Új termékek az Agritechnica 2023 vásáron

Ötletek a jövő mezőgazdaságához

A megfelelő választás mindenkinek!

AGRITECHNICA: 9-es csarnok | C30-as stand
Díjnyertes innovációinkkal és új termékeinkkel kapcsolatban minden információt megtalál itt.

Az Agritechnicán, a világ vezető mezőgazdasági technológiai szakvásárán az AMAZONE ismét bemutatja legújabb termékeit. Az „IDEAS FOR OUR FUTURE” mottó jegyében világszerte szembenézünk az élelmiszer-termesztés kihívásaival. Az „intelligens növénytermesztés” specialistájaként már több mint 140 éve meggyőző eredményeket mutatunk fel, és a jövőben is meg fogunk felelni minden igénynek. A jó ötletek és a bátorság a termékekben is megmutatkozik, így már most is döntően hozzájárulnak a fenntartható élelmiszer-termeléshez. 

Talajművelés: Tyrok 400 Onland félig függesztett váltva-forgató eke

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Mostantól kezdve tarlón járó szántáshoz is elérhető a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató eke. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz.

Vetés: Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

Az új kombinált vetőgép a nagygazdaságok és a bérvállalkozók számára készült 9 m munkaszélességgel és 16,6 cm sortávolsággal. Ez a vetőgép feltűnő kialakításával azonnal felhívja magára a figyelmet. Ehhez nagyrészt a nagy vetőmagtartály és a jellegzetes elosztófej járul hozzá. A mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásaira válaszul tervezett gép precíz, rugalmas és hatékony működésű. Amivel könnyen képes alkalmazkodni a különböző szántóföldi gazdálkodási koncepciókhoz, ajtót nyit a jövő szántóföldi gazdálkodása felé.

Szemenkénti vetés: Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal
Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal

A szemenkénti vetéstechnika kínálata a 9 és 12 m munkaszélességű, vontatott Precea vetőgépekkel bővül. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű nyomás alatt lévő adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmagellátó rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít.

Műtrágyaszórás: ZG-TX – Kompromisszumok nélküli kombinált szóró 

Az új ZG-TX új mércét állít fel a kombinált szórógépek szegmensében. A TS szórószerkezet és az újonnan kifejlesztett mészszóró közötti egyszerű átalakítással mind az ásványi trágya, mind a földnedves mész pontosan kiszórható egyetlen géppel. A ZG-TX így egyesíti a TS szórószerkezet és a tárcsába integrált AutoTS előnyeit a legjobb határszórási eredmények elérése érdekében, maximális hatékonysággal a mészkijuttatási alkalmazásokban. Az egyszerű Special vázzal és a megerősített Super vázzal az AMAZONE mindenki számára megfelelő gépet kínál.

Növényvédelem: Pantera 7004 önjáró szántóföldi permetezőgép 

A Pantera 7004 egy új terméktípus az önjáró permetezőgépek szegmensében. Az új gép kiemelkedő jellemzői a nagy tartálykapacitás és az új fejlesztésű alváz. A Pantera 7004 a nagy erőt kiváló menettulajdonságokkal ötvözi, és ideális a nagy gazdaságok és bérvállalkozók számára, akik a legmagasabb szintű hatékonyságot és kényelmet igénylik.

SCHMOTZER Hacktechnik: VR 2 lineáris csúszókeret 

A különböző paralelogramma-szerkezetek és szerszámok nagy választékával a SCHMOTZER kínálatában minden növénykultúrához megtalálható a megfelelő sorközművelő kultivátor.

A VR2 lineáris csúszókeret igazi erőssége a kompakt kialakítás, ami különösen a nehéz körülmények között végzett kultiválás során érzékelhető. A keret lenyűgöző, összesen 600 mm-es eltolási úttal rendelkezik (300 mm balra és 300 mm jobbra). Ez biztosítja a sorközművelő kultivátor optimális vezetését a növénysorok között anélkül, hogy megsértené vagy kikapálná azokat – különösen az íves fordulókban és az oldalirányú lejtőkön, ahol a traktor hajlamos elsodródni.