Precea függesztett és ráépíthető szemenkénti vetőgép

Gyors, precíz, könnyen kezelhető

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_P4245858_d1_190815
Precea szemenkénti vetőgép Gyors, precíz, felhasználóbarát

Az Agritechnica kiállításon az AMAZONE bemutatja az új Precea szemenkénti vetőgépet. Első lépésben a merev Precea 3000, valamint a teleszkópos Precea 4500-2 kerül bemutatásra. További fényponként az AMAZONE mostantól a Precea 3000-A ráépített szemenkénti vetőgépet is kínálja a QuickLink interfészhez. A Precea szíve az új magadagoló, mely az ED és az EDX pozitív tulajdonságait kombinálja. Így nagy, akár 15 km/h menetsebesség mellett is nagyon pontos magelosztás érhető el.

A precíz magadagoló

Az adagolás a Precea-val túlnyomással történik. A vetőmagot és a teljes adagolást a ventilátor túlnyomással látja el. A vetőmag a vetőmagtartályból a magadagoló tárcsa elé csúszik. A magadagoló tárcsa légmentesen tömíti az adagolót. A kukoricamagok a magadagoló tárcsa forgásakor átnyomódnak a tárcsa furatain, és együtt haladnak tovább. A további forgáskor a lenyomott kukoricamagok áthaladnak a három maglesodró mentén. Ha több mag kerülne egy furatba, akkor a fölösleges magok lesodródnak, így nem alakulnak ki duplicitások. A maglesodró opcionálisan a traktor vezetőfülkéjében levő terminál segítségével is beállítható. Miután a kukoricamagok a maglesodróknál válogatásra kerültek, tovább szállítódnak egy rövid magvezető csövön keresztül. Amint a magok elérik a magvezető csövet, a magadagoló tárcsára gyakorolt nyomás megszakad, és a mag belövődik a magvezető csőbe. A magvezető cső fölött egy optikai jeladó található. Ez felügyeli a magadagolót, és a traktor terminálján kijelzi a hiányokat és dupla vetéseket.

Az adagolás további optimalizálása és automatizálása érdekében a Precea fel van szerelve a SmartControl automatikus maglesodró-beállítással. Itt az optikai jeladó minden sorban felismeri a hiányokat és dupla vetéseket és a maglesodrót ennek megfelelően állítja be. Ez tehermentesíti a járművezetőt, megakadályozza a véletlen hiányok és dupla vetések kialakulását, és a magoknak a tárcsán való rendkívül precíz eloszlását eredményezi. A magárok nyitó tiszta barázdát vág a talajba. A kukoricamagok belövődnek a barázdába, a magnyomókerék pedig biztosan elhelyezi azokat. Ez megakadályozza a vetőmag elgördülését, és a vetőmag-kukorica optimálisan csatlakozik a talajhoz és a vízhez.

Különlegességnek számít a túlnyomásos adagoló tömítése. A magadagoló tárcsa szorosan a nyomáskamrán fekszik. A nyomáskamra a magadagoló tárcsával együtt forog, így megelőzhető a tárcsa súrlódása a nyomáskamra tömítésénél. Ezáltal a Precea-nál csak rendkívül kis mértékű forgatónyomatékok jelentkeznek, így az elektromos meghajtással kombinálva a gép nem igényel önálló áramellátást. Ez a mechanikus hajtással együtt is egészen új lehetőségeket kínál a nagy sebességek és a pontosság tekintetében.

A magadagoló meghajtásának új lehetőségei

A merev Precea 3000 és a teleszkópos Precea 4500-2 magadagolója opcionálisan mechanikus vagy elektromos úton hajtható meg. A ráépített Precea 3000-A szemenkénti vetőgép csak elektromos meghajtással érhető el.

Precea Special szemenkénti vetőgép

SpeedShaft mechanikus meghajtás a könnyű járású túlnyomásos válogatóval kombinálva már belépő szinten is lehetővé teszi akár a 12 km/h menetsebességek elérését, a hosszirányú elosztást érintő kompromisszumok nélkül. Az AMAZONE ezzel először kombinál egy nagy sebességű magadagolót mechanikus hajtással. A hajtás az ún. Flex-tengellyel történik. Míg egy lánchajtás nagy haladási sebességnél hajlamos a gerjedésre, ami negatívan befolyásolja a hosszirányú eloszlást, a Flex-tengely nagy menetsebességeknél is nagyon nyugodtan jár. A meghajtás ráadásul kevés karbantartást igényel, mivel az összes komponens élettartam-kenéssel rendelkezik, és a SpeedShaft-hajtás ezen kívül alacsony kopású is. Ennek az innovatív, mechanikus hajtásnak köszönhetően akár 15 és 25% közti teljesítménynövelés is elérhető a szegmens más hasonló rendszereivel összehasonlítva.

Precea Super szemenkénti vetőgép

Az ElectricDrive elektromos hajtás esetében minden túlnyomásos válogató külön villanymotorral van meghajtva. A kívánt vetőmagmennyiség így nagyon kényelmesen beállítható a terminálon keresztül. A vetőmagmennyiség alternatív módon alkalmazási térképek segítségével részfelület-specifikusan is beállítható. Ezen kívül nagyon egyszerűen megvalósítható az egyes sorok lekapcsolása művelőutak létrehozásához vagy az ék alakú területeken és ferdén futó fordulókban való precíz lekapcsoláshoz és bekapcsoláshoz. Az elektromos meghajtás egyúttal lehetővé teszi a vetőmagmennyiség individuális növelését az egyes szélső sorokban vagy a művelőút melletti sorokban. Az elektromos meghajtással kombinálva a Precea akár 15 km/h menetsebesség elérésére is képes.

PreTec mulcsvető csoroszlya

A PreTeC mulcsvető csoroszlya max. 220 kg csoroszlyanyomással rendelkezik mechanikus csoroszlyanyomás esetén, ill. 400 kg csoroszlyanyomással hidraulikus csoroszlyanyomás esetén. Ez nyugodt járást és egyenletes kelést biztosít a legkeményebb talajviszonyok esetén is. A csoroszlya mind a szántás utáni vetésnél, mind pedig mulcsvetésnél és direktvetésnél is használható. A teljes mulcsvető csoroszlyát 2 nagy támasztógörgő vezeti biztonságosan. A talaj megnyitása egy magárok nyitóval ellátott kéttárcsás egységgel történik. Miután a magnyomó kerék a talajban rögzítette a vetőmagot, a V” elrendezésű tömörítőkerekek megkezdik a barázda bezárását.

A csoroszlyaegység gyorsan és szerszám nélkül a mindenkori viszonyokhoz igazítható. A vetési mélység egy állítóskálával individuálisan állítható. Ezáltal a magnyomókerék tehermentesítődik. A csoroszlyanyomás vagy mechanikusan, rugóval kerül beállításra minden csoroszlyaegységhez vagy alternatívaként hidraulikusan, a traktor vezetőfülkéjéből módosítható. A V-tömörítőkerekek nyomása és nyílásszöge ugyancsak egyszerű és szerszám nélkül állítható be.

A teljes csoroszlyaegység jól hozzáférhető. A jól tömített és karbantartást nem igénylő csapágyak és perselyek révén a karbantartási szükséglet nagyon alacsony. Ezen kívül a magvezető cső egyszerűen kiemelhető és megtisztítható.

További szerszámok a PreTeC csoroszlyához

Talajviszonyoktól és előveteménytől függően szükséges lehet a csoroszlyára további szerszámok felszerelése. Az AMAZONE rögterelőt és csillagkerekes tisztítót kínál előszárszámként. A rögterelők feladata a nagyobb rögök vagy kövek eltávolítása a vetési felületről. A csillagkerekes tisztítók eltávolítják a tarlót vagy az egyéb növénymaradványokat a vetési sorból. Mindkettő szerszám lehetővé teszi a munkamélység individuális beállítását.

A vetőmagtartály

A vetőmagtartályok térfogata 55 l. A nyomótartályok egy kézzel nyithatók és gumitömítés védi azokat a por bejutása ellen. Ezen kívül az egyik tartályfedélben egy csúszda található a maradék vetőmag eltávolításához. A vetőmagtartály és a magadagoló aggregát gyorsan és szerszám nélkül kiüríthető. A szállítási terjedelem részét képező vetőmagcsúszda a magadagoló mindkét oldaláról felszerelhető. A vetőmagtartály felszerelhető egy töltésszint-érzékelővel is, hogy a járművezető időben tájékozódni tudjon az alacsony vetőmag-szintről.

Műtrágyatartály
A Precea szemenkénti vetőgép kombinálható a DoubleShoot-eljárásos gyökér alatti műtrágyázással. Ha a Preceát felszerelték ezzel a műtrágyaszórási technológiával, akkor a gép típusjelölése egy „CC” rövidítést is tartalmaz, pl. Precea 4500-2CC. A termék típusától és felszereltségétől függően 950 vagy 1250 liter nagyságú műtrágyatartály szerelhető fel. 225 mm széles és 70 mm mély nagy tartálynyílásával a szállítócsigás töltés ugyanúgy kényelmesen elvégezhető, mint a homlokrakodó segítségével. Ezen kívül a töltésnél a műtrágyatartály hátsó részén található nagy ellenőrző ablakok is segítenek. A felgördülő takaróponyva védi a műtrágyát a por bejutásától, a kétcsúcsú tartályformának köszönhetően pedig kevesebb anyag marad a tartályban, és biztosított a tiszta műtrágya-adagolás. Ezen kívül a töltöttségi szint a megfelelő érzékelőkkel is ellenőrizhető.

Kényelmes Precis műtrágya-adagoló rendszer

A szemenkénti vetőgép műtrágya-adagolása a SmartCenteren a Precis adagolórendszer segítségével történik. Az elektromos adagolóhajtás a szériában szerelt keverőszerkezettel magas fokú kezelési komfortot és rövidebb felszerelési időket biztosít, mindezt nagyobb területteljesítmény mellett. Ebben a kombinációban a műtrágya mennyisége egyszerűen módosítható a terminálon keresztül, ill. automatikusan, alkalmazási térképek segítségével. A kalibrálás a kezelő terminálon vagy a TwinTerminal segítségével történik közvetlenül a gépen. A műtrágya-adagolás alternatív módon mechanikusan is beállítható, ill. mechanikus meghajtással is megvalósítható.

A műtrágya minden sorban individuálisan kerül adagolásra, szállítását a mélységben beállítható FerTec Twin kéttárcsás műtrágya csoroszlyához pedig aktív légáramlás biztosítja. Ezáltal megelőzhetők az eldugulások, és biztosított a műtrágya folyamatos szállítása.

Gépvezérlés minden igényre

Az elektromos meghajtású Precea kezelése és felügyelete ISOBUS-on keresztül végezhető. Az ISOBUS-változatban az összes AMAZONE ISOBUS terminál (AmaTron 4 és AmaPad 2), valamint az összes többi piacon elterjedt terminál alkalmas a gépvezérlésre. Az áttekinthető AMAZONE ISOBUS szoftver felhasználóbarát szimbólum-gombok és kapcsolófelületek segítségével vezérelhető. Az érintés-optimalizált kezelés egyszerűsíti a felhasználó számára a tájékozódást a szoftverben. A szabadon kiosztható kapcsolófelületek és állapotkijelzés révén a kezelőfelület minden járművezető számára individuálisan beállítható. A terminálon keresztül így rendkívül egyszerűen elvégezhető a műtrágya-adagolás és a magadagolás felügyelete és beállítása. A terminálon kijelzésre kerülnek az egyes paraméterek, pl. a szükséges vetések, a dupla vetések és a hibahelyek.

A magadagoló felügyelete a gépspecifikus AmaCheck terminállal lehetővé teszi az egyébként teljesen mechanikus Precea esetén is a magadagolás biztonságos felügyeletét.

A Precea 4500-2 és 4500-2CC különböző keretváltozatai

A Precea 4500-2 és 4500-2CC teleszkópos keretre van felszerelve. A magadagoló aggregátok ezen a speciális tartóvázon vannak rögzítve. Az ügyfél választhat az egyszerűen teleszkópos, kétszeresen teleszkópos és egy változtathatóan teleszkópos keret között. Az egyszerűen és a kétszeresen teleszkópos keret esetében az aggregátok fix sortávolságban vannak felszerelve, így pl. a Precea 4500-2 változat 6 aggregátja a kukorica vetéséhez 75 cm fix sortávolságban vannak felszerelve. A Precea eserében 45 cm és 80 cm közti sortávolságok érhetők el. Míg az egyszeresen teleszkópos keret 3 m-nél nagyobb szállítási szélességgel rendelkezik, a kétszeresen teleszkópos keret szállítási szélessége csak 3 m. Amennyiben a gépnek két különböző sortávolságot kell teljesítenie, akkor erre az esetre a változtathatóan teleszkópos keret áll rendelkezésre.

A Precea így 6 sorban a répa vetéséhez 45 cm, a kukorica vetéséhez pedig 75 cm szélességben használható.

A teleszkópos váz egyedülálló csapágykialakítása minimalizálja a kopást és a felületi nyomokat.

A QuickLink gyorscsatlakozó rendszer a Precea 3000-ACC ráépített szemenkénti vetőgéphez

A QuickLink gyorscsatlakozó rendszer segítségével a Precea 3000-ACC az AMAZONE talajművelő gépeivel kombinálható. A Precea így felszerelhető egy KX vagy KG forgó lazítóra, és a kukorica vetése egy munkamenetben végezhető el a magágykészítéssel. A QuickLink gyorscsatlakozó rendszernek köszönhetően a Precea gyorsan és szerszám nélkül leválasztható a talajművelő berendezésről. Mivel az AMAZONE gabonavetési technika is a QuickLink gyorscsatlakozó rendszerrel rendelkezik, ugyanazon talajművelés a gabonavetési technikával is kombinálható.

Micro mikrogranulátum-szóró

Az új Precea szemenkénti vetőgép bevezetésével az AMAZONE egy új mikrogranulátum-szórót is kifejlesztett. A különálló adagolóegységgel rendelkező 17 l tartály különböző anyagok precíz adagolását teszi lehetővé. A Micro mikrogranulátum-szóró pl. mikrotápanyagok, rovarölők és csigaölő stb. kihordására szolgál. Az AMAZONE 3 különböző adagolóhengert kínál különböző anyagokhoz. A granulátumok különböző pozíciókon keresztül juttathatók ki. A mikrogranulátum közvetlenül a vetéssorban, a válogatott vetőmaggal együtt kerül kiszórásra. A mikrogranulátum lehelyezésének további lehetőségét biztosítja a diffúzor, mely a granulátumot a zárt barázda fölött szórja ki.

A csoroszlya egyidejűleg több leadási ponttal is felszerelhető.

Az új mikrogranulátum-szóró minden egyes vetéssorban beépítésre kerül. A decentrális Micro mikrogranulátum-szóróval az egyes sorok a vetéssel együtt lekapcsolhatók, így a földterületek csúcsaiban mikrotápanyagok takaríthatók meg. Lehetőség van mennyiségvezérlésre is alkalmazási térképek segítségével.

A mikrogranulátum-szóró kezelése a Precea ISOBUS-vezérlésén keresztül történik.

A mikrogranulátum-szóró kielégíti a legmagasabb igényeket is a pontosság vonatkozásában, és a legkisebb mennyiségeket is pontosan adagolja.

Precea 3000

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Precea 4500-2C Super

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.