A gyakorlati szakemberek véleménye


So urteilt die Praxis (1) EDX_S11.1_Joerg_Dreessen
Jörg Dreeßen, Jörg Dreeßen bérvállalkozás, Bargenstedt/Németország
EDX 6000-TC gyakorlati tapasztalatok

Jörg Dreeßen bérvállalkozó rendkívül elégedett az EDX gépével. Olyan területszerkezeteknél, amelyet főleg 5 ha átlagterületű szögletes és ék alakú parcellák alkotnak, az EDX 6000-TC egy 200 lóerős traktor mögött akár 4 ha óránkénti teljesítményre is képes. „A teljesítménynövekedés az egyik dolog, az alacsonyabb traktor- és személyi költségek a másik. Csupán abból adódóan, hogy a nagyobb sebesség révén több területet vetünk be, ez a gép rendkívül nagy előrelépés.”

A bérvállalkozó további, a teljesítmény növelésében fontos szerepet játszó dolgokat is megnevez: „Már csak egy vetőmagtartályt kell feltölteni. A műtrágya feltöltése is sokat egyszerűsödött. A műtrágyamennyiség leforgatása gyorsabb és mindenekelőtt pontosabb. A lehelyezési pontosság és a maglesodró beállításának ellenőrzése most a monitor és a billentyűzet segítségével is elintézhető.”




So urteilt die Praxis (2) EDX_S13.3_Ulf_Wrase
Ulf Wrase, Osterhuber Agrar GmbH
Osterhuber Agrar GmbH, Wilhelmsburg, Németország

Az Osterhuber Agrar GmbH-nál a 2010-es kukorica vetési idényben, amely csak 10 napig tartott, két EDX 9000-TC egyenként 1.100 ha területet vetett be. Ez – kétrétegű üzemben – naponta több, mint 100 hektárt jelent gépenként. Az óránkénti teljesítmények csúcsa elérte a 6,7 ha értéket. Ulf Wrase, a növénytermesztési ágazat vezetője: „Amit az előző években 5, 9 m munkaszélességű géppel végeztünk el, ebben az évben 2,5 géppel teljesítettük. És nem voltunk lassabbak. Sikerült egy embert megspórolnunk és megspóroltuk a bérvállalkozók munkáját is, akik az előző években támogattak minket. Ezek már óriási megtakarítást jelentenek!”




So urteilt die Praxis (3) EDX_S13.1_Wilfried_Foerster
Wilfried Förster, Gebrüder Groß bérvállalkozás
Gebrüder Groß bérvállalkozás, Löningen/Németország

A Groß testvérek bérvállalkozásában 2010-ben két EDX 9000-TC gépet állítottak üzembe. Bár Oldenburger Münsterlandban a területek viszonylag kicsik, a területi teljesítmények, minden mellékidővel együtt, mint az átállások és feltöltések, elérték az 5 ha/órát, a napi teljesítmények pedig az 50 - 80 hektárt gépenként. Az idényteljesítmény kb. 1.000 ha volt gépenként, ez pedig több, mint kétszer akkora, mint amit a hagyományos technikával elértek. „Több mint kétszer annyi területet vetünk be, de már csak egy gép, egy traktor és egy gépkezelő szükséges” – vélekedik Wilfried Förster a Gebr. Groß bérvállalkozástól.




So urteilt die Praxis (4) EDX_S13.2_Landwirt_Leroux
Leroux gazda „Scea du Trounquet”
„Scea du Trounquet“ családi gazdaság, Délnyugat-Franciaország

„Az EDX 9000-TC géppel 13 km/h átlagsebesség mellett, 200 LE teljesítményű traktor mögé kapcsolva, óránként akár 9 hektárra tudtuk duplázni a területteljesítményünket,” – mondja Leroux gazda. Az EDX két éves használat során egyértelműen bizonyította neki, hogy többé nem kell lassan haladni a vetőmag pontos lehelyezéséhez. Kétszer akkora területi teljesítmények, az üresjárati idők csökkentése azonos vetési minőség mellett – ezzel Leroux mezőgazda rendkívül elégedett.






So urteilt die Praxis (5) EDX_Praxisbericht_S.Anatoljewitch_CMS
«Partner» GmbH Kozhanov Szergej Anatoljevics
«Partner» GmbH vállalkozás – Kozhanov Sergey Anatoljewitch, Oroszország

A növénytermesztésre és állattenyésztésre szakosodott vállalkozás 21 000 ha szántóterületet művel, amelyből 50% búza, 25% pedig napraforgó, kukorica, borsó és takarmánynövények. A vállalkozás két EDX 9000-TC szemenkénti vetőgépet üzemeltet. „Jól szervezett munkafolyamatok esetén a vetőgép napi teljesítménye eléri a 200 ha-t, például szezononként 3.000 ha feletti napraforgó területet vet el. Más gépekkel szemben a legfontosabb előnyök egyike egyértelműen a rövidebb feltöltési idő. A hagyományos szemenkénti vetőgépeknél ez túl sokáig tart, az EDX esetében azonban csak három feltöltés szükséges műszakonként. Minden zseniálisan egyszerű. Kis létszámú munkaerő mellett is kiváló marad a munkaminőség. Az EDX szemenkénti vetőgép esetén legfontosabb szempont az egyenletes kelés a táblán. Ez természetesen megkönnyíti a betakarítást.“





So urteilt die Praxis (6) EDX_Praxisbericht_A.Sajzew
Anatolij Sajzew, Sajzew
Sajzew vállalkozás, Anatolij Sajzew, Oroszország

Jelenleg a Sajzew vállalkozás búzát, kukoricát és borsót termeszt. 2011 óta üzemel a vállalkozás területén az EDX 9000 TC, „Naponta kb. 250 ha területet vet be, azonban sok függ a gépkezelőtől. A beállítás nagyon egyszerű, ennek ellenére nem mondhatunk le a szervizoktatásról“. Anatolij szerint az EDX előnyei közé tartozik a vetés minősége, a vetőmaglerakás és a kis számú feltöltési folyamat.„Nagyon meg vagyok elégedve a vetőgéppel, és másoknak is ajánlani fogom. Nem volt probléma“- mondja Anatolij.


















Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.