Új termékek az Agritechnica 2023 vásáron

Ötletek a jövő mezőgazdaságához

A megfelelő választás mindenkinek!

AGRITECHNICA: 9-es csarnok | C30-as stand
Díjnyertes innovációinkkal és új termékeinkkel kapcsolatban minden információt megtalál itt.

Az Agritechnicán, a világ vezető mezőgazdasági technológiai szakvásárán az AMAZONE ismét bemutatja legújabb termékeit. Az „IDEAS FOR OUR FUTURE” mottó jegyében világszerte szembenézünk az élelmiszer-termesztés kihívásaival. Az „intelligens növénytermesztés” specialistájaként már több mint 140 éve meggyőző eredményeket mutatunk fel, és a jövőben is meg fogunk felelni minden igénynek. A jó ötletek és a bátorság a termékekben is megmutatkozik, így már most is döntően hozzájárulnak a fenntartható élelmiszer-termeléshez. 

Talajművelés: Tyrok 400 Onland félig függesztett váltva-forgató eke

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Mostantól kezdve tarlón járó szántáshoz is elérhető a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató eke. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz.

Vetés: Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép
Az új kombinált vetőgép a nagygazdaságok és a bérvállalkozók számára készült 9 m munkaszélességgel és 16,6 cm sortávolsággal. Ez a vetőgép feltűnő kialakításával azonnal felhívja magára a figyelmet. Ehhez nagyrészt a nagy vetőmagtartály és a jellegzetes elosztófej járul hozzá. A mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásaira válaszul tervezett gép precíz, rugalmas és hatékony működésű. Amivel könnyen képes alkalmazkodni a különböző szántóföldi gazdálkodási koncepciókhoz, ajtót nyit a jövő szántóföldi gazdálkodása felé.

Szemenkénti vetés: Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal
Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal

A szemenkénti vetéstechnika kínálata a 9 és 12 m munkaszélességű, vontatott Precea vetőgépekkel bővül. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű nyomás alatt lévő adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmagellátó rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít.

Műtrágyaszórás: ZG-TX – Kompromisszumok nélküli kombinált szóró 

YT-Thumb-Kombistreuer-ZG-TX

Az új ZG-TX új mércét állít fel a kombinált szórógépek szegmensében. A TS szórószerkezet és az újonnan kifejlesztett mészszóró közötti egyszerű átalakítással mind az ásványi trágya, mind a földnedves mész pontosan kiszórható egyetlen géppel. A ZG-TX így egyesíti a TS szórószerkezet és a tárcsába integrált AutoTS előnyeit a legjobb határszórási eredmények elérése érdekében, maximális hatékonysággal a mészkijuttatási alkalmazásokban. Az egyszerű Special vázzal és a megerősített Super vázzal az AMAZONE mindenki számára megfelelő gépet kínál.

Növényvédelem: Pantera 7004 önjáró szántóföldi permetezőgép 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

A Pantera 7004 egy új terméktípus az önjáró permetezőgépek szegmensében. Az új gép kiemelkedő jellemzői a nagy tartálykapacitás és az új fejlesztésű alváz. A Pantera 7004 a nagy erőt kiváló menettulajdonságokkal ötvözi, és ideális a nagy gazdaságok és bérvállalkozók számára, akik a legmagasabb szintű hatékonyságot és kényelmet igénylik.

SCHMOTZER Hacktechnik: VR 2 lineáris csúszókeret 

Minden növénykultúrához a megfelelő sorközművelő kultivátort.
A különböző paralelogramma-szerkezetek és szerszámok nagy választékával a SCHMOTZER kínálatában minden növénykultúrához megtalálható a megfelelő sorközművelő kultivátor.

A VR2 lineáris csúszókeret igazi erőssége a kompakt kialakítás, ami különösen a nehéz körülmények között végzett kultiválás során érzékelhető. A keret lenyűgöző, összesen 600 mm-es eltolási úttal rendelkezik (300 mm balra és 300 mm jobbra). Ez biztosítja a sorközművelő kultivátor optimális vezetését a növénysorok között anélkül, hogy megsértené vagy kikapálná azokat – különösen az íves fordulókban és az oldalirányú lejtőkön, ahol a traktor hajlamos elsodródni.