Egyebek

Eróziós kataszter előkészítés

Az eróziós katasztert 2010.07.01.-én az egész EU-ban bevezetették, azóta a soros művelésű növények, mint a kukorica vetése CCWasser2 veszélyeztetettségi osztályú vízerózióval veszélyeztetett területeken csak 45 cm-nél kisebb sortávolsággal engedélyezett, ha vetés előtt szántásos talajművelésre is szükség van. Az EDX szemenkénti vetőgép program erre is kínál Önnek megfelelő megoldásokat.

További nformáció + Kevesebb információ -

A téma a keskeny sortávolság

A kukorica 75 cm sortávolság alatti sűrű soros vetése esetén a növények bizonyos körülmények között fiatal fázisukban jobban tudnak fejlődni. Repce esetén is beszélhetünk szemenkénti vetési eljárásnál 37,5 vagy 44,9 cm (45 cm) sortávolságról. Az AMAZONE erre is kínál megoldásokat.

További nformáció + Kevesebb információ -
Traktorspurlockerer (1) EDX_Traktorspurlockerer_001_d2_20170127

Traktornyom-lazító

Nehéz talajokon célszerű traktornyom-lazítót használni, hogy fellazuljanak az abroncsok mögött keményre járt nyomok. A traktornyom-lazító értékes anyagokból készül rugós fogai húzórugóval vannak felszerelve. Az ekevas vagy a keskeny kapa az anyagának megválasztásával rugalmasan alkalmazható.

További nformáció + Kevesebb információ -
Sämaschinen-Spurlockerer (1) Cataya-3000_d0_kw_3213_d2_170124

Vetőgép-nyomlazító

Tömörödésre hajlamos talajokon történő alkalmazáskor célszerű az opcionális vetőgép-nyomlazítók használata. Ezek fellazítják a letaposott nyomokat a vetőgép gumiabroncsai mögött. A nyomlazítók helyzete vízszintes és függőleges irányban egyaránt állítható. Talajtípustól és a gép alkalmazási körülményeitől függően a nyomlazító különböző lazítószerszámokkal szerelhető fel. A túlterhelés elleni védelem egyenletes kioldási erőt biztosít minden pozícióban.


  1. Keskeny kapa
  2. Szív alakú csoroszlya
  3. Szárnyas csoroszlya
További nformáció + Kevesebb információ -

Fedélzeti hidraulika

Az EDX 6000-TC esetében a ventilátormeghajtás lecsatolható a vontató vezérlőkészülékéről, és egy tengelycsonk meghajtásos fedélzeti hidraulikán keresztül is meghajtható. Ez akkor lehet érdekes, ha a traktorhidraulika teljesítménye túl kicsi a gép biztonságos ellátásához.

További nformáció + Kevesebb információ -

Vario-hajtómű távvezérlés

A Vario-hajtómű távvezérlésével EDX 9000-TC vetőgép esetén lehetősége van a műtrágyamennyiség elektronikus beállítására az AMATRON 3 készüléken keresztül anélkül, hogy kiszállna a traktorból.

További nformáció + Kevesebb információ -

Mérlegrendszer az EDX 6000-TC vetőgépen

Az EDX 6000-TC mérlegrendszere a műtrágyatartályban aktuálisan visszamaradó mennyiség kijelzésére, és a szántóföldre kiszórt tényleges mennyiség ellenőrzésére szolgál. A műtrágyamennyiségek egyszerűbb dokumentálása és elszámolása érdekében opcionálisan nyomtató is telepíthető a traktor vezetőfülkéjébe.

További nformáció + Kevesebb információ -
Transportbox (1) EDX_dosiertbox_001_d2_121105

Szállítódoboz

Szállítódoboz további adagolódobokhoz

További nformáció + Kevesebb információ -

A gyakorlati szakemberek véleménye


So urteilt die Praxis (1) EDX_S11.1_Joerg_Dreessen
Jörg Dreeßen, Jörg Dreeßen bérvállalkozás, Bargenstedt/Németország
EDX 6000-TC gyakorlati tapasztalatok

Jörg Dreeßen bérvállalkozó rendkívül elégedett az EDX gépével. Olyan területszerkezeteknél, amelyet főleg 5 ha átlagterületű szögletes és ék alakú parcellák alkotnak, az EDX 6000-TC egy 200 lóerős traktor mögött akár 4 ha óránkénti teljesítményre is képes. „A teljesítménynövekedés az egyik dolog, az alacsonyabb traktor- és személyi költségek a másik. Csupán abból adódóan, hogy a nagyobb sebesség révén több területet vetünk be, ez a gép rendkívül nagy előrelépés.”

A bérvállalkozó további, a teljesítmény növelésében fontos szerepet játszó dolgokat is megnevez: „Már csak egy vetőmagtartályt kell feltölteni. A műtrágya feltöltése is sokat egyszerűsödött. A műtrágyamennyiség leforgatása gyorsabb és mindenekelőtt pontosabb. A lehelyezési pontosság és a maglesodró beállításának ellenőrzése most a monitor és a billentyűzet segítségével is elintézhető.”




So urteilt die Praxis (2) EDX_S13.3_Ulf_Wrase
Ulf Wrase, Osterhuber Agrar GmbH
Osterhuber Agrar GmbH, Wilhelmsburg, Németország

Az Osterhuber Agrar GmbH-nál a 2010-es kukorica vetési idényben, amely csak 10 napig tartott, két EDX 9000-TC egyenként 1.100 ha területet vetett be. Ez – kétrétegű üzemben – naponta több, mint 100 hektárt jelent gépenként. Az óránkénti teljesítmények csúcsa elérte a 6,7 ha értéket. Ulf Wrase, a növénytermesztési ágazat vezetője: „Amit az előző években 5, 9 m munkaszélességű géppel végeztünk el, ebben az évben 2,5 géppel teljesítettük. És nem voltunk lassabbak. Sikerült egy embert megspórolnunk és megspóroltuk a bérvállalkozók munkáját is, akik az előző években támogattak minket. Ezek már óriási megtakarítást jelentenek!”




So urteilt die Praxis (3) EDX_S13.1_Wilfried_Foerster
Wilfried Förster, Gebrüder Groß bérvállalkozás
Gebrüder Groß bérvállalkozás, Löningen/Németország

A Groß testvérek bérvállalkozásában 2010-ben két EDX 9000-TC gépet állítottak üzembe. Bár Oldenburger Münsterlandban a területek viszonylag kicsik, a területi teljesítmények, minden mellékidővel együtt, mint az átállások és feltöltések, elérték az 5 ha/órát, a napi teljesítmények pedig az 50 - 80 hektárt gépenként. Az idényteljesítmény kb. 1.000 ha volt gépenként, ez pedig több, mint kétszer akkora, mint amit a hagyományos technikával elértek. „Több mint kétszer annyi területet vetünk be, de már csak egy gép, egy traktor és egy gépkezelő szükséges” – vélekedik Wilfried Förster a Gebr. Groß bérvállalkozástól.




So urteilt die Praxis (4) EDX_S13.2_Landwirt_Leroux
Leroux gazda „Scea du Trounquet”
„Scea du Trounquet“ családi gazdaság, Délnyugat-Franciaország

„Az EDX 9000-TC géppel 13 km/h átlagsebesség mellett, 200 LE teljesítményű traktor mögé kapcsolva, óránként akár 9 hektárra tudtuk duplázni a területteljesítményünket,” – mondja Leroux gazda. Az EDX két éves használat során egyértelműen bizonyította neki, hogy többé nem kell lassan haladni a vetőmag pontos lehelyezéséhez. Kétszer akkora területi teljesítmények, az üresjárati idők csökkentése azonos vetési minőség mellett – ezzel Leroux mezőgazda rendkívül elégedett.






So urteilt die Praxis (5) EDX_Praxisbericht_S.Anatoljewitch_CMS
«Partner» GmbH Kozhanov Szergej Anatoljevics
«Partner» GmbH vállalkozás – Kozhanov Sergey Anatoljewitch, Oroszország

A növénytermesztésre és állattenyésztésre szakosodott vállalkozás 21 000 ha szántóterületet művel, amelyből 50% búza, 25% pedig napraforgó, kukorica, borsó és takarmánynövények. A vállalkozás két EDX 9000-TC szemenkénti vetőgépet üzemeltet. „Jól szervezett munkafolyamatok esetén a vetőgép napi teljesítménye eléri a 200 ha-t, például szezononként 3.000 ha feletti napraforgó területet vet el. Más gépekkel szemben a legfontosabb előnyök egyike egyértelműen a rövidebb feltöltési idő. A hagyományos szemenkénti vetőgépeknél ez túl sokáig tart, az EDX esetében azonban csak három feltöltés szükséges műszakonként. Minden zseniálisan egyszerű. Kis létszámú munkaerő mellett is kiváló marad a munkaminőség. Az EDX szemenkénti vetőgép esetén legfontosabb szempont az egyenletes kelés a táblán. Ez természetesen megkönnyíti a betakarítást.“





So urteilt die Praxis (6) EDX_Praxisbericht_A.Sajzew
Anatolij Sajzew, Sajzew
Sajzew vállalkozás, Anatolij Sajzew, Oroszország

Jelenleg a Sajzew vállalkozás búzát, kukoricát és borsót termeszt. 2011 óta üzemel a vállalkozás területén az EDX 9000 TC, „Naponta kb. 250 ha területet vet be, azonban sok függ a gépkezelőtől. A beállítás nagyon egyszerű, ennek ellenére nem mondhatunk le a szervizoktatásról“. Anatolij szerint az EDX előnyei közé tartozik a vetés minősége, a vetőmaglerakás és a kis számú feltöltési folyamat.„Nagyon meg vagyok elégedve a vetőgéppel, és másoknak is ajánlani fogom. Nem volt probléma“- mondja Anatolij.


















További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.