkel összehasonlítva. 15 km/h munkasebességnél az EDX VK-értékei körülbelül ugyanolyan magasak, mint a hagyományos gépek értékei alacsonyabb munkasebességnél.
  2. Előírt helyek
    Minden munkasebességnél az EDX helyezte le a legtöbb magot az előírt helyre. Még 15 km/h sebességnél is jobb volt az EDX-gép pontossága, mint az összehasonlításban szereplő gépeké alacsonyabb sebességnél.
További nformáció + Kevesebb információ -
EDX-XPress-Illu_100727_internet_2_170_rdax_155x300.jpg

Így működik az Xpress-rendszer

A hagyományos beszívott levegős magadagolás helyett az EDX vetőgépnél az Xpress magadagoló és vetőrendszer kerül alkalmazásra. A magadagolás és a maglehelyezés el van különítve egymástól: Az aktív túlnyomásos rendszer a vetőmagot a magadagolón és a belövőcsövön keresztül szállítja a vetőbarázdába történő pontos lehelyezésig. Így akár 15 km/h munkasebesség is elérhető.

Az Amazone három növénykultúrához, a kukoricához, a napraforgóhoz és a repcéhez, alapvetően két-két magadagoló dobot ajánl, hogy a vetőmag eltérő tulajdonságaihoz (alak, átmérő stb.) alkalmazkodni tudjon, és hogy a magadagolás megfelelő legyen.

A magvak pontos, pneumatikus adagolása a géptől és a sortávolságtól függően egyidejűleg 6-16 sorba történik a központi magadagoló dobon keresztül. Ennek a dobnak a furatainál központosan és szinkronizáltan állítható maglesodró egységek találhatók a magadagoláshoz.

A szemenkénti szétválogatás után a vetőmagok tömlőkön át a térben elválasztott lehelyezési területre kerülnek, amelyet az úgynevezett Xpress felfogórendszer a magároknyitóval és a felfogógörgővel „lezár”. A barázdaformázó az előtte futó két vágótárcsa nyomvonala mentén derékszög keresztmetszetű barázdát húz. Az ez után következő felfogótárcsa alul és az oldalfalakon alakzáróan lezárja ezt a barázdát, így a magok még kedvezőtlen talajviszonyok esetén sem tudnak elgurulni, hanem megbízhatóan felfogja és a helyükre nyomja őket. Ez biztosítja az optimális vetési minőséget. Mivel a felfogótárcsa közvetlenül a barázdaformázó mögött van elhelyezve, a vetési minőség növekvő haladási sebesség esetén is állandó marad. Előnyt jelent a hagyományos szemenkénti vetőgépekhez képest az is, hogy a lehelyezési pontosság az Xpress fogórendszernél már nem függ a vetőcsoroszlyák kopottságától.

További nformáció + Kevesebb információ -

Pontosság a vetőmaglerakásnál

Minden Xpress vetőegység több elemből áll: Először egy V-alakban elhelyezett kettős tárcsapár átvágja a talaj felszínét és kidobja oldalra a növénymaradványokat. Ezután következik a barázdaformázó, amely kialakítja a barázdát és tömöríti az alját. A rendszer közvetlenül a barázdaformázó után lövi be a vetőmagot a barázdába, ahol azt a felfogótárcsa felfogja és benyomja. Végül az állítható Super-V-görgők betakarják a vetőbarázdát és összetömörítik a talajt a betakart barázda fölött.

További nformáció + Kevesebb információ -

Keményfém bevonatú műtrágyalerakó

A gép erősen koptató hatású körülmények közötti használathoz opcionálisan keményfém bevonatú műtrágyalerakókkal szállítható. A műtrágya- és vetőcsoroszlya közötti optimális távolság biztosításához opcionálisan egy mélységhatároló lánc áll rendelkezésre. Nagyon ragadós talajviszonyok esetén speciális sárkaparók (opcionális) gondoskodnak a támasztógörgők tisztaságáról.

További nformáció + Kevesebb információ -
Stellung des Furchenformers (1) EDX_S15.2_Detail_003_d2_100827

A magároknyitó állása

A magároknyitó állása, és ezzel a vetési mélység a forgatóorsóval egyedileg szabályozható. Így egyes csoroszlyák, pl. egy traktornyomban, mélyebbre állíthatók. A maximális vetési mélység 10 cm.

További nformáció + Kevesebb információ -
EDX_akt_201702_06.jpg

Vetőcsoroszlyánként két támasztógörgő

Mélységállítás orsóval. Vetőcsoroszlyánként két darab 500 mm átmérőjű, széles felfekvési felületének köszönhetően nyugodt járású támasztógörgő támasztja meg a komplett vetőegységet. A támasztógörgőkre ható nyomás ugyancsak központilag és hidraulikusan állítható be, és ezáltal a mindenkori talajviszonyokhoz igazítható. A maximális nyomás 200 kg/egység. Ez biztosítja a vetőegységek nyugodt futását és ennek megfelelően a pontos vetési mélységet. 

További nformáció + Kevesebb információ -

80 cm sortávolság? Nem probléma!

Dél-Franciaországban a kukorica szokásos sortávolsága 80 cm. Ilyen sortávolságra minden gép felszerelhető.

További nformáció + Kevesebb információ -
EDX_akt_201702_09.jpg

Nagy, központi vetőmagtartály

Gyorsabb feltöltés és kiürítés, gyors vetőmagcsere – a nagy központi vetőmagtartályok kényelmesen elérhetők és gyorsan feltölthetők. Ez tovább növeli a hatékonyságot. A tartályok ezen kívül olyan nagyok, hogy Ön most akár több hektárnyi területet is bevethet megszakítás nélkül.

További nformáció + Kevesebb információ -
Düngerbehälter mit großem Volumen (1) EDX_S18.2_Detail_009_d2_100827

Nagy térfogatú műtrágyatartály

A műtrágyatartályok akár 4600 l-nyi, nagy befogadóképességet (EDX 9000-TC) nyújtanak. Így a műtrágya utántöltéséhez szükséges leállási idők, ill. a menetidők műtrágya tárolási helyéig minimumra csökkentek. A műtrágyát minden gépnél egy adagolóhenger adagolja a tartály aljánál és egy pneumatikus rendszer továbbítja egy, ill. két elosztófejjel a műtrágyacsoroszlyákhoz.

További nformáció + Kevesebb információ -
Abdrehen in kürzester Zeit (1) KuG_Server-Aktuelle Arbeiten-Amazone 201030682-gel. Daten-19.10.2020-EDX_MI7757_de-neutral_0620-Links-EDX_S18.3_Detail_010_d2_100827

Leforgatás a legrövidebb idő alatt

Az AMATRON 3-kezelőterminál segítségével a pontos műtrágyamennyiség kiszórásához szükséges leforgatási próbák könnyen elvégezhetők.

További nformáció + Kevesebb információ -
EDX_akt_201702_11.jpg

A maglesodrók gyors központi állítása

Az adagolódob maglesodróinak beállítása már nem külön soronként történik, hanem – a központi magelosztó doboknak köszönhetően – minden sornál egyidejűleg.

Menet közben is lehetőség van a maglesodrók állítására az AMATRON 3 kezelőterminál +/- billentyűin keresztül. Így a mindenkori vetőmag minőségéhez való igazítás nagyon gyorsan és központilag realizálható.

További nformáció + Kevesebb információ -
AMATRON_3

Központi csoroszlyanyomás-állítás

Alapfelszereltségben a műtrágya- vagy vetőcsoroszlyák központi állítását két különálló, hidraulikus rendszer végzi. Önnek csak a megfelelő szelepcsavarokat kell a gépen beállítania.

A vetőcsoroszlya és a műtrágyacsoroszlya optimális beállítása opcionálisan egymástól függetlenül is elvégezhető a vezetőfülkéből az AMATRON 3 készüléken keresztül, elektromos állítómotorok segítségével.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.