report_hero_bild_teaser

46. kiadás - 2023/02

Az AMAZONEN-WERKE magazinja dolgozóinak, ügyfeleinek és a vállalat barátainak.

A legújabb kiadást itt is letöltheti PDF-formátumban.

Aktuális helyzetjelentés

Lage_dreyer

A mezőgazdasági gépgyártás viharos és kihívásokkal teli első félévét követően örömmel közlünk Önökkel pozitív híreket. Az instabil ellátási láncok, a geopolitikai feszültségek és a magas infláció okozta folyamatos kihívások ellenére a termelési és ellátási lánc oldalán a helyzet szerencsére valamelyest rendeződött. Tavaszi optimizmusunk sajnos nem vált teljesen valóra, hiszen a mezőgazdaság előtt álló kihívások továbbra is fennállnak. Azonban még mindig van okunk az örömre: két innovatív termékünk ezüstérmet kapott az Agritechnica vásáron. A 2022-es pénzügyi év lenyűgöző számait is bemutattuk a 2023. szeptember 12-i nemzetközi sajtótájékoztatónkon. Az AMAZONE jelentős növekedéssel zárta az évet, és új rekordot elérve 804 millió euróra növelte az összesített forgalmat. Ehhez hozzájárult a stabilan magas, 80% körüli exporthányad, valamint az intenzívebb piacfejlesztés és az új fejlesztések néhány európai országban, valamint Észak-Amerikában. Erre a sikerre nagyon büszkék vagyunk, mert megmutatja, hogy vállalati koncepciónk még a viharos időkben is mennyire ellenálló és rugalmas.

Látogasson meg minket!

AGRITECHNICA 2023. 11. 12. – 18. Hannover, 9-es csarnok | C30-as stand

AMATECHNICA 2024. 05. 23. Hasbergen-Gaste

A díjnyertes innovációkkal kapcsolatos további információkat a www.go2024.net weboldalon és itt találja.

Családi vállalkozásunk mögött erős csapat és 140 éves hagyomány áll. Üzletpolitikánk hosszú távú célkitűzései ezért nagyon fontosak számunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem pihenhetünk a babérjainkon, hanem továbbra is be kell fektetnünk a jövőbe, ezért az elmúlt hónapokban különböző intézkedéseket hoztunk: a szállítási képességünk biztosítása érdekében a Bramsche és Hude/Altmoorhausen üzemekben a csarnokok területének bővítésébe fektettünk be. A minőség javítását célzó intézkedésként Gaste-ben egy új porfestő üzemet helyeztünk üzembe, leeden-i telephelyünkön pedig egy újonnan létrehozott, műhellyel és kiállítással rendelkező használtgép-központban (GMC) fogjuk támogatni a szakkereskedőket. A termékfejlesztés során továbbra is az innovációra és a fenntarthatóságra összpontosítunk. A világ növekvő népességére és a termőterületek folyamatos csökkenésére, valamint a globális éghajlati szélsőségekre való tekintettel modern technológia és digitális lehetőségek biztosításával kívánjuk segíteni mezőgazdaságunkat, hogy továbbra is jövőorientáltak maradhassunk, és kiváló minőségű élelmiszereket termelhessünk.

agritechnica-logo

Az Agritechnica kiállításon az „Ideas for our future” (Ötletek a jövőnkért) elnevezésű, kiemelt kampányunk keretében számos olyan innovációt mutatunk be, amelyek segítenek az értékes erőforrások megőrzésében és megtakarításában. Nagyon várjuk már, hogy megmutathassuk ötleteinket és megoldásainkat Hannoverben, és szeretettel meghívjuk Önt a 9-es csarnokban található standunkhoz!

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer

Fókuszban a partner

A mezőgazdasági technológia iránti közös szenvedély

Worch Landtechnik – megbízható partnerünk Szász-Anhaltban

Az AMAZONE és a szász-anhalti Worch Landtechnik GmbH közötti gyümölcsöző együttműködés a hosszú távú partnerség lenyűgöző példája. A Worch Landtechnik a régióban található hat telephelyével nemcsak kiváló kereskedelmi partner, hanem a betakarítógépek, valamint a kommunális és kertészeti technológia első osztályú kompetencia-központja is.

Az AMAZONE-val való együttműködés egyedi termékekkel kezdődött, és a portfólió idővel folyamatosan fejlődött. Az AMAZONE teljes kínálatát már több éve sikeresen kínálják, és a Claas mellett központi helyet foglal el a Worch Landtechnik termékpalettáján.

A Worch Schora-i székhely az első osztályú értékesítés és szerviz központja. A Raguhnban, Zahnában, Rackithban, Samswegenben és Genthinben található helyszínek kiegészítik a szász-anhalti jelenlétet a Zerbst régiótól a flämingi természetvédelmi parkig és a Magdeburg feletti régióig. A mintegy 90 alkalmazottból álló, elkötelezett csapat szenvedélye a mezőgazdasági technológia.

„Magasan képzett munkatársaink és gyakornokaink minden nap arra törekszenek, hogy megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak. Mindenki szakértő a maga területén” – mondja Thomas Worch, aki Enrcio Pichttel együtt vezeti a vállalatot. „Mindannyiunk elkötelezettsége és a mezőgazdasági technológia iránti szenvedélye a vállalat sikerének és az ügyfelek körében szerzett hírnevének hajtóereje és irányadója.” 

Tapasztalt gyári képviselőnk, Wolfgang Gottschlich 2005 óta támogatja a Worch telephelyeit az AMAZONE termékkínálatával kapcsolatos minden kérdésben. Sokéves tapasztalata biztosítja a partnerek közötti zökkenőmentes kapcsolatot.

Tapasztalt gyári képviselőnk, Wolfgang Gottschlich 2005 óta támogatja a Worch telephelyeit az AMAZONE termékkínálatával kapcsolatos minden kérdésben. Sokéves tapasztalata biztosítja a partnerek közötti zökkenőmentes kapcsolatot.

Partner im Fokus

balról: Roland Kratz (AMAZONE értékesítési vezető, központi régió), Wolfgang Gottschlich (AMAZONE üzleti képviselő), Thomas Worch és Enrico Picht (mindketten a Worch Landtechnik ügyvezető igazgatói)


Új termékek az Agritechnica 2023 vásáron

Ötletek a jövő mezőgazdaságához

A megfelelő választás mindenkinek!

AGRITECHNICA: 9-es csarnok | C30-as stand
Díjnyertes innovációinkkal és új termékeinkkel kapcsolatban minden információt megtalál itt.

Az Agritechnicán, a világ vezető mezőgazdasági technológiai szakvásárán az AMAZONE ismét bemutatja legújabb termékeit. Az „IDEAS FOR OUR FUTURE” mottó jegyében világszerte szembenézünk az élelmiszer-termesztés kihívásaival. Az „intelligens növénytermesztés” specialistájaként már több mint 140 éve meggyőző eredményeket mutatunk fel, és a jövőben is meg fogunk felelni minden igénynek. A jó ötletek és a bátorság a termékekben is megmutatkozik, így már most is döntően hozzájárulnak a fenntartható élelmiszer-termeléshez. 

Talajművelés: Tyrok 400 Onland félig függesztett váltva-forgató eke

Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Tarlón járó szántás az AMAZONE Tyrok 400 Onland félig függesztett váltvaforgató ekével
Mostantól kezdve tarlón járó szántáshoz is elérhető a Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató eke. A tarlón járó és barázdás üzem közötti gyors és kényelmes váltással a Tyrok Onland rendkívüli rugalmasságot biztosít. Az új terméktípusok 7, 8 vagy 9 ekefejjel kaphatók a 400 LE-ig terjedő traktorteljesítmény-osztályhoz.

Vetés: Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép
Az új kombinált vetőgép a nagygazdaságok és a bérvállalkozók számára készült 9 m munkaszélességgel és 16,6 cm sortávolsággal. Ez a vetőgép feltűnő kialakításával azonnal felhívja magára a figyelmet. Ehhez nagyrészt a nagy vetőmagtartály és a jellegzetes elosztófej járul hozzá. A mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásaira válaszul tervezett gép precíz, rugalmas és hatékony működésű. Amivel könnyen képes alkalmazkodni a különböző szántóföldi gazdálkodási koncepciókhoz, ajtót nyit a jövő szántóföldi gazdálkodása felé.

Szemenkénti vetés: Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal
Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal

A szemenkénti vetéstechnika kínálata a 9 és 12 m munkaszélességű, vontatott Precea vetőgépekkel bővül. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű nyomás alatt lévő adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmagellátó rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít.

Műtrágyaszórás: ZG-TX – Kompromisszumok nélküli kombinált szóró 

YT-Thumb-Kombistreuer-ZG-TX

Az új ZG-TX új mércét állít fel a kombinált szórógépek szegmensében. A TS szórószerkezet és az újonnan kifejlesztett mészszóró közötti egyszerű átalakítással mind az ásványi trágya, mind a földnedves mész pontosan kiszórható egyetlen géppel. A ZG-TX így egyesíti a TS szórószerkezet és a tárcsába integrált AutoTS előnyeit a legjobb határszórási eredmények elérése érdekében, maximális hatékonysággal a mészkijuttatási alkalmazásokban. Az egyszerű Special vázzal és a megerősített Super vázzal az AMAZONE mindenki számára megfelelő gépet kínál.

Növényvédelem: Pantera 7004 önjáró szántóföldi permetezőgép 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

A Pantera 7004 egy új terméktípus az önjáró permetezőgépek szegmensében. Az új gép kiemelkedő jellemzői a nagy tartálykapacitás és az új fejlesztésű alváz. A Pantera 7004 a nagy erőt kiváló menettulajdonságokkal ötvözi, és ideális a nagy gazdaságok és bérvállalkozók számára, akik a legmagasabb szintű hatékonyságot és kényelmet igénylik.

SCHMOTZER Hacktechnik: VR 2 lineáris csúszókeret 

Minden növénykultúrához a megfelelő sorközművelő kultivátort.
A különböző paralelogramma-szerkezetek és szerszámok nagy választékával a SCHMOTZER kínálatában minden növénykultúrához megtalálható a megfelelő sorközművelő kultivátor.

A VR2 lineáris csúszókeret igazi erőssége a kompakt kialakítás, ami különösen a nehéz körülmények között végzett kultiválás során érzékelhető. A keret lenyűgöző, összesen 600 mm-es eltolási úttal rendelkezik (300 mm balra és 300 mm jobbra). Ez biztosítja a sorközművelő kultivátor optimális vezetését a növénysorok között anélkül, hogy megsértené vagy kikapálná azokat – különösen az íves fordulókban és az oldalirányú lejtőkön, ahol a traktor hajlamos elsodródni.

Vásárhírek

Jó hangulat a tarmstedti kiállításon

Nagy az érdeklődés az AMAZONE termékei iránt

Messe-News-1-Bild 2

Észak-Németország legnagyobb kereskedelmi kiállításának 73. felvonása napsütéses időben ért véget. A tarmstedti kiállítás négy nap alatt összesen 89 500 látogatót számlált. A 750 kiállító több mint 18 hektárnyi szabadtéren és hét kiállítócsarnokban mutatkozott be. Az északkelet-alsó-szászországi régió üzleti képviselője, Maximilian Homann az ügyfelekkel folytatott érdekes beszélgetésekről és számos szakmai látogatóról számolt be a standunkon. Minden gépkategóriából megmutattunk egyet a helyszínen. Különösen nagy volt az érdeklődés a növényvédelem és a vetéstechnika iránt, de a Schmotzer kultivátortechnikája is vonzotta a látogatókat a standunkon. A lófarmokról is híres régió nagy érdeklődést mutatott a kommunális gépeink iránt is. A tarmstedti kiállítás, amelynek látogatottságát az időjárás különösen meghatározta, ismét sikeres volt az AMAZONE számára. Pénteken az érdeklődők idegesek voltak, hiszen a napsütés miatt már a betakarítás kezdetét várták – a következő két napon így kevesebben jöttek el. A vasárnap esti eső végül biztosította a legnagyobb tömeget hétfőn, így néhány gépet közvetlenül a helyszínen is el tudtunk adni értékesítési partnereinkkel. Ezeket közvetlenül kedden, a vásárt követően szállítottuk ki az ügyfeleknek. A mezőgazdasági szereplők hangulata és az ebből fakadó, gépek iránti érdeklődés alapvetően pozitív fejleménynek értékelhető. 

Messe-News-1-Bild1


Technológiai hírek

Gratulálunk, AmaTron!

A 100 000. darab is elkészült

Technik-News-1-Bild1

Technik-News-1-Bild 2

A 100 000. AmaTron kezelőterminállal az AMAZONE a sokoldalú ISOBUS terminál sikeres fejlesztési történetére tekint vissza. Az AMAZONE fejlesztése 1985-ben az első AmaTron-nal kezdődött, amely lehetővé tette a műtrágyaszórók előre beállított kiszórási mennyiségének teljesen automatikus vezérlését. Az ezt követő években egyre bővült a mezőgazdasági gépek felügyeletére és teljesen automatikus működtetésére szolgáló funkciók köre. A terminál emellett az AMAZONE műtrágyaszórók, növényvédelmi gépek és vetőgépek, valamint más gyártók ISOBUS-kompatibilis gépei számára is használható. Az AmaTron 4 jelenlegi változata a legmagasabb szintű kezelési kényelmet kínálja a felhasználónak, és még a bonyolult gépekkel való munkavégzést is magától értetődővé és kényelmessé teszi. Az AmaTron 4 védjegye ugyanis az összes funkció intuitív kezelése a logikus menüvezérlésnek köszönhetően. Az AMAZONE tervezőcsapata felelős az AmaTron 4 külső kialakításáért és jó kezelhetőségéért. Ők játszották a főszerepet mind a terminál formájának, mind a felhasználói felület, azaz a hardveres és szoftveres felhasználói felület koncepciójának megtervezésében. Az elektronikát és a szoftvert a Müller-Elektronik vállalattal szoros együttműködésben fejlesztettük.

Az AMAZONE Profihopper 25 éves!

1. A profi kertészek választása

AZ AMAZONE Profihopper 25 éves!

Profihopper

A Profihopper gyártását az AMAZONE S.A. 25 évvel ezelőtt kezdte Forbachban. Az évek során ez a sokoldalú zöldfelület-ápoló gép a forbachi gyár legfontosabb termékévé vált. Folyamatosan fejlesztették a kaszáláshoz, gyepszellőztetéshez és a levelek összegyűjtéséhez.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Profihopper 1500 Cab - Der Selbstfahrer für die professionel


A nagyvilágból

A román ügyfelek értékelik a minőséget

AMAZONEN-WERKE S.R.L. Romániában  

alle welt - rumaenien

2019-ben az AMAZONE-WERKE S.R.L. Romániában is megkezdte működését. Franz Jakoby ügyvezető igazgató vezetésével a vállalat és csapata mezőgazdasági gépeket forgalmaz az egész országban, és átfogó támogatást nyújt a helyi kereskedőknek.

A mezőgazdasági gépek kiválasztásakor a hangsúly a kiemelkedő minőségen van. Ezen a téren az AMAZONE változatos termékválasztékával rendszeresen sikereket arat. A romániai gazdák által leginkább keresett munkagépek a ZA-TS műtrágyaszóró, a Precea vetőgép, valamint a Catros rövidtárcsa, a Ceus rövidtárcsa-kultivátor kombináció, a Pantera önjáró szántóföldi permetezőgép és az UX vontatott permetező. A Jakoby úr és csapata által szervezett szántóföldi bemutatókon a gazdák első kézből tapasztalhatják meg a gépek fejlett technológiáit. 

Jakoby elsődleges célja, hogy az AMAZONE technológiát még ismertebbé tegye Romániában, és továbbra is meggyőzze a gazdákat a gépek kivételes minőségéről. A legkiválóbb termékminőség és a megbízható szolgáltatás ugyanis előfeltétele az új és innovatív termesztési módszerek bevezetésének, hogy a növekvő költségnyomás idején hatékonyabb és eredményesebb legyen a munka. 

Az AMAZONE az Obihiro Farm Show-n

Sikeres vásári jelenlét Japánban 

Standunk a japán Hokkaido szigetén megrendezett nemzetközi Obihiro Farm Show-n nagy népszerűségnek örvendett. Az AMAZONE-t helyi importőrünk, az „ISEKI Implements” képviselte, akivel már több mint 50 éve sikeresen működünk együtt. Az ISEKI a mi termékeink mellett a KRONE, a WEIDEMANN és a WELGER gépeit is forgalmazza. Többek között a következőket állították ki: a Catros rövidtárcsát késes hengerrel, a ZA-TS függesztett műtrágyaszórót WindControllal, a KE és Cataya, illetve KE02 és Precea kombinált vetőgépeket, a Cenio függesztett kultivátort, valamint egy extra területen olyan elektronikus megoldásokat, mint például az AMAZONE EasyCheck. A reflektorfényben azonban az önjáró Pantera 4504 volt. Jelenleg a kínálatunk összes termékét a helyszínen értékesítik, a legnagyobb számban a ZA-M és ZA-V függesztett műtrágyaszóróinkat, a D9 függesztett vetőgépeket és a Catros rövidtárcsákat.

alle welt - japan 1

alle welt - japan 2
Ryo Katsumata az ISEKI Implements egyik AMAZONE termékmenedzsere.


PANTERA 4503 – a háborúban megsebezve, a helyszíni szakértők által feltámasztva 

SC AMAZONE UKRAINA

2022 őszén az egyik PANTERA önjáró szántóföldi permetezőgépünk súlyosan megsérült a háború hatásai miatt. Úgy tűnt, hogy a gép teljesen használhatatlanná vált. Az SC AMAZONE UKRAINA csapatának csodával határos módon azonban sikerült feltámasztania az önjáró permetezőgépet, amely 2023 májusa óta ismét a Persche trawnja GmbH földjein dolgozik Harkiv régióban – micsoda visszatérés! 

A Bohodukhivi járásban található Szvitlicsne faluban működő Pershe trawnja GmbH-t megtámadták az orosz csapatok, ahogyan számos gazdálkodást is. Ennek során a gépállomány súlyosan károsodott. 

A PANTERA tulajdonosa, Volodimir Reva 2022 őszén rendelte meg a gép felújítását. A szakemberek a megérkezéskor megdöbbentek az állapotán. Számos sérülést állapítottak meg az alvázon, a tartályokon, a szórókereten és más alkatrészeken. A gazdaság pénzügyi nehézségei ellenére a gazda úgy döntött, hogy megjavíttat rajta mindent, amit csak lehet, az SC AMAZONE UKRAINA csapata pedig vállalta a kihívást, hogy új életet leheljen a PANTERA-ba. A szakemberek kiváló munkát végeztek, hiszen a gép úgy néz ki, mintha új lenne!

alle welt - ukraine 1

A háború miatti folyamatos bizonytalanság ellenére büszkék vagyunk arra, hogy segítséget tudtunk nyújtani ezekben a nehéz időkben is. A PANTERA 4503 esete nem csak a munkagépeink minőségéről tanúskodik, hanem az AMAZONE és a helyi gazdák közötti partnerségről is.A groningeni Nienhuis-Roebroek üzem Bramsche egyik első, 45 m-es szórókerettel felszerelt UX-ével

Erős partnerség Hollandiában

alle welt - niederlande
Balról: Klaas Nienhuis, Niels Kruizenga

A Nienhuis-Roebroek az AMAZONE egyik prémium ügyfele, amely körülbelül 155 hektárral rendelkezik Groningenben (Hollandia). A két ügyvezető, Annemarie Nienhuis-Roebroek és Klaas Nienhuis, illetve alkalmazottaik többek között cukorrépát, vetőhagymát és téli sárgarépát termesztenek, a fő hangsúlyt pedig a vetőmagtermelő gabonatermesztésre (64 hektár) és a burgonyatermesztésre (50 hektár) helyezik.

Februárban Klaas Nienhuis Niels Kruizengával, a holland Van der Maar kereskedőnk egyik értékesítőjével együtt ellátogatott a bramschei gyárunkba. Egy részletes konzultáció és a gazdaság bejárása után Nienhuis meghozta a döntést: a gazdaság új növényvédelmi permetezőgépe a 45 méteres szórókerettel rendelkező AMAZONE UX 5201 Super lesz. Nienhuis már a bramschéban tett látogatása előtt is tárgyalt az UX más felhasználóival, és már a kezdetektől fogva lelkesedett a technológiáért. Végül elsősorban a ContourControl szórókeret-vezetés, a SwingStop aktív lengéscsillapítás és a könnyű kezelhetőség győzte meg. Nienhuis-Roebroek ma már az egyik első UX tulajdonosa, amely 45 m-es szórókerettel rendelkezik, és a bramschei gyárunkban került le a gyártósorról. 

Fénycsóvák

Az AMAZONE is egy kis darab otthon

Egy talált tárgy emlékeket ébreszt

streiflichter - 1 - 1

streiflichter - 1 - 2

Kim Schmidt karikaturista, író és gyermekkönyv-illusztrátor Güllerupban / Schleswig-Holsteinben él és rajzol. A „Local Heros” (Helyi hősök) című képregénysorozat rendszeresen megjelenik az SHZ-ben, és a sorozatban már 22 rendes könyv, valamint néhány különkiadás is megjelent. Lásd még: https://www.flying-kiwi.de/

Idén áprilisban kaptunk egy kivágott részt egy schleswig-holsteini napilapból. Sabine Stechmanntól érkezett, és egy karikatúrát tartalmazott, amely egyértelműen egy AMAZONE vetőgépet ábrázolt. A feladónak a kép a gyermekkorát juttatta eszébe, mivel szülei mindketten az AMAZONE-nál dolgoztak. Édesapja, Erich Huffnagel mesteremberként dolgozott a gyártásban, édesanyja, Anneliese pedig az értékesítésben. Stechmann asszony az iskolai szünetben az akkori alkatrészraktárban dolgozott, és még ma is emlékszik egy „lemezpályás nyomjelzők” megrendelésére. Mivel nem tudta, hogy ezek az alkatrészek milyen funkciót töltenek be a gépeinkben, részt vett egy gyárlátogatáson, és végül megismerte a kombinált vetőgépeinkben betöltött szerepüket. A narancssárga-zöld mezőgazdasági gépek látványa még 40 év után is örömmel tölti el, ami otthoni emlékeivel párosul. Így jött az ötlet, hogy elküldi a kivágott részt a címünkre, hogy megossza velünk felfedezését. Stechmann asszony évek óta állatorvosként dolgozik Rendsburgban.

Ez a történet jól megmutatja a korábbi alkalmazottakkal való pozitív kapcsolatot, és a teljes családok AMAZONE-hoz való kötődését. Az AMAZONE nevéhez sokan nem csak a termékeinket kötik, ezáltal nagyon különböző élettörténetek részei lehetünk.

Az új csarnokok ünnepélyes átadása

Új üzemcsarnokok erősítik az AMAZONE altmoorhauseni telephelyét

streiflichter - 2 - 1

Balról: Dr. Stephan Evers (termelési, minőségügyi és informatikai ügyvezető igazgató), Klaus Dreyer, Malu Dreyer, Christian és Bettina Dreyer, Volker Osterloh (a hudei és altmoorhauseni festőműhely vezetője) és Günter Aljets (hudei és altmoorhauseni ügyvezető)

Csaknem 15 évvel az altmoorhauseni telephely alapkőletétele után, 2023. július 7-én ünnepelték meg két új gyártócsarnok átadását, ami a negyedik bővítés része volt. Ezek összesen 5280 m² alapterületűek, így az altmoorhauseni gyártóüzem fedett területe mintegy 32 500 m²-re nőtt. A csarnokokba többek között egy előgyártási egység is beköltözik, hogy az egyes alkatrészek és komponensek közvetlenül a helyszínen készülhessenek el. 

Az ünnepélyes átadóra szóló meghívásnak a kerület, az önkormányzat, a környékbeliek és az AMAZONE munkatársai közül számos vendég tett eleget. Az AMAZONE csoport tulajdonosi családja nevében Christian Dreyer és felesége, Bettina, Klaus Dreyer senior vezető és felesége, Malu, valamint Dr. Stephan Evers ügyvezető igazgató és a hudei üzem vezetője volt jelen. Dr. Evers köszöntője után Jörg Skatulla, Hude polgármestere és Dr. Christian Pundt, a járási hivatal vezetőjének beszéde következett. A beszédet Nieters úr tartotta a Hoving & Hellmich szerkezetépítő cégtől. A hivatalos rész végén Christian Dreyer beszédében áttekintette az altmoorhauseni telephely fejlődését, és kihangsúlyozta, hogy a két csarnok megépítése új mérföldkő az üzem fejlődésében. Balról: Dr. Stephan Evers (termelési, minőségügyi és informatikai ügyvezető igazgató), Klaus Dreyer, Malu Dreyer, Christian és Bettina Dreyer, Volker Osterloh (a hudei és altmoorhauseni festőműhely vezetője) és Günter Aljets (hudei és altmoorhauseni ügyvezető). Az ezt követő beszélgetés során egy snack- és italkocsi finomságait élvezhették a látogatók.

Az AMAZONE két keréken a békéért

A gyakornokok megvalósítják Johannes Trieb ötletét

streiflichter - 3 - 1

Volker-Johannes Trieb performanszművész a szétszerelt kerékpárjának átadásán (balról): Matthis Kühn (gyakornok), Tim Schade (képzési vezető), Dr. Justus Dreyer, Bettina Dreyer (tulajdonosi család) és Helmut Kemper (Osnabrück Járási Kulturális Iroda).

A westfáliai béke 375. évfordulója alkalmából az Osnabrücker Land Turisztikai Egyesület a Münsterland e. V.-vel közösen kerékpártúrát tervezett. Erre két áprilisi hétvégén került sor a Münster és Osnabrück közötti 163 kilométeres békeútvonalon. Ennek során AMAZONE gyakornokaink támogatták Volker-Johannes Trieb művész és szobrászművész ötletét, és kifejlesztettek egyfajta nyomtatót a közlekedési kerékpárjára, amely az útvonal kiválasztott szakaszain és a városházák előtt biológiailag lebomló festékkel békeüzenetet fújt az aszfaltra. A Tim Schade képzési vezető és Matthis Kühn gyakornok vezette csapat nagy leleményességgel és elkötelezettséggel dolgozott néhány hónapig a speciális nyomtatós kerékpáron. Erre a célra egy külön szivattyút, festéktartályt, vezérlőrendszert és fúvókamodult terveztek, és szereltek fel a kerékpárplatformra. A tervezés sikeres volt. Az osnabrücki bemutató rendezvényen Trieb a városháza előtti járdára 40 cm-es betűkkel Erich Maria Remarque „Ich dachte immer, jeder ist für den Frieden” („Mindig azt hittem, hogy mindenki a béke pártján áll”) idézetét festette.

streiflichter - 3 - 2

Röviden

Megbízható működés már 54 éve

AMAZONE D4 

Kurz Notiert 1 - 1

Az alsó-rajnai Straelenben Julia Brügger édesapjával együtt tejelő szarvasmarha- és szántóföldi gazdálkodást folytat. 1969-ben a nagyapa a Terhöven cégtől 2500 német márkáért vásárolt egy AMAZONE D4-et. A 2,5 méteres munkaszélesség azonban túl kicsi a család jelenlegi igényeinek, ezért úgy döntöttek, hogy új vetőgépet vásárolnak. A régi D4 megbízhatósága miatt a választásuk ismét egy AMAZONE termékre esett. A jövőben a vetést mostantól egy D9-3000 Super veszi át RoTeC-csoroszlyákkal. A régi D4 ezután visszakerül a Hasbergen-Gaste-i gyárunkba. Most, hogy már három generáció sikeresen vetett ezzel a géppel, múzeumunkban kap majd tiszteletbeli helyet. 

Ez a példa számos egyéb családi gazdaságra is igaz, amelyek meg vannak győződve gépeink minőségéről és hosszú élettartamáról. A műtrágyázás és a növényvédelem mellett, amelyet a Brügger gazdaság az AMAZONE gépeivel is végez, az új D9-3000 Super tartós és hűséges társ lesz.

AMAZONE gabonatisztító emelővel

Egyszer volt, hol nem volt...

Kurz Notiert 2 - 1

A gabonatisztító gép a gastei Heinrich Dreyer gépgyár eredeti terméke volt, amelynek neve 1910 körül Amazonenwerke-re változott. A gabonatisztító gép, amelyet a pelyva és a szemek elválasztására használtak, és amelyet a köznyelv „Wannemühle” (daráló) néven ismert, már 1891-ben érmet kapott a DLG brémai kiállításán, és később az AMAZONE nevet kapta. A következő évek során az eredeti gépből különböző méretű, számos tartozékkal ellátott tisztítógépek sorozata alakult ki. Amint itt látható, még a megtisztított gabona zsákokból történő adagolására szolgáló emelőt is kínáltak. Ezeket a tisztítógépeket az AMAZONE az 1950-es évekig gyártotta. Végül csak kis darabszámban és ezért csak egy szabványos méretben voltak kaphatók, míg végül megjelentek a piacon a kombájnok, amelyek már a gabona tisztítását is elvégezték. 

Digitális ügyfélportál

A myAMAZONE a maximális teljesítmény és garancia érdekében

myAMAZONE - 1

Prémium festési garancia
A ZA-V, ZA-TS függesztett műtrágyaszórók és a ZG-TS nagy területteljesítményű műtrágyaszórók esetében a 2022-es modellévtől új prémium festési eljárást alkalmazunk. Ez egyrészt magában foglalja a katódos merítőfestést mint alapozót és a mechanikai igénybevételekkel szembeni fokozott védelmet biztosító porbevonatot. Az AMAZONE most különleges garanciális ajánlatot nyújt ezekre a terméktípusokra, hét év gyártói garancia formájában az átrozsdásodás ellen. A garancia egyszerűen és ingyenesen igényelhető a myAMAZONE ügyfélportálon az ott megadott feltételek mellett. 

www.amazone.net/myAMAZONE

A myAMAZONE online portállal új szintre emeltük az ügyfelekkel való kapcsolattartást. Lehetővé teszi a gazdálkodók és az AMAZONE gépek felhasználói számára, hogy optimalizálják teljesítményüket, és egyúttal igénybe vegyék a kiterjesztett garanciális szolgáltatásokat.

A myAMAZONE portálon való regisztráció ingyenes, és számos előnnyel jár.

myAmazone-3 (1)

A felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy meghosszabbítsák a gépükre vonatkozó gyártói garancia időtartamát. Ez a Pantera önjáró növényvédelmi permetezőgép és a Profihopper önjáró kaszálógép esetében 24 hónapra, sőt, 36 hónapra is meghosszabbítható. 

myAmazone-2

A személyes ügyfélkörben azonban az összes garanciális lehetőség mellett az összes meglévő AMAZONE mezőgazdasági és kommunális gép számos információs lehetősége is használható és kezelhető. A kezelési útmutatók, a biztonsági utasítások és a beállítási ajánlások egyszerűen elérhetők, és a pótalkatrész-jegyzékek is közvetlenül lekérhetők. A portál egyik csúcsfunkciója a SmartLearning, amely interaktív videós oktatást kínál az AMAZONE gépek üzemeltetéséhez. Ez hozzájárul a professzionálisabb géphasználathoz, valamint a hatékonyság és a biztonság növeléséhez. 

MI AZ AMAZONE-NÁL

Christian Peters, egy régi társ

Szakértőnk segít a termelés optimalizálásában Hude-Altmoorhausenben

wir bei amazone - 1 - 1

Az AMAZONEN-WERKE 1997 szeptembere óta kíséri az útján Christian Peterst. Ekkor kezdte meg szerszámszerelői képzését a hudei telephelyen, majd a képzés sikeres elvégzése után hat hónapra felvették cégünk lakatosműhelyébe. Ezután úgy döntött, hogy gépészmérnöki tanulmányokat folytat Brémában, és 2006 áprilisában diplomás hallgatóként visszatért a vállalathoz. Diplomamunkájának elkészülte után tervezőmérnökként alkalmazták a berendezések tervezésénél. 

Rövid idő elteltével Peters átvette a projektmunkát és a különböző beruházások tervezését a hudei üzemben. Az üzleti és az üzemi vezetéssel együttműködve végül átvette a Hude-Altmoorhausenben található gyártási telephelyünk koncepcióját is. Itt egyike volt az első perctől itt dolgozó munkatársaknak, és már az első rajztól kezdve részt vett a munkában. A fejlesztések optimalizálásában szerzett széleskörű szakértelmének köszönhetően Peters már évek óta a tervezési részleg szakértő tanácsadója az optimalizált gyártás területén.

Peters 2011 óta házas, feleségével és két gyermekével (Leefke 8 éves, Peeke 6 éves) Falkenburgban él. Nagyra értékeljük Christian Peters elkötelezettségét csapatunk mellett, és kíváncsian várjuk a közös, sikeres jövőbeli projekteket. 

Tudta, hogy...?

Számok, tények, hihetetlen dolgok


több mint

2,1 millió

gépet gyártott az AMAZONE a legutóbbi 140 évben?


egyharmad


részét fedezi az egész vállalat villamosenergia-igényének a saját előállítású villamosenergia?

24

 újdonságot mutatunk be a 2023 novemberében megrendezésre kerülő Agritechnica kiállításon?

73

fiatal kezdte meg augusztus 1-jén szakmai gyakorlatát vagy duális tanulmányait németországi telephelyeinken/gyárainkban?

Új arcok a német értékesítési csapatban

Két szakértő a sikeres jövőért

wir bei amazone - 3 - 1
Udo Linck utódja Dan Muckel.

2023. június 1-től Arne Thomsen erősíti csapatunkat a Schleswig-Holstein régió üzemi képviselőjeként. A diplomás agrártudós és tapasztalt területi értékesítő Dirk Heutmannt váltja, aki mintegy 22 évnyi AMAZONE-nál eltöltött munka után jól megérdemelt nyugdíjba vonult. 

wir bei amazone - 3 - 2
Arne Thomsen váltja Dirk Heutmannt.

Egy másik újonc az üzemi képviselői szerepkörben Dan Muckel. Az AMAZONE-nál az értékesítés-ösztönzési területen eltöltött két sikeres év után bizonyította rátermettségét, és 2023. szeptember 1-jétől átveszi a Rajna-vidék-Pfalz/Saarland régió értékesítési területét Udo Lincktől, aki Dirk Heutmannhoz hasonlóan 22 évig volt az AMAZONE hűséges munkatársa. 

Dirk Heutmannak és Udo Lincknek sok szerencsét és mindenekelőtt jó egészséget kívánunk jól megérdemelt nyugdíjas éveikhez. Ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy őszinte köszönetünket fejezzük ki az elmúlt évtizedekben végzett lojális és piacformáló munkájukért. Szeretettel üdvözöljük új kollégáinkat, Arne Thomsent és Dan Muckelt, és meggyőződésünk, hogy nagyban hozzá fognak járulni jövőbeli fejlődésünkhöz. 

A Pantera 7004 rangos tervezési díjakat nyert

Kiemelkedő szépség

A Pantera 7004 rangos tervezési díjakat nyert 

pantera - 1

A termékkialakítás az utóbbi években egyre fontosabbá vált. Különösen az egyszerű és intuitív működés, valamint a piaci versenytársaktól való megkülönböztetés tekintetében adhat nagy hozzáadott értéket a márkának.

pantera - 2

7000 literes űrtartalmával a mi önjáró Pantera 7004-ünk az AMAZONE márka új zászlóshajója. A hatalmas munkaszélesség és a nagy tartálytérfogat lehetővé teszi, hogy a gazdálkodó hatékonyabban és környezetbarátabb módon védje terményeit a betegségektől és kártevőktől. Új alvázával a Pantera bármilyen felületen fürgén és könnyedén mozog, akárcsak névadó állata, a párduc. A dizájnt következetesen átdolgoztuk, és minden részlete egy világos tervezési koncepciót követ, amely vizuálisan egyesíti a hatékonyságot, a kényelmet és az AMAZONE márkába vetett bizalmat.

A jó eredmény meggyőzött bennünket, ezért a Pantera 7004-et idén két független tervezési díjra is beneveztük, hogy semleges szakértőkkel értékeltessük a teljes gép kialakításának minőségét, valamint a felhasználói felületeket. Nagy örömünkre a gép meggyőzte a tervezési ipar nemzetközi szakértőiből álló mindkét zsűrit. Önjáró gépünk elnyerte az „IF Design Award 2023”, valamint a „Red Dot 2023” díjakat, amelyek világszerte nagy elismerést élveznek, és egyre nagyobb értéket képviselnek a termékpromócióban.

pantera - 3

A „Red Dot Design Award” díjátadó ünnepségére júniusban került sor Essenben, egy gála keretében. Lenyűgöző mérete miatt a mi saját önjáró gépünk kapta a legkiemelkedőbb helyet közvetlenül a Zollverein bányatelepen található díjmúzeum előtt. Több mint 40 országból összesen 1200 vendég láthatta a Panterát testközelben az ünnepség során. A megjelenése egész este lenyűgöző volt, és sok pozitív visszajelzést kapott mind a szervezőktől, mind a szakértői közönségtől.